• miss going mrs
    Äldre 8 Jun 13:55
    8850 visningar
    48 svar
    48
    8850

    Gå ner i vikt. Resultattråden för pepp.

    Hej!


    Jag har börjat gå ner i vikt för att bli skitsnygg till bröllopet i början av september. Antar att jag inte är särskilt unik på något sätt i denna önskan. Och visst är det trist att man inte lyckats tidigare. Men är det någon gång man är motiverad till viktinedgång så är det ju nu.


    Så min tanke är att dela med mig av mina resultat; vikt, BMI och midjemått under resans gång. Detta för att peppa mig själv och kanske även dig. Kanske är det fler som vill dela med sig av sina resultat.


    Jag började den 27 maj och då såg det ut så här:


    Vikt: 72,7


    BMI: 26,7


    Midjemått: 95


     


    Idag:


    Vikt: 69,2


    BMI: 25,7


    Hittade inte måttbandet.


     


    Min målvikt är 60 kilo. En bit kvar alltså!


    Någon som vill hjälpas åt?


     

  • Svar på tråden Gå ner i vikt. Resultattråden för pepp.
  • sun moon
    Äldre 12 Jun 21:31
    #11

    Jag vill också.. men det finns ingen karaktär  


    väger nu 73,1 ville ner till 65 men är nöjd med 68.. eller iaf under 70kg. Klänningen är inköpt och jag går i den men det blir snyggare om fler kg försvinner (om lättare att andas) Har haft/har rygg/höft/knä problem periodvis och har inte kunnat träna som jag har velat. Har kort på F&S.


    Vi gifter oss 4 sept. 

  • Doffsi­ngen82
    Äldre 12 Jun 21:57
    #12

    Undrar om jag får vara med här....? Var med i en tråd för ett tag sedan, men det rann ur sanden för mig....

    Jag väger nu 60 kg och är 165 cm lång. Ingen direkt övervikt, men vill ändå komma ner till 55 kg och därmed känna mig fastare i kroppen. Gifter mig 7 augusti.

    Det som funkat bäst på mig hittills (och snabbast!) är LCHF-dieten, vilken jag planerar att köra igång med på måndag. Jag väger in mig här då och meddelar även mina mått

    Mycket trevligare när man har fler att peppas av!

  • ElinNi
    Äldre 12 Jun 22:45
    #13

    Hej!


    Jag behöver också peppas men har ändå kommit in på rätt spår än så länge. Fast jag fuskar, jag ammar =) Shit vad mycket lättare det är att gå ner när man ammar! Förra barnet ammades inte och då gick jag inte ner allt efter graviditeten, nu har jag gått ner allt och lite till på bara tre månader.. Fast jag väger för mycket ändå!!


    Jag går ute med stavar så ofta jag kan och promenera med barnvagn, arbeta hårt i trädgården.. 


    Jag äter ungefär som vanligt men inte så mycket socker.


     


    Start 73,5 (För åtta veckor sedan) midja 89 BMI 28


    Nu 69,2 BMI 26,4


    Midja 80


     


    Jag fortsätter att göra som jag gör och hoppas på att gå ner mer men stannar det får jag träna mer! Testade Zumba, ganska kul faktiskt! (Det tyckte nog grannarna också)


     


    Vi gifter oss den 28/8


     

  • NiVi
    Äldre 13 Jun 11:56
    #14

    Vilja2 : det blir bra med den nya startvikten eftersom jag bar höggravid vid den gamla ;) Elin.Ni Tyvärr funkar inte amningen alltid! Själv gick jag inte ner ett gram då men så fort jag slutade amma så försvann några av sig självt :)

  • Vilja2
    Äldre 13 Jun 21:19
    #15

    ElinNi: säger som NiVi, var glad föramning fungerar inte för alla. För mig ver det tvärt om när jag fick min första gosse 2002. Blev jättefin i kroppen under graviditeten och vägde perfekt när han föddes. SEDAN gick jag upp i vikt. Medan jag ammade! Detta späddes på efter gosse nr 2 2003. Och honom ammade jag i 2 år utan att gå ner ett gram. Han hade säkert ammat fortfarande idag om han bara fått, den tuttfixerade. Då hade jag kanske gått ner i vikt, hahaha. Sedan dess har jag hållit en stabil vikt, pendlat normalt 2kg upp och ner, men inte mer. Problemet är bara det att det är 10 kg mer än innan pojkarna föddes. Tidigare pendlade jag mellan 60-63 och aldrig mer, nu mellan 71-73. Det är dessa 10 kg som ska bort nu!

