• miss going mrs
    Äldre 8 Jun 13:55
    8838 visningar
    48 svar
    48
    8838

    Gå ner i vikt. Resultattråden för pepp.

    Hej!


    Jag har börjat gå ner i vikt för att bli skitsnygg till bröllopet i början av september. Antar att jag inte är särskilt unik på något sätt i denna önskan. Och visst är det trist att man inte lyckats tidigare. Men är det någon gång man är motiverad till viktinedgång så är det ju nu.


    Så min tanke är att dela med mig av mina resultat; vikt, BMI och midjemått under resans gång. Detta för att peppa mig själv och kanske även dig. Kanske är det fler som vill dela med sig av sina resultat.


    Jag började den 27 maj och då såg det ut så här:


    Vikt: 72,7


    BMI: 26,7


    Midjemått: 95


     


    Idag:


    Vikt: 69,2


    BMI: 25,7


    Hittade inte måttbandet.


     


    Min målvikt är 60 kilo. En bit kvar alltså!


    Någon som vill hjälpas åt?


     

  • Svar på tråden Gå ner i vikt. Resultattråden för pepp.
  • sun moon
    Äldre 25 Jun 14:10
    #21

    Vet ej om jag har skrivit i denna tråden innan Väger nu 72,6 och vill ner till under 70kg. 4/9 gifter vi oss. Klänningen går på mig nu en det hade varit lite lättare att andas utan dessa få extra kg.


    Har dock lite dålig karaktär vad det gäller bantning så vi får väll se hur det går. Jag tänker iaf på vad jag äter och väljer att inte äta vissa saker. Ska försöka röra på mig mer också.

  • Projec­tX
    Äldre 28 Jun 17:22
    #22

    Inte behöver du banta Sun moon. Rör på dig lite extra och försök att inte äta (och dricka!) så mycket sötsaker så kommer det nog att rinna av dig.

    Veckans invägning då:

    Startvikt 1 maj
    Vikt: 80,0 kg
    Midja: 80 cm
    Mage: 98 cm

    28 juni
    Vikt: 73,2 kg (Veckans nedgång: -0,5 kg, totalt -6,8 kg)
    Midja: 72 cm
    Mage: 90 cm

    Mål:
    Vikt: 65 kg
    Midja: 70 cm
    Mage: 80 cm

    Ingen skillnad på midja och mage enligt måttbandet och det stör mig lite. Men att vågen ändå visar 0,5 kg nedåt tråts minimalt med motion och rätt mycket syndat på midsommar så är jag nöjd.

    Kommer att fira rejält när jag kommer under 73 vilket med den nedgång som jag haft hittills borde bli nästa vecka. Ska nog belöna mig med en GPS så jag kan ut och geocasha och förbränna ännu mer.

    Vad har hänt med resten av er då?

  • Vilja2
    Äldre 19 Jul 07:51
    #23

    hej, finns det någon kvar? Tnkte uppdatera mig lite. Åt pulver i drygt 2 veckor i början av juni. Sedan blev jag hungrig hela tiden och kände kroppen började stlla in sig på svält- så jag började äta mer vanligt . Åkte till Italien över midsommar och har sedan dess ätit allt... och har hållit vikten! De ni- trots att jag gick ner med pulver. Hade tom gått ner ½ kg efter 1½ vecka med vanlig mat. Nu är det dags för nästa omgång modifast, helt enkelt fötr att det är så inspirerande med snabba resultat. Imorgon invägning, möjligt att jag gått upp ngt halvt kg eller så men det är ju ok eftersom min nya vikt känns så stabil ändå. Slutade på 66,5, mål 60kg. Återkommer med morgondagens startvikt...

    ps. hoppas någon annan kommer tillbaka till denna tråd sås småningom

  • zunzil­k
    Äldre 19 Jul 08:33
    #24

    Hej!
    Vad kul att det verkar gå så bra för er!
    Jag hoppar gärna in i tråden, vi gifter oss på nyårsafton och jag skulle vilja väga kring 75 då.
    Jag har kört en massa olika dieter tidigare, låg-kalori med hård träning, GI, B-F-L mm :)
    Nu kör jag mest vanlig mat med mkt grönsaker och frukt. Blir jag sugen på något så äter jag det, av erfarenhet så vet jag att om jag kör superstrikt så kommer oundvikligen dagen då jag "unnar" mig och då gör jag det tills jag blir illamående.... :(
    Så nu försöker jag tänka på att äta mellanmål, undviker bröd.
    Min startvikt: 79,5 kg
    Midjemått: 86cm
    BMI: 28,9 - SHIT! :(

  • Projec­tX
    Äldre 19 Jul 20:06
    #25

    Jag har inte varit här på tre veckor pga semester. Försöker sitta så lite som möjligt vid datorn den här tiden på året, eftersom mitt jobb är att sitta framför datorn.

    Jag måste erkänna att jag har fuskat väldigt mycket och inte tränat så ofta men trots det har jag inte bara hållt vikten utan även gått mer ett kilo.

