• Parnassia

    Livets toppar och dalar

    Bitter?! Nej då!

  • Parnassia

    God morgon!


     


    Grattis till fasterskapet Vickan hoppas den nyblivna moderns mår efter omständigheterna väl!


    Jag vill också se sommarhuset AM! Spännade!

  • Parnassia

    Vickan - Funderar på det där med 11 försök med sugklockan...


     Om varje drag räknas som ett försök så hade nog vi 8 eller 9 "försök" när E föddes. De drog/höll emot så att hon inte skulle åka tillbaka vid varje värk...

  • Parnassia

    Ser nu att jag missat en del av diksussionen. Skrev innan jag läste ikapp.


    E hade också märke på huvudet, som en ring efter sugklockan och ett litet skrapsår, som en tioöring kanske. Det läkte superfort. Och någon conehead var/blev hon aldrig.

  • Parnassia

    Bedövning minns jag inte riktigt nåt om. Men det som jag minns är att läkaren nöp mig när han skulle få dit den!

  • Parnassia

    Oms - jag hade ju som sagt också en förlossning med sugklocka och hade också 8 eller 9 drag, precis som Ore. Det var aldrig prat om kejsarsnitt. Och allt gick bra med både mig och E. E hade ju såren som jag skrev om och jag fick sy några stygn, men inget allvarligt.


    Men menar vi samma sak med ett försök? Både jag och Ore menade ett försök= ett drag/mothåll. Iaf menar jag så och om jag förståd Ore rätt så hade hon det så också.

  • Parnassia

    Jag tycker att min E har blivit stor också ibland. Även om hon bara är tre! Idag har vi tex varit och bestämt oss för en riktig säng till henne!

  • Parnassia

    Tack för mer input Oms! Intressant!


     


    Och appropå efterlysningar, så har jag undrat hur det är med Hattis! Det var längesen hon var inne här? Eller? Och Vännerfan!?

  • Parnassia

    Ore - det du skrivit låter EXAKT som min förlossning med E! Lustigt! Det första gick fort (ca 6 h från det att jag vaknade till jag var öppen 10 cm.) Hon sjönk inte heller ned och roterade inte klart. Jag hade krystvärkar i ca 2,5 h inna överläkaren kom med klockan.


    Just då tyckte jag sugklockan var nästan det värsta som kunde hända. Men nu är jag glad att det blev så, medan jag fortfarande hade lite krafter kvar och kunde hjälpa till något. 


     


    Mer ego: Har varit i skogen och letat svamp. Konstaterande: jag är sämst i Sverige på att hitta kantareller. Efter en timmas letande kom jag hem med 2 dl, vilka jag åkte och hämtade på ett ställe där jag sett dem när jag var ute och sprang...

  • Parnassia

    Luna - hoppas kontrollen går bra och att värkarna försvinner NU!


     


    BS- hoppas verkligen du sover förmiddag nu. Och att du får tillfälle att sova även eftermiddag. Kram!


     


    Vickan - är han hungrig kanske lite ersättning på kvällen kan göra susen? Om du vill det alltså. Här har vi börjat fundera på det iaf. H vekar hungrig och väcker mig oftare nu (läs: den senaste veckan) än tidigare. Även sovrutinerna verkar ändra sig. Behöver också anteckna och fundera över hur dagarna skulle kunna se ut.

Svar på tråden Livets toppar och dalar