Inlägg från: förlovadflicka |Visa alla inlägg
  • förlovadflicka

    "Unga" bröllopsbrudar.

    Jag är 18, 19 när vi gifter oss och min fästman kommer vara 27 då. Har alltid tänkt att jag ska gifta mig efter skolan av någon anledning :P

  • förlovadflicka

     


    hernameispekka skrev 2010-08-26 22:55:19 följande:
    Hej! Jag är 17 (92a) och min m2b är även han 92a men har dock hunnit fylla 18. Vi planerar att gifta oss hösten 2012. Det betyder att han kommer hunnit fylla 20 och jag kommer fortfarande vara 19 men nästan 20 när vi gifter oss :). Vi är inte de första i umgängeskretsen som gifter oss, det är vanligt att gifta sig runt 20 i mitt umgänge :) Vi har inte börjat boka något eftersom det är så lång tid men drömma och planera går ju alltid :) Jag har en blogg men som inte handlar ett dyft om bröllop :P

    Typ som mig fast vi gifter oss ett år tidigare :) Är ni förlovade än? Vi förlovade oss 30/5 :)

  • förlovadflicka

    Jodå, har köpt klänning och pratat igenom allting ordentligt. Nu gäller det bara att fästmannen får behålla jobbet igenom ägarbytet så att vi kan börja planera och spara på riktigt... Ni då? :)

  • förlovadflicka
    hernameispekka skrev 2010-08-30 21:40:46 följande:
    Oj! Nice! Vi har mycket planerat eller tänkt i skallen ;) Men inget köpt. Dock vet vi typ mina smycken, tiara och liknande då det är mormors och mammas :) Och vi vet typ lokal/kyrka/vigselförättare och sånt, sen om det blir som vi vill får tiden utvisa. Det är somsagt 2 år kvar så den riktiga planeringen kan inte köra igång riktigt än men har ett fullt powerpoint med massa inspiration vi kan gotta oss i sen :) Hur löser ni det med skola och så? För antar att du går i gymnasiet fortfarande... hur har man "råd"? :P
    Jag tar studenten till våren och vi gifter oss inte förrän till hösten. Om älsklingen jobbar heltid får han över ca 5000 (jag vet, han är väldigt ekonomisk :P) så sparar han det i ett år lär det inte vara några problem, hehe :) Jag bor hemma fortfarande och lär göra det fram till bröllopet så där sparar man ju en hel del :)
  • förlovadflicka

     


    hernameispekka skrev 2010-09-02 15:53:30 följande:
    Okej, då tar vi studenten samtidigt :) Jo, min kille lägger undan 7000 i månaden men man känner ju sig lite snyltig. Vi ville helst tidigare men vi vill få ihop en ekonomi så man klarar sig efter alla bröllopsutgifter med :P hihi.

    Hur kan han lägga undan 7000 i månaden när han är 18? :O Går han inte i skolan? :S 

  • förlovadflicka
    hernameispekka skrev 2010-09-06 19:42:57 följande:
    Jo, han går i skolan länge plus arbetar halvtid (20 timmar i veckan) som personlig assistent :) Men det är verkligen lyx att kunna lägga undan så mycket :)

    Ok, fy vad bra :)

  • förlovadflicka

     


    hernameispekka skrev 2010-09-10 11:35:25 följande:
    Ja absolut. varenda öre är ju välkommet!

    Precis :)

  • förlovadflicka
    hernameispekka skrev 2011-01-19 22:21:56 följande:
    Hur går det för er alla nu? :) Själv är lokal och kyrka bokad :D Känns superbra. Ska ev. träffa ansvarige för lokalen nu i helgen! Känns superspännande!
    Tja, det står rätt stilla... Har bokat lokaler för allt för länge sedan, nu väntar vi bara på att pengarna ska rulla in (gör de nästa månad) så att vi kan bara handla :) Visst känns det bra att ha bokat? Känns verkligen att det är på riktigt då :D 
  • förlovadflicka
    hernameispekka skrev 2011-01-19 23:01:18 följande:
    Härligt! Själv kollar jag också mest runt då det är lite tidigt att köpa in grejer :) Vilket datum är erat? :)

    Eller hur, det är väldigt speciellt och verkligt att veta att det är bokat :D
    1/10. Ni då? :)
    Kollar också runt nu, hade min klänning fixad fast ska köpa en annan så ändrar om min outfit helt. Har gjort en tråd som heter "förslag till min brudoutfit" eller nåt, hjälp mottages gärna där! Är jobbigt att börja om från scratch när man trott att man vetat allt man skulle köpa :P 
  • förlovadflicka
    hernameispekka skrev 2011-01-19 23:06:56 följande:
    Okej :) Vårat är 11/02-10 så det är längre fram :P
    Åh, har sett den men har inte kommit på några ideer tyvärr! Mer än att frisyren du la upp var underbart fin! :)
    -10? Då har ni varit gifta ett tag :P
  • förlovadflicka
    Gottblåbär skrev 2011-01-20 08:19:54 följande:

    Jag kommer vara 23 och min kille 28 när vi gifter oss den 6 augsti :) Har bokat kyrka,lokal, börjatr med inbjudningskorten, beställt tygservetter (hittade ett billigt ställe i malmö som säljer ut 6 st för 15 kr) Min kompis som ska vara tärna är nyutbildad florist så hon ska hjälpa mig med alla blommor. Min andra tärna går design linje så hon hjälper mig att sätta ihop en brudklänning nu som jag ska få uppsydd.

