Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Apropå vad barn säger ibland,häromkvällen vid nattning säger min son;

    "Mamma, visste du att sjöstjärnor har rumpan i ansiktet? (varpå han skrattar stort)
    Mamma, du skulle se rätt rolig ut med rumpan i ansiktet! (Varpå ungen asgarvar så han nästan ramlar ur sängen)

  • passionsblomman

     


    lanovia 08 skrev 2010-06-10 12:14:19 följande:
      Precis. Och särsilt far och morföräldrar verkar tappa allt vett och sans.Tack för förståelsen. Är så skönt att höra att jaginte bara är helt knäpp. För även om jag får maken att förstå vad jag känner och till viss del hålla med mig så tror jag att jag som mamma ligger i underläge här. Han älskar sitt barn men tror att då jag har burit på henne i 9mån så sitter det nog en osynlig naverlsträng som gör det svårare för mig att slöppa.

    Du är verkligen inte knäpp på minsta vis. Och jag tror inte det är någon navelsträng utan en stark instinkt hos oss att rent fysiskt ha våra späda barn inom räckhåll. Famen är vikt och bokad för dem och VILKEN däggdjurshona vakar inte över sina små så länge de är försvarslösa? VA!!!! Det ingår liksom i normala modersinstinkter helt enkelt. Och vdad fadersinstinkter anbelangar så brukar de ju variera mellan "tack och hej nästa tjej" till att åtminstone släpa hem mat. Jag tror inte deras famanr är programmerade sedan årtusenden likadant som våra. Faktiskt. Sedan må det var HUR politiskt inkorrekt som helst att tro.

  • passionsblomman

    Daa, käka jordgubbar! Och broccoli! Och ärtor! Och så ska du plocka nässlor, torka dem och smula söner, i med dem i en burk med tätslutande lock och sedan tar du typ ett kaffemått torkade nässlor i smoothies varje dag. Jag gör med hallon, banan och yoghurt och nässlor. Jag lovar att det hjälper!

  • passionsblomman

    Ja vädret är minsann inte så varmt...! Jag gick just ner och tände i pannan. Eller tände och tände, ibland tar det sig bara *poff* och man kan nöjt lämna källaren och känna sig som värsta proffseldaren.
    Ibland verkar det inte alls vilja brinna vad man än gör. Idag är det uppenbart ett sämre ibland än det som får mig att känna mig som proffseldare. Nu känner jag mig mer som en rökt böckling.

  • passionsblomman

     


    Ninnnis skrev 2010-06-10 14:27:57 följande:
      Oh, men det är ju nästan alldeles snart! *skickar tålamod, positiva tankar och en stor kram*

    Ja...nästan!

  • passionsblomman

    Daa, nässlor blandat i filen är perfa!

    Lanovia, HEJJA!!!
     
    Här måste jag än en gång stanna upp och förundras över hur folk tänker gällande barn till skillnad mot vuxna;
    "Skulle DU vilja att någon pillade på dig, fjantade med idel lustigheter eller på andra sätt försökte gaska upp dig när du bara sitter och softar och försöker orka med alla intryck?"

    Nä. Just det. Trodde väl inte det.

    I rest my case.

    Ninnis, visst är det bedrövligt att vakna sådär! Man bá NEJ liksom.....

  • passionsblomman

    Ninnis, hur tacklar ägaren den där dalmatinern då? Så får de ju inte låta henne hålla på. Hon ska ju veta vad för ansvar hon har och inte.
    Dessvärre har tyvärr just Dalmatiner rykte om sig att inte vara så pålitliga och stabila i huvudet. Jag har en syrra som är uppfödare och hon säger att hon aldrig i livet skulle ha en dalmatiner i en barnfamilj.

  • passionsblomman

     


    Daa skrev 2010-06-11 14:43:43 följande:
    Av någon anledning verkar han tycka att jag kan vara lite jobbig när jag är vaken. Jag kan ju inte hjälpa att han är så kittlig... *ser oskyldig ut*

  • passionsblomman

    Ninnis, precis de där faktorerna var det jag tänkte på. Jag pratade förresten med syrran precis-hon råkade ringa JUST som jag skrev om henne- och hon sa att "ja det är iallafall inte en helt lätt hund, eftersom de är rätt skarpa. De behöver ju en tydlig ledare" (vilket barnfamiljsvarianten av hundägare kanske inte alltid är så noga med om jag själv ska vara fördomsfull...) Och så sa hon att det är jättevanligt bland just de skarpare raserna att detta fenomen uppstår. Då är det enormt viktigt att man jobbar stenhårt med ledarövningar. Det går alltså INTYE ut på att tukta och trycka ner hunden, utan den ska förstå sin plats i flocken och vad den har för ansvar och inte. Övningarna är ofta enkla och går ut på att hunden inte tillåts ta egna initiativ. Ett exempel kan vara att den inte tillåts gå före husse/matte vid promenader utan ska hålla sig precis bakom etc.
    Det är tveklöst ägarens ansvar att styra upp rollerna i flocken och inte hundens "fel". Dessutom blir det faktiskt farligt om man inte tar itu med saken.
    Tyvärr tycker ju vissa att detär lite gulligt att hunden går i försvar gentemot barn (eller någon annan i familjen) och tolkar in saker som svartsjuka etc.

    Oj, vilken utläggning...ännu ett ämne som engagerar Passion...

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...