• Heloise

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Daa skrev 2010-08-03 12:07:46 följande:
    Heloise: jag är också intresserad av erfarenheter av att söka havandeskapspenning, för det tänker jag göra. Jag tänkte väl betona de tunga lyften, de tunga arbetsmomenten, de märkliga arbetsställningarna (vika sig dubbel i höftleden med jättemage? njaaa...) och maskinerna. Har en kollega i en annan del av landet som har sökt och fått beviljat, så jag ska höra lite med henne också.
    Men det är ju bra, att en kollega fått beviljat. Jag har för mig att jag läst att nått om att man måste bli beviljad om någon annan som utför samma arbete har blivit beviljad. Dessutom är du ju gravid med tvillingar, det kommer nog inte att vara några som helst problem för dig.

     


    Jag jobbar ju på ICA, det är lite hugget som stucket vilka som får alt inte får, problemet med butiken där jag jobbar är ju, att vi inte får sitta i kassan, och jag måste kunna göra det jag gör nu, dvs ta emot läskleverans, mejerileverans etc. Allt det innebär tunga lyft. När mejeri kommer så är det i snitt 20 backar, varje back väger 20 kg och man lyfter varje back 2 ggr, dvs det blir 800kg, men sen upprepar man ju det här ungefär 2 ggr till/per dag, dvs 2400kg. Den dagen läslen kommer så blir det ju flera ton man lyfter. Vi får i snitt 3 pallar läsk, varje pall har typ 30-40 lådor med läsk( utgår ifrån 0.5l) och de väger 10kg var. Det blir 900kg på 3 pall, men sen ska lådorna lyftast av och upp på en vagn pch tillbaka, så man lyfter varje låda minst 2 ggr, då är det 1800kg. Totalt minst 4200kg den dagen. Jag måste lyfta, det fungerar inte att ha mig bara i kassan för jag är en av 3 som är ansvariga för butiken, ( om man räknar bort våra chefer) dvs jag har tillgång till koder, nycklar, jag beställer varor  och sköter lager etc. Så jag hoppas att jag blir beviljad, men blir jag inte det så får jag använda min sparade semster och ta ut ett par föräldrardagar, för jag tänker inte jobba längre än 22 oktober.

  • Heloise

    Ja just det jag glömde skriva ett bra tips som jag läste. Man ska försöka se hur graviditeten hindrar en i arbetet, istf att se det som att arbetet är "farligt!" för graviditeten, så vida man inte har ett arbete som faktiskt är farligt.


    Hmm vet inte om jag förklarade så bra, provar igen haha


    Många skriver etc, att arbetet har en negativ inverkan på graviditeten, men man kanske ska fokusera på hur graviditeten har en negativ inverkan på förmågan att utförar arbetet tillfredsställande. Sen har jag hört att FK inte är intresserade av stressmoment etc, de vill veta om du har ett "stående" jobb, om du kan ta pauser, hur mkt och  hur ofta du måste lyfta och om du har monotona rörelser.

  • Heloise

    Håller tummarna för dig lanovia, att det blir som du/ni vill, vad det nu än kan vara

  • Heloise
    Daa skrev 2010-08-03 12:31:12 följande:
    Heloise: jag kan inte reglerna för det där, men nog verkar du ha tunga lyft så det räcker. Jag tänkte ta en diskussion med barnmorskan efter RUL. Hon har tjatat om havandeskapspenning varje gång vi har setts (alla två ), så hon verkar anse att jag ska söka det.
    Ja det är klart att du ska söka, jag tror det är solklart att du får.

    Jag ska till BM idag, ska ta upp Hp med henne då får se vad hon säger.

  • Heloise
    lanovia 08 skrev 2010-08-03 13:49:16 följande:
      Kan bara instämma, hoppas verkligen att det går vägen! När man hör om era jobba så BORDE det verkligen inte vara några problem.Heloise är du den första på ditt jobb som blirl gravid, eller första med det ansvaret? Om inte hur har det löst sig för de andra?
    Jag är den första på väldigt länge som är gravid, det var 8 år sen sist, och då hade hon andr auppgifter, ex hon satt på en stol i kassan mest hela tiden, men hon sökte inte ens Hp eftersom hon inte visste att hon kunde göra det. Hon hade problem med prematura sammandragningar och foglossning under hela gravididteten och barnet är född 3 veckor tidigt( enligt läkaren så hade troligtvis de tidiga sammandragningarna del i det).
  • Heloise

    Mina chefer vill ju gärna att jag söker Hp, eftersom de vet att jag inte kommer att kunna hålla samma tempo som vanligt, äsch det löser sig. Nu ska jag gå och snuska upp mig inför BM mötet.


    Ninnis: låter härligt med en syster vecka! Hoppas ni får ladda batterier och bara ha det mysigt!


     


    Såg Valentines day igår, och grät hejdlöst samt blev lite kär i Ashton Kutcher, så fort mannen är borta Out of sight, out of mind....