  • Projec­tX
    Äldre 14 Jun 09:28
    #16

     


    miss going mrs skrev 2010-06-11 10:12:08 följande:
    Underbart ProjectX! Det går ju skitbra för dig. Jag måste erkänna att jag inte allt är lika ambitiös med träningen, men jag ska inspireras av dig och ta mig ut i löpspåret i helgen.

    Tack så mycket. Jag har tur som har en sambo som tränar så att jag har nån att gå med. Det gör allt mycket lättare. Och han verkar gilla GI maten så man slipper laga olika saker, men han fuskar och äter "som vanligt" till frukost och lunch. :-P

    Veckans invägning då:

    Startvikt 1 maj
    Vikt: 80,0 kg
    Midja: 80 cm
    Mage: 98 cm

    14 juni
    Vikt: 74,0 kg (Veckans nedgång: -1,4 kg)
    Midja: 72 cm
    Mage: 90 cm

    Mål:
    Vikt: 65 kg
    Midja: 70 cm
    Mage: 80 cm

    Det går nedåt, sakta men säkert. Och då var jag ändå på festival i helgen, men jag lyckades hålla mig ifrån både alkohol och sötsaker. Blev dock bara 3 träningspass, men det verkar ha gått bra ändå.

    Idag blir det lite styrketräning på gymmet. Har bestämt mig för att köra styrka 2 ggr i veckan för att bygga lite muskler. Kan betyda att jag går upp lite, men så länge det är muskler och inte fett är jag nöjd.

    Blev rätt glad när jag klarade 130 kg i benpress på gymmet förra veckan, men man fick lida lite dagarna efter när benen/rumpan strejkade.

    Dagens övningar blir:

    Benpress 3x12
    Bröstpress 3x12
    Chins alt latsdrag 3x12
    Ryggpress (alt. rygglyft) 3x12 (alt. 3x15)
    Magpress (alt. situps) 3x15 (alt. 3x20)

    Hur har det gått för er då?

  • Vilja2
    Äldre 20 Jun 09:29
    #17

    Fantastiskt ProjectX! Ska komma med mina träningsansträngningar vid tillfälle. Dock inte så avancerade och systematiska som dina.

    Jag har fått ändra strategi ett tag. Började tredje veckan på pulver men jag var hungrig hela tiden och kände att jag gick in i svält. Det är ju inte min tanke, vill inte mixtra för mycket med ämnesosättningen. Har i alla fall fått min kickstart men äter nu mer vanligt. ½ kg blev det 3e veckan så nu är det sammanlagt 5. Vikt 66,5 i onsdags. Mycket av bristen på viktnedgång var nog helt enkelt att jag hade mer mat i mage/tarmar. Känner mig redan sååååå mycket bättre i kroppen. Trevligare form helt enkelt!
    Senaste två dagarna har jag gjort helt tvärt om än att äta smalmat. Barnkalas med hamburgare, korv med bröd och maräng jordgubbstårta. Igår samma sak toppat med massa chokladglass framför Viktoria och Daniels bröllopsfest. Var faktiskt helt ok att bara ge sig hän i ett par dagar. Nu är jag inte sugen mer utan ska hålla en strikt diet till fredag. Då åker jag till Italien i några dagar och lovar att inte hålla ngn som helst diet.... det är ju Italiensk mat för tusan!
    Nu behöver dock ha mer ordning på vad jag ska äta de olika måltiderna annars äter jag för sällan, och då går jag inte ner.
    Börjar med fruktsallad med hackade nötter och keso till frukost varje morgon. Får se vad jag kommer på mer.

  • Projec­tX
    Äldre 21 Jun 10:56
    #18

    Dags för veckans invägning då:

    Startvikt 1 maj
    Vikt: 80,0 kg
    Midja: 80 cm
    Mage: 98 cm

    21 juni
    Vikt: 73,7 kg (Veckans nedgång: -0,3 kg, totalt -6,3 kg)
    Midja: 72 cm
    Mage: 90 cm

    Mål:
    Vikt: 65 kg
    Midja: 70 cm
    Mage: 80 cm

    Träningen förra veckan blev lite ojämn, jag körde styrketräning på måndagen och torsdagen (tis-ons var jag upptagen och hade ingen möjlighet att åka till gymmet). På fredagen rodde jag 10.000 meter och igår (söndag) spelade jag badminton i 1½ timme (och tro mig, det känns idag)

    Jag känner att jag troligtvis kommit till en gräns där det kommer gå långsammare med nedgången från och med nu. De här 6 kilona som jag har tappat hade jag lagt på mig rätt snabbt (under ca 3-6 månader) och då försvinner de rätt fort när man gör någonting åt det. Det som är kvar nu är inte övervikt, utan ett par trivselkilon som har suttit där i några år, så det kommer att ta sin lilla tid att bli av med dem. Men det är bara att kämpa på.

