• Parnassia

    Livets toppar och dalar

    <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->


    Parnassias mazariner i långpanna


     


    400g margarin


    7 dl mjöl


    4 ägg


    2 msk vaniljsocker


    3 dl mjölk


    6 dl socker


    1,25 dl omalen sötmandel som skall malas


    10 st bittermandel


    2 tsk bakpulver


    sockerglasyr


     


    Margarin och socker röres. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda ner resten. Hälles i smord mjölad långpanna. 200 grader, 25 min.


     


  • Parnassia

    Kul att se vännerfan här! Det bla jag som frågade efter dig, jag var lite nyfiken på hur det går för dig/er med den lille också.

  • Parnassia

    Och här har ni en till som VILL se BB-programmen. Jag tycker det är så intressant! Men det rör ju upp mycket känslor också, både bra och dåliga. Jag tror att jag bearbetar mina förlossningar lite genom att se, läsa, lyssna och jämföra med andras...


    Igår tyckte jag att det var kul att de fokuserade på papporna lite också. Jag skulle vilja sett min man under våra förlossningar! Undrar så hur han såg ut, reagerade, vad han sa, vad han gjorde. För jag har i princip noll koll på vad han pysslade med. (FÖrutom att lyda mina direkta order förstås... )

  • Parnassia

    Snaily - jag har varit höggravid under vintern båda gångerna (flickorna är ju födda i april). Det var/är svårt att hitta kläder, men iaf jag kom undan lite genom att jag blev i mig själv så mycket varmare som gravid! Vi kan ju hoppas att du kommer bli din egen värmare också.

  • Parnassia

    Jag menar, det är klart att man behövde en jacka, men ofta behövde den inte knäppas. Inte ens i vintras när den var -20. Om man inte ska vara ute länge förstås, men det var inte aktuellt för min det, för jag orkade inte gå så långt och kunde inte göra mycket ute i all snö. Det handlade mest om till/från bilen, in/ut ur affärer eller hus.

  • Parnassia

    Piggelin - jobbigt med GBS beskedet. Hoppas mötet med BM idag ger dig ro!


     


    Ego - Ska ringa BM och boka tid för p-medel. Vad ska jag ta?! Är lite inne på hormonspiral, men samtidigt lite skeptisk eftersom "hormonmedel" har inte varit det bästa för mig innan. Ge mig input! Tack!

  • Parnassia

    Luna - det funkar ju bra om man har en stor man. Min är smalare än mig även när jag inte är gravid.

Svar på tråden Livets toppar och dalar