• Villemoa

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

     


    Heloise skrev 2010-08-30 12:00:17 följande:
    Ja dumskalle ! Vi köpte en vagn redan i v16 och allt ser bra ut här Det är ju bara bra att vara förberedd.  Huliganerna kommer att växa och frodas. Vad blev det för vagn? Jag har ju tom planerat klart Jullans namngivningsceremoni, och då menar jag in i minsta detalj Men det är ju mest ett resultat av att alla säger att när man får barn, då är det färdig sovit, färdig läst, färdig tänkt. Mao allt går åt helvete, fick höra det ett antal ggr i lördags, ja det och en miljard förlossningsberättelser, ingen trevlig Tillslut frågade jag varför de skaffade ett till barn om det var så drygt med ungar, då sa de naturligtvis att det är ju så mysigt med barn, mhm Jag förstår ju att folk menar väl, men det blir lite fel haha... Resultatet är iaf att Jullans namngivningsfest är planerad, inbjudningskorten klara etc

    Ja, det är roligt det där hur folk sitter och drar värsta historierna för en som är gravid. Precis det man vill höra!

    Det är bra att vara ute i god tid, med namngivningsceremonin menar jag. Du kommer att ha liiiite annat att tänka på sen

  • Villemoa

    Blommis: förbenade cykel att vara så knasig! Bra att hon var trevlig och att du fick tid redan på onsdag. Kram

  • Villemoa

    Emmaljunga är bra, vi har en sån. Måste bara påpeka att det finns vagnar med svängbara hjul som man kan låsa fast så att man kan promenixa i snön med dem också. Vår syskonvagn har såna, annars hade det blivit väldigt jobbigt.

    Vi hade varken dop eller namngivningsceremoni för Moa och kommer heller inte ha nåt för denna bebis. Det är ju väldans märkligt hur folk reagerar på saker och ting som egentligen inte har med dem att göra. Var och en bestämmer ju själv vad som är bäst för dem och deras familj.

    Heloise: jag skulle vilja vara en fluga på väggen när du berättar för chefen

  • Villemoa

    Dagens i-landsproblem: jag blir så sur på A-kassan! Jag skickade in alla handlingar till dem i förra veckan och nu ser jag, när jag loggar in på Internetkassan, att ett intyg inte blivit registrerat. Jag kontaktar dem och de påstår att de inte fått in intyget. Jag trippelkollade alla papper innan jag la ner dem i kuvertet samt att jag prickade av allt på en lista så jag VET med 100% säkerhet att jag la i det sabla intyget i kuvertet. Har dubbelkollat hemma så att det inte skulle ligga kvar men icke sa nicke. Det jag har är en kopia hemma av nämnda intyg.
    Jag blir så irriterad! Nu kommer handläggningen av mitt ärende ta ännu längre tid för att det där sabla intyget saknas och med största sannolikhet måste jag fixa ett nytt original från arbetsgivaren.

    Som sagt, dagens i-landsproblem. Vet att det finns värre saker men det här verkligen irriterar mig!

  • Villemoa

    Fru E: börjar hålla tummarna redan nu!

    Aleta: Välkommen hem! Jag vet inte hur mycket extra järn du behöver ta, du har inte fått testa ditt värde? Mitt låg på 107 förra veckan och bm vill att jag äter en om dagen. När jag väntade Moa låg det på 115 och då åt jag också en tablett om dagen.
    Det har funkat förvånansvärt bra med Niferex faktiskt. Jag tar den med ett glas juice innan läggdags och jag har ännu inte blivit hård i magen.
    Är det nån annan som vet mer om detta?

    andbeyond: grattis till att nästan blivit vuxen

  • Villemoa

     


    Aleta skrev 2010-08-30 17:30:20 följande:
    Måste bara berätta vad lillan (snart tre år) hittade på medan jag var borta. Maken och svärmor satt och fikade när hon kom marscherande nedför trappan och sa: "Nu har jag ritat på soffan!"De rusade upp och mycket riktigt så hade hon med färgglada tuschpennor ritat på soffan och lite andra möbler och kuddar. Maken och svärmor satte genast igång med operation babywipe. (De lyckades inte få bort riktigt allt.)"Men varför har du gjort så här?" frågade de."Jo, för NU kommer mamma hem!" 

  • Villemoa

    Så där var det för mig också. Du måste verkligen få starkare tabletter om inte åksjuketabletterna hjälper! Det går inte att ha det så där jobbigt och så jobba på det. Visst skulle du till kliniken på onsdag? Fru sy skrev 2010-08-30 21:23:57 följande:


    Jag har varit hemma idag oxå, men imon skall jag ta mig iväg till jobbet igen. Hoppas att det kommer fungera med tabletterna så jag inte kommer må för dåligt. Känns som det har blivit sämre och sämre nu om dagarna, jag mår illa hela tiden och har svårt att äta. Trist!
  • Villemoa

    Jag kräktes lite men mådde illa dygnet runt. Blev också sjukskriven en vecka och så var det ju påsklov sen. Det tog några dagar för kroppen att vänja sig men sen hjälpte de. Fick både Lergigan och Lergigan Comp (med koffein i) utskrivet. Tre tabletter om dagen åt jag i några veckor och ca en månad innan sommarlovet gick jag ner till en. Fru sy skrev 2010-08-30 21:37:43 följande:


      Ja jag ska till kliniken på onsdag, men vet ju inte om de skriver ut men får ju testa. Annars skall jag ju ringa för att skriva in mig och då får jag ju ta det med dem. Hjälpte de starkare bättre för dig? Kräktes du mycket eller var det "bara" illamående. Jag har klarat mig från att kräkas än men det har inte varit långt bort...
Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans