• Parnassia

    Livets toppar och dalar

    Vickan - den veckan är än så länge helt blank för min del. Förutom en liten körövning på tisdagskvällen, men det är ingen katastrof om den inte blir av.

  • Parnassia

    Den 8-9/9 i Casa PB låter strålande!


    Vickan kommer du är välkommen till mig den 7:e om du vill.


    Är det någon mer som vill komma hit, så är dörren öppen.


     


    Nu ska vi till BVC och väga och mäta, spännande! Vi har inte varit där sen midsommar ungefär.


    Tjing!

  • Parnassia

    Hemma igen! Hon växer som hon ska, men hade dalat lite på viktkurvan. Men det är ingen fara på taket, hon låg ganska mycket över innan. Dock späder det på min teori om att hon nog vill ha mer mat, ffa på kvällarna. Senaste tiden har hon vaknat tidigare och fler gånger på natten, så nu inför vi nog ersättning på kvällarna.


    Muggles - skönt att nya dagiset funkar fint!


    Ore - här behövs inga dyra skinnfåtöljer för att kivas om vems tur det är att undersöka diverse illvrål. Det går bra med en vanlig soffa också.
    Usch och blä för mask. Hoppas ni snart får bukt med det!


    September - Jag och Murphy är övertygade om att det kommer gå vägen, just pga de nya skorna.

  • Parnassia

    Ore - menar du att det inte finns medicin som passar lillkillen? Hur gör man då? Går det att få bukt med det utan medicin?

  • Parnassia

    Vickan - självklart får du stanna här även på hemvägen! Jag hade aldrig satt mig i bilen själv med barn så långt. Det hade varit det samma som harakiri, eller iaf stort risktagande med den mentala hälsan.


    Jag har funderingar på om vi inte tom kan klämma in oss i en bil på vägen till PB...

  • Parnassia

    Luna - för mig är livsfilosofi och religion i princip likställt. Jag menar båda två handlar ju om hur man lever livet, bemöter människor, svårigheter, glädjeämnen osv. Menar du att det finns en större skillnad? *nyfiken*

  • Parnassia

    Trodde också att buddismen var en av världsreligionerna. Skulle dessutom vilja räkna dit judendomen. Jag vill minnas att jag fått lära mig att det finns fem världsreligioner.


    Muggles - intressant tanke ang skillnaden mellan filosofi och religion. Så kanske det är rent teoretiskt? Men för mig (som kallar sig kristen) är vägen detsamma som livet och att man ska "sköta sig" under livets/vägens gång för att nå målet (=himlen).


    Nu är vi ute i djupa vatten och tankar, och jag kanske låter bibelsprängd till max (så är inte fallet). Men en av kristendomens huvudpersoner (Jesus) sade ju: Jag är vägen, sanningen och livet.


    Det betyder för mig att om man vill och försöker leva sitt liv som han/bibeln säger hamnar man rätt!


    Intressant diskusison!

  • Parnassia

    Nenne - jag har recept på mazariner i långpanna! Intresserad?

Svar på tråden Livets toppar och dalar