  • Heloise
    lanovia 08 skrev 2010-08-03 14:09:06 följande:
      låter sjukt att du inte kan få sitta ner när du är i kassan, skulle det se sämre ut gentemot kunderna??
    nej, min ena chef anser att vi arbetar sämre om vi sitter. Eftersom vi ibland har lite dötid mellan kunderna, då vi ska göra andra saker, ex plocka varor, städa etc så tycker hon att vi blir för orörliga om vi sitter, ergo hon har tagit bort stolen. Det stämmer iofs, för nu har alla så jävla ont i fötterna att man tar varje liten chans att röra på sig. Hon må vara elak, men det är inge fel på hennes hjärna

     

  • Heloise

    Allt bra hos BM, jag har fortfarande inte gått upp något , -3 kg sen inskrivningen i v9, är i v21 nu. Mina S-ferritin värden är bra, har gått från 170-110 på 12 veckor, och måste from v24 börja äta niferex, så där fick jag för att jag skröt om att ha höga järndepåer liksom. Det är väldans vad de små stjäl järn! Hb har gått från 150-132. äremot vill BM att jag kontaktar hematologen när jag inte längre är gravid, eftersom jag ligger så högt på järndepåerna, när jag hade 170 var jag ju ändå gravid, så hon trodde att jag kunde ligga runt 200 i vanliga fall. Nåja inte ett problem nu iaf. Känns verkligt nu när man får foldrar om ammning, om bb etc. Herregud vi ska få en bebis, det är inte på låtsas heller

    Har skrivit upp oss på föräldrargrupp, men vet itne om Panzer kommer kunna gå, det är ju på dagarna, lärare har generellt sett lite svårt att gå ifrån mitt på dagen.
    Sen ville hon absolut att ajg skulle söka Hp och så pratade vi en del om det. Annars är det mest surrsurrsurr tack hejdå vi syns i spetermber.

  • Heloise

     


    Sonja68 skrev 2010-08-03 17:40:08 följande:
    Daa: hur mår du nu? Och Heloise; jag skummade igenom och såg dina funderingar ang muffen Den BLIR sig lik, men ibland tar det lite tid. Men det är ett jäkla läkkött just där, verkar det som. Annars skulle ingen skaffa mer än ett barn Jag sprack och blev sydd lite här och där. Fick dessutom infektion i såren, pencillin och svampinfektion som följd. Fick ärrbildningar och jätteont lång tid efteråt. Men med massor med barnolja och en make som faktiskt vet när han ska vara öm och försiktig, så är muffen sig lik igen Är helt återställd faktiskt

    Tja min mamma skaffade ju bara ett barn, så jag antar att jag är liiiite skadad haha, det är även kära mor som bidragit till ett visst mått av förlossningsrädsla. Fast jag känner mig rätt cool just nu, pratade med BM om det och hon sa att om jag fick tillbaka rädslan så skulle jag ringa auroramottagningen( den heter tydligen så här).

    Kanske gör det bara för att vara på den säkra sidan. Men jag kan väl säga att jag inte direkt skulle gråta ihjäl mig om det vart kejsarsnitt, fast planerat sådant då. Har det väl dragit igång så vill jag att det ska gå hela vägen.

    Sen hjälper det ju inte att alla verkar ha vänner som spruckit typ härifrån till  Rom, jag gillar ju min muffla, den har fungerat alldeles lysande och tillfredsställande i 31 år, vill ju helst inte att det ska bli permanenta skador eller att den ska bli stor som en grotta! Kniper ju redan, men oroar mig iaf lite sådär självupptaget för att sex ska bli som att kasta pinne i en grotta efter bebben är ute

  • Heloise

    Men herregud ibland är folk bara helt otroliga!!!

    Nu har vi en tant, som itne är speciellt trwevlig, men iaf, hon har tjatat på mig hela sommaren att vi ska ta hem nå möss ifrån Aroma, de har inga konserveringsämnen etc, och nu då när jag tjatat hål i huvudet på cheferna så har vi tagit hem dem, enbart för hennes skull. Då är hon på mig och gnäller om att vi är 1 kr dyrare än ICA maxi, en krona, är det nått att bråka om? Jag försökte förklara att det är så, alla byutiker har olika marginaler på olika delar, ex vi är 4 kr billigare på nått än ICA maxi, men nä det spelar ingen roll. Sen att vi har tagit hem en hel jävla kartong åt henne, det spelar liksom ingen roll. Nä men ta bilen till Ica Maxi då och se om du kan starta bilf-n under 1 kr...

    Nu var hon in igen och frågade om parmaskinka som bytt plats hade bara slängts där... Alltså ibland vill jag ha en AK4, obegränsat med ammo och åtalsimmunitet!

    Daa: jag ser ut som en julgris, därför gör jag mitt yttersta för att inte gå upp i vikt överhuvudtaget. Du som är smal och fin kan gott slappna av och låta huliganerna få det de vill ha!

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...