• Piggelin1

    Livets toppar och dalar

    Oupsie - förstår precis vad du menar, men liiiite empati borde väl ingå i tjänsteutövningen ändå?! Speciellt när man betalar 2500, som du skrev!

  • Piggelin1

    Haha, jag spammar!! Det var längesen, iaf såhär på jobbet!
    Har egentligen en deadline som är i faggorna, en massa mtrl för launchen om ett par veckor måste gå till tryck i början av nästa vecka. Jagar en massa folk in i det sista vad gäller bilder, bekräftelse på siffror/data & så en sån där liten finurlig sak som att vi både i web-mtrl & i tryckt mtrl har bild med tillhörande citat av vår VD - bara det att han hann sluta under semestern & i måndags kom den nye på plats & han hinner knappast få till ngt vettigt citat som vi kan stoppa in istället.
    Jaja, vi får antagligen ta bort det helt. TUR attt vi inte har med honom utan en annan person i det filmade introt på webben iaf, det fanns ju liksom i bakhuvudet redan då att det nog var bäst att filma ngn annan

    PB - Skogaholmslimpa!! Det var ett sånt där bröd som var bannlyst (nästintill iaf) när jag växte upp - allldeles för sött tyckte mina föräldrar, helst skulle det vara helt osötat... Hårda pix
    ...och inte fick jag titta på Dallas heller (nästan i klass med asfalterad sandlåda?!)

  • Piggelin1

    Nähä, det gjorde jag visst inte ändå!

    PB - Glappkäft är mitt andranamn

  • Piggelin1

    Nämen Lappis - varför det???! Bara en gång om året?! Det var ju såååå himla gött att slippa detta med tvättider!

    Luna - ja überkuckun kan bli svårt att bli av med, om hon är där även denna gång, men jag hoppas att både mannen & jag har vett att bita ifrån om det behövs - jag har ju börjat prata om det med mannen redan nu ett par ggr, så han vet vad jag tycker om henne...

  • Piggelin1

    Ska fundera på dessertbok, Lappis! Borde ha ngt på lut!

    Haha, PB - tänkte också på Ores mamma när jag skrev om limpmackan (eller snarare bristen på dem)! Fast logiken saknas - sött var ju inte bannlyst i övrigt hemma - på både låg- & mellanstadiet efter skolan, var det saft, bulle & kaka som gällde efter skolan när man kom hem. På högstadiet & gymnasiet blev det lite vettigare; yoghurt (minns att det var vanlijdelikatessyoghurt i såna där bägare med fot på, alldeles nytt då) och hembakta frallor med pålägg. Kanske helt enkelt så att de inte gillade det?

    Hmm, Dallas - näedå, mina föräldrar var inga absolutister. Minns faktist inte riktigt varför, förmodligen att det ansågs som värsta skräp-tv, gissar jag, ungefär som kiosklitteratur. Minns att jag lånade Allers-romaner av en kompis, men gömde dem under madrassen, eftersom mamma avskydde dem (utbildad & traditionell småskollärarinna som hon var)

  • Piggelin1

     


    Lapinette skrev 2010-08-20 14:04:23 följande:
    I det perspektivet ärdet VÄLDIGT konstigt att du inte sa ett pip om din mage förrän så sent hörru´! - Fullpoängare till passionsblomman!   

    PB & Lappis - ibland överraskar jag mig själv Men gudarna ska veta att speciellt lätt var det inte alla ggr...

    MEN, skulle nog säga att det finns två orsaker - den ena var att det überhysteriskt på jobbet dessa månaderna & jag var ju inte inne & skrev alls i våras & läste väldigt lite med. Den andra orsaken påminner lite om Gosnosens tankar, som hon beskrev häromdagen, att man inte regarerar alls som man tror. Jag reagerade inledningsvis (direkt efter plusset) så otroligt annorlunda mot vad jag hade trott & förväntat mig & de tankarna var sådana så att jag knappt ville erkänna dem ens för mig själv & då ville jag absolut inte blanda in ngn utomstående, utom mannen förstås. Plus att vi denna gång ville göra alla tester innan vi berättade, eftersom vi visste att vi ville avsluta graviditeten om fostret var skadat på ngt vis.

    Men att Frk Glappkäft skulle kunna vara tyst så länge, egentligen är jag förvånad själv med!

  • Piggelin1

    Japp, lärarsläktet är nog ett släkte för sig i allmänhet & min mamma i synnerhet
    Fast Wahlströms-böckerna var good enough, det fanns hur många som helst av dem i huset - vi var ju fem barn & alla hade sina favoriter - Biggles, Tre Deckare, Bröderna Hardy, Tvillingdeckarna, Kitty, Mary & Lou, Lotta-böckerna, några hästböcker som hette ngt i stil med "Maria..." (tror jag)

    Oboy var också väldigt sällsynt, men det var nog att mamma ville attt det skulle vara hemmagjort & inte ngt halvfabrikat, dvs "hjemmelaved" varm choklad drack jag allt som oftast till frukost vill jag minnas!

  • Piggelin1

    Lite ekonomisk är hon allt ibland också, min kära mor (apropos hemmagjort vs halvfabrikat)

    PB & Lappis - haha, no offence - det är superlugnt! Jag bjuder definitivt på den!
    Men måste erkänna att det blev lite kul att chocka er allihopa för ett par månader sen

  • Piggelin1

    ...ahhhh, vad vinsugen jag blev nu! Påminner mig om att vi fortfarande har en Sydafrika-flaska liggande, ett par flaskor bubbel från Champagne & så ytterligare ngn flaska vin från Paris-turen i höstas - de får allt fortsätta ligga där några månader till

Svar på tråden Livets toppar och dalar