    Toastmaster/toastmadame är också ordnat.
     
    Ska prata med en bekant som är Kock på lördag om maten.

    Tja de var väl allt.

    Men ni som är så unga, har ni en bra budget?
    Själv har jag varit mammaledig i ett år och kommer bara jobba 50% så vår budget är lite ansträngd  =(


    Vår budget ligger på ca 40000 och det täcker liksom allt vi vill ha :) Jag bor fortfarande hemma och gubben har äntligen fått ett bra jobb (datorfirma hos sin bror så det är säkert och relativt välbetalt) så vi kommer kunna spara ganska mycket fram till oktober när vi gifter oss. Har redan 20.000 som han redan hade och svärföräldrarna kommer betala hela eller en del av fotograferingen. :) 
  • förlovadflicka
    sofi 88 skrev 2011-04-11 18:32:43 följande:
    Jag måste bara säga att jag inte fattar grejen med att alla säger att "då kommer den krisen, och där kommer den" Det är ju så olika för alla. Vi hade "kriser" när vi flyttade ihop efter 6 månader men sen har det inte återkommit efter några speciella tidsintervaller. Kommer det en period med mer bråk beror det på hur livet ser ut i övrigt, inte för att det har gått 2 eller 3 år i förhållandet. Vi har varit ihop 3 år och 4 månader och ännu ingen 3 årskris. Vi vet båda vart vi har varandra och bråkar ibland men blir alltid sams och det är det som är det viktiga. Så jag tror att man kan hitta rätt när man är 18 och hitta lika fel som en 18 åring när man är 45 år. Det kan vara svårare när man är 18 eftersom man(i alla fall jag) förändras mycket i den åldern men vissa förändras inte så mycket eller växer ihop. Så lycka till alla unga brudar! Själv kommer jag vara 23, snart 24 när vi gifter oss nästa år!
    Bra talat! Man är så sjukt olika, jag har klasskompisar som förvarar sina kläder på golvet och inte kan ta ansvar för någonting, betyder det att alla i min ålder är sådana? Nej, jag har en välstädad egen lägenhet och tar hand om mig själv, tack och lov :P 
  • förlovadflicka
    LisaEleonor skrev 2011-04-12 09:17:44 följande:
    Jag kommer vara 22 när vi gifter oss (vilket nästan känns gammalt i det här sammanhanget) och sambon kommer vara 44. Vi har varit tillsammans i fem år då. Jag hade kunnat gifta mig tidigare, men det funkade inte pga gymnasiestudier och studier utomlands. Även om jag hade varit redo som nittonåring känns det inte helt okej (för mig) att gifta sig medan jag fortfarande bodde hemma och fick studiebidrag.

    Men nu bor vi ihop sedan nästan ett år tillbaka och då känns det rätt. Och det där med kriser. Vi har haft en "treårskris" även om den kom ett halvår försent. Men de går ju över, om man kämpar.

    Känns som det är svårt att säga en ålder då man är mogen nog att gifta sig. Ungefär som att säga en ålder då man är vuxen. Det varierar ju mycket från olika personer. Det finns ju ingen garanti att ett äktenskap håller bara för att personerna är över 30 (som exempel) när de gifter sig.
    Mm, det är som att säga att två inte kan vara tillsammans pga åldersskillnader. Min fästman är 7,5 år äldre bara, kan tänka mig att du fått höra en hel del... :P 
  • förlovadflicka
    Diamanten90 skrev 2011-04-15 08:49:39 följande:
    När tycker ni att man är en ung brud då? Tycker att det är svårt att definera både det och när man är ung mamma. Jag är 20 och kommer att vara 20 när vi gifter oss om 1½ månad:)
    junimamma.blogspot.com Ung(?) mamma & Blivande fru
    Jag antar att folk tycker att du är ung fortfarande :P
    Jag fattar verkligen inte grejen med vissa, de reagerar så hårt på att vi som är yngre ska gifta oss, men andra som bor sambo och skaffar barn när de är 16, det är det inga problem med, det är så bra så bra. Men hallå, det krävs väl ändå mer mognad för att skaffa barn än att gifta sig. Man får alla juridiska fördelar också. Och varför bryr sig folk, nu för tiden är det ju hur lätt som helst att skilja sig om man inte har barn! (Ok, det tänker jag så klart inte göra, men ändå, de tar inte med några praktiska aspekter över huvud taget...)
    Träffade en hmh... dum tant, i affären med mormor  härmodagen. Hennes äldsta barnbarn som var 23 hade gift sig nyligen. Det var så fantastiskt så...  Och då sa mormor att jag också ska gifta mig till hösten.  Och tanten bara "jaså, det var lite tidigt". Alltså, har folk ingen hyfs???!!!! Man behöver väl inte säga vad man tänker åtminstone... :O
  • förlovadflicka
    Diamanten90 skrev 2011-04-15 09:24:10 följande:
    Tycker att det är helt sjukt när somliga ska komentera sånt som man redan bestämt sig för. En bekant till oss tyckte t.ex. att vi ännu kunde göra abprt när vi berättade att vi skulle få en bebis. Kanske vi inte hade berättat det med glad röst om vi inte tänkt behålla barnet.

    Men de flesta har faktiskt inte haft ngåot emot att vi gifter oss unga. Kanske för att vi redan har en son tillsammans:p
    junimamma.blogspot.com Ung mamma & Blivande fru
    Det var det mest idiotiska jag hört i mitt liv! Uppmuntra till abort! Grr! 
Svar på tråden "Unga" bröllopsbrudar.