    Idag blir det styrketräning enligt det tidigare upplägget, kommer inte träna imorgon eftersom det blir för mycket med tre dagar i sträck, kommer att köra kondis på onsdagen istället.

    Hade tänkt köra styrka igen på torsdagen, men måste sitta barnvakt åt syskonbarnen till kl 10, så det kommer jag inte att hinna med.

    Fredag är det ju (som de flesta vet) Midsommarafton, och då ska jag bara ta det lungt och njuta av god mat (dock GI-inriktad).

    Lördag och söndag är tyvärr badmintonhallen stängd, så då blir det antingen en löprunda utomhus (om vädret och allergierna tillåter) eller på gymmet. Om det kniper kan man alltid köra några övningar hemma i vardagsrummet.

    @Vilja2: Jag har märkt att om jag inte är systematisk och planerar så blir det inte av, så det är tyvärr ett måste för mig.
    Jag önskar jag kunde känna de där "Åh, vad skönt att åka och träna"-känslorna, men jag tror inte att det kommer hända, så det är bara att boka tider i almanackan.

    Det är tyvärr det som gör att jag lätt förlorar rytmen när det kommer helgdagar, semestrar och liknande. Får jag inte rutin på träningen blir det troligtvis så att jag inte kommer iväg, och då vaknar man två veckor senare och har inte tränat en endå gån och måste börja om. Tur som sagt att jag har sambon som kan puffa på och säga "Nu åker vi till gymmet", även om jag kan få lite hatiska känslor mot honom just då. Haha.

    Kom igen nu allihopa, hur har det gått för er??

  • miss going mrs
    Äldre 23 Jun 08:18
    #19

    Hej på er!


     


    Jo, det har gått både upp och ned. Det har varit flera omgångar med kompisar som varit på besök. Och flera fester som innehållit allt från kak-, vinfrestelser till ckokladorgier. Jag har med andra ord haft lite svårt att hålla mig på rätt köl. 


    Men jag har nu tagit mig i kragen och lyckats vända skutan. Det temporära misslyckandet har dock sporrat mig att vara lite tuffare för att inte tappa fokus. Jag har ganska lätt att slappna av och njuta lite för mycket. Och oups så visar vågen plus igen. Därför funderar jag på att köra en eller två veckor på pulver någon gång under sommaren. Någon som har erfarenhet av detta? Tips på något som inte är skitäckligt?


    Ja, hur har det gått då?


    Vikt: 67,9 - Underbart med en ny siffra


    Midjemått: 86


    BMI: 24,9 - Med andra ord inte längre övervikt enligt BMI :)


     

  • Projec­tX
    Äldre 23 Jun 08:30
    #20

    Miss going mrs: Bra jobbat ändå!

    Vet att det kan bli mycket frestelser ibland och så måste man stå där och förklara för alla att man försöker förlora några kg och genast börjar alla med: "Äh, inte behöver du gå ner i vikt" och "Men en kaka/bulle/glas öl kan du väl unna dig".

    Får jag bara säga att det är min åsikt att man borde undvika pulver? Det kan vara jättebra för en kickstart, men då gäller det också att man faktiskt lägger om sin livsstil sen när man slutar med pulvret, annars går man upp allt och lite till så fort man börjar äta "som vanligt".

    Jag hade det problemet, vilket ledde till att jag tillslut hamnade på 80 kg, då bestämde jag mig för att skynda långsamt och istället lägga om maten helt. Jag val var att börja med GI, men det passar kanske inte alla, så det är nog bara att prova sig fram tills man hittar nåt man mår bra av och vet att man kan hålla fast vid även efter man nått målvikten för att inte ramla dit och gå upp allt igen.

    Jag vill dock säga att jag tycker du är jätteduktig som trots du kanske trillade dit då och då, inte gav upp utan tog dig i kragen och började om! Det är inte alla som klarar av det. Ner nästan 1½ kg på två veckor trots alla synder visar ju att du kommer att klara av det här galant (även utan pulver skulle jag tro ).

Svar på tråden Gå ner i vikt. Resultattråden för pepp.