• andbeyond

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Här är ännu ett mysigt ställe där vi kan sätta oss i ringen och ta varandra i hand. Glad eller ledsen, dag eller natt så finns vi här


    Läsning sker på egen risk. Vi undviker då inte diskussioner om diverse kroppsvätskor, sexliv, sjukhus och övriga saker som skulle kunna anses vara en aning privat.

    Vi har gemensamt vår längtan efter barn, men efter många långa trådar hör vi också ihop i vänskap.


    Tråden har nu fått en hel del trådbebisar jollrandes i hörnen till vår stora glädje

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3672148.html


     

  • Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...
  • Ninnnis

    Fianste Daa! Hoppashoppashoppas att det är ett graviditetstecken och inget annat! Jag tror stenhårt på FL-teorin Men om du är orolig så borde ni väl kunna få ett VUL snart? Man brukar väl kunna se hjärtat från vecka 6 någonting? KRAM!

  • Daa

    *kramar tillbaka*
    Jag frågade barnmorskan hur det fungerar för någon som har haft MF och är orolig, men hon svarade att man inte brukar vilja göra ett tidigt VUL för hjärnan är så känslig (jag skäms litegrann över att det tog mig ett helt ögonblick att förstå att det inte var min hjärna hon pratade om ). Det tolkar jag som att jag kommer att få ett tvär-njet och ett lätt nedlåtande bemötande, "men det förstår du väl ändå att vi inte kan göra ett VUL bara för att du är orolig", om jag ringer gyn och frågar.

    Istället tänkte jag gå kurs hos dig: Hur man håller orostankar i strama tyglar och lyckas tänka positivt.
    Iofs har det ju gått ganska bra för maken och mig hittills, för det är ju bara dessa fysiska sensationer som stjälper vår neutrala inställning.


    Ninnnis skrev 2010-05-19 12:05:09 följande:
    Fianste Daa! Hoppashoppashoppas att det är ett graviditetstecken och inget annat! Jag tror stenhårt på FL-teorin Men om du är orolig så borde ni väl kunna få ett VUL snart? Man brukar väl kunna se hjärtat från vecka 6 någonting? KRAM!

     

  • Daa

    Nu har jag ägnat för mycket av lunchen åt att gnälla över konstiga vibrationer och att äta för att jag ska kunna kommentera allt jag hade tänkt.

    Hoppas ni får en fin eftermiddag.

  • Leksi

    Åh Daa, jag känner verkligen med dig! Hoppas nu de här tolv veckorna bara swishar iväg så att du så småningom kan börja glädjas åt graviditeten. Kram!

    Här har Alfred precis somnat medan jag läste ikapp så istället för att kommentera så ska jag göra ett försök att komma ut på promenad! Wish me luck!

  • passionsblomman

    Usch Daa, jag förstår att du är orolig! Det är visst väntan och oro som mer än något annat fyller mycket av tiden under längtan efter våra barn.

    ...sedan, när de kommer, då kan man istället ägna resten av livet åt att oroa sig för dem och hoppas att det lilla man kan göra för att bidra till deras tillvaro räcker iallafall en bit.

    Själv fick jag mitt recept utskrivet på Pergotime igår och ska börja ta dem på lördag. Jag behövde visst inte komma på VUL sedan utan ska kolla med stickor och när de ger utslag så ska jag bara ringa till CvL (Carl von Linné kliniken alltså)
    Då återstår att se om den lilla eskimån tål att tinas och kan sättas tillbaka.

  • Ninnnis

    Daa, du är välkommen på kurs när som helst! Fast jag vet inte om jag är så bra på det där, egentligen...

    Menar hon att det kan skada fostrets hjärna att göra tidigt VUL? I så fall kan jag förstå att hon vill undvika det, men annars tycker jag att du kan propsa på att få göra det.
     

  • Ninnnis

    Åh Blommis! Jag håller tummarna så de blir bæå för er lilla eskimå! Jag tror det är en liten tuffing som brås på sin mor 

  • passionsblomman

    Hvidis, tänk att småtjejerna redan är så stora! Både Lilla E och Busan var ju nyss där i magarna och vi var så nyfikna...

    Lanovia,knepigt med allt att lura på med utlandsresan. jag förstår att du tycker det där med solen är jobbigt. Jag tycker solen härhemma är fullt tillräckligt att hålla på att skydda från när de är så små, men å andra sidan så reser ju massor av folk med småbarn så man är ju olika.

    Ninnis, vad tusan gör du på jobbet! Gå hem och bädda ner dig igen kvinna!

    Sniglar sa ni? Jorå vettu satte...425 stycken åkte i salthinken igårkväll. Jag skapade ett Excel-ark igår för jag tänker ta mig den summera i höst hur många sniglar jag egentligen avrättat under denna min första säsong. idag har jag bara plockat 8, men det var å andra sidan genom att bara gå ut till soptunnan ochsedan gå ett varv runt huset. Och så känns det väldigt mycket mer om jag räknar att jga även utrotat deras framtida avkomma, så 8 sniglar egentligenblir 3200...

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...