    Veckans invägning då:

    Startvikt 1 maj
    Vikt: 80,0 kg
    Midja: 80 cm
    Mage: 98 cm

    19 juli
    Vikt: 72,2 kg (Nedgång på 3 veckor: -1,0 kg, totalt -7,8 kg)
    Midja: 72 cm
    Mage: 89 cm

    Mål:
    Vikt: 65 kg
    Midja: 70 cm
    Mage: 80 cm

    Tror att nedgången kan bero på att även om jag inte har "tränat" har jag ändå rört på mig mycket. Varit ute och gått, geocachat (tack vare min nya GPS som jag fick köpa när jag gått ner 7 kg) varit på Boda Borg (ett sorts "Fångarna på fortet, mycket fysiskt), badat, och lekt mycket med systerdöttrarna.

    Ska börja med träningen lite smått nu den här veckan, jag har även köpt nya träningskläder (ochså en morot för att träna mer), och inte äta så mycket sötsaker som jag gjorde i början av semestern.

    Jag kommer att komma tillbaks nästa vecka och rapportera.

    Trevlig sommar på er allesammans.

  • Projec­tX
    Äldre 28 Jul 10:39
    #26

    Jahapp, ny vecka och nya resultat.

    Startvikt 1 maj
    Vikt: 80,0 kg
    Midja: 80 cm
    Mage: 98 cm

    28 juli
    Vikt: 72,1 kg (Veckans nedgång: -0,1 kg, totalt -7,9 kg)
    Midja: 70 cm
    Mage: 86 cm

    Mål:
    Vikt: 65 kg
    Midja: 70 cm
    Mage: 80 cm

    Det verkar som att jag har nått mitt mål när det gäller midjan.  
    Jag är lite förvånad över att jag nästan inte har gått ner något i vikt, men ändå har minskat i omkrets, men det är väl sånt som händer. Man tajtar till på vissa ställen utan att faktiskt tappa i vikt. Jag är lika nöjd ändå.

    Jag har bara tränat två gånger förra veckan, båda gångerna ett 30-minuters hemmaprogram, eftersom gymmet har haft så konstiga öppettider under sommaren. Den här veckan tränade jag igår, ska köra ett pass idag, sen ska jag träna styrketräning på fredag och söndag och badminton på lördag.

    Jag hoppas bara att jag inte har tappat all kondition.

    Hur har det gått för er under sommaren då?

  • zunzil­k
    Äldre 28 Jul 10:52
    #27

    vad roligt att du minskat kring midjan! Oftast säger det ju mer att mäta sig än att väga sig eftersom det kan vara muskler oxå och de väger ju som bekant mer än fett. ;)
    Själv har jag lagt på mig ett kilo, har mens och brukar samla rätt mkt vätska då.
    Sen har jag varit dålig på att dricka vatten nu under sommaren och inte tränat mkt alls.
    För å peppa mig själv så har jag startat en träningsblogg, det blir som en extra morot då.
    http://www.myspaceinyourspace.blogspot.com

  • Äldre 31 Jul 13:53
    #28

    Ett år kvar till bröllopet och jag tänkte försöka gå ner och hålla vikten till dess. Man har ju en klänning man ska kunna prova ut om ett halvår eller så. Jag är inte överviktig, men jag kommer aldrig ner i den vikt jag trivs med. När jag börjar närna mig ger jag liksom upp.

    Nuvarande status

    Vikt: 66.9
    BMI: 24,6
    midja: 79

    Mål
    vikt:62
    BMI: 22,8
    midja: 75

    Jag ska försöka med en kombinerad LCHF/GI diet. Tyvärr fick jag diskbråck i våras så löpning klarar jag inte men håller på med promenader. Styrketräning ska jag försöka börja med i höst. Just nu får jag inte för läkaren, men han ska ge mig ett träningsprogram om jag går till en personlig tränare som kan kolla att jag gör rätt.

  • zunzil­k
    Äldre 31 Jul 14:12
    #29

    känner igen det där med att börja med en diet, och när det går bra man bara behöver ta de 4 sista kilona då slappnar man av och återgår i gamla vanor. Varför gör man så??? VIll man kanske inte ändras då till 100% ? är man rädd för det "nya" jaget? Nu belv det lite djupt men jag skulle gärna vilja veta varför man sabbar för sig själv?

    Just nu är jag i en mellanperiod, mår bra och trivs med mig själv skulle bara vilja gå ner 5 kg, men kan lixom inte förmå mig själv till att göra det. försöker äta bra men det slinker ner skräpmat minst 1 gång i veckan. Får inte ångest eller så men kan känna att det är så onödigt,
    Är inte ute efter en extrem diet, vill bara få en sund intställning till mat och bibehålla den. Vill ju inte bara vara fin till brölloppet utan livet ut. Desutom är jag i farozonen för diabetes då jag hade det under senaste graviditeten - det borde ju oxå vara en morot. Nåja får väl se på invägningen vad som hänt denna vecka. Antagligen + men vi får se.

  • Sommar­brud20­11
    Äldre 4 Aug 13:32
    #30

    Tänkte se om jag kan haka på den här tråden. Har ungefär ett år kvar till bröllop och skulle vilja tappa lite till dess. Har en viss tendens att pendla ca 5 kg har dock lyckats hålla mig under min skräckvikt so far, det vore ju synd om man skulle råka trilla dit lagom till bröllopet.

    Nuvarande status:
    Vikt: 76 kg
    BMI: 25,1
    Midja: vet ej

    Mål: 70 kg
    BMI: 23,1
    Midja: vet ej

    Hoppas att jag lyckas lika bra som ni har gjort!

Svar på tråden Gå ner i vikt. Resultattråden för pepp.