• Amorosa

    Värmlandsbrudar 2010

    Hej!


    Dax för en ny tråd sen den gamla stängdes. Nu närmar det sig med stormsteg för många av oss. Vi får hålla ihop nu och fortsätta dela stort och smått.


    För min egen del är det klipp och klistra med de egna trycksakerna som gäller de närmaste veckorna. Hur går det för er andra?


     


     

  • Svar på tråden Värmlandsbrudar 2010
  • Karlstadtös i Stockholm
    VB blivande VD skrev 2010-06-01 13:18:21 följande:
      såg att ni ska gifta er i Rottnerospark!så fint har jobbat på ett 20 tal bröllop där (iofs ett par år sen) och ville gärna ha mitt där men tyckte att det var för dyrt vad kul att så mycket börjar falla på plats!angående tårta så har dom väll ett bageri i sunne om ni inte kan tänka er att köpa från nån i Karlstad sen hämta själva eller om dom kan leverera.Tårtpinglan i karlstad gör ju inte tårtor just nu men hon har 2 tjejer som hon brukar rekomendera kan kolla upp det till dig om du vill?

     


    Vad kul! Då känns det som att vi har valt ett bra ställe! =) 

    Nu har det löst sig med tårta för oss. Vi kommer faktiskt att beställa från Ica Maxi på Bergvik. Jag har en kompis vars kompis är konditor där och hon är ju lika bra konditor som vem som helst som jobbar på bageri. Jag ringde dit och de berättade att man får helt och hållet väja utseende och smaker och de rekommenderade att man hade med sig egna bilder på hur man ville att den skulle se ut. 26 kr/biten kostar de och då får man med en provlängd också! =)

  • Daizze

    Hej på er!


    Vi har beställt bröllopstårta från ICA MAXI (karlstad). Fick två provbitar med oss i fredags. De var helt underbart goda! Är med vit sugerpaste och sen är det med hallonmousse/citronmousse och en med hallonmousse/chokladmousse. Finns massa olika fyllningar att välja på. De skulle ha 26kr/biten.


    Jag är förresten från Vålberg och ska gifta mig på midsommarafton (i år) på Alsters Herrgård. Allting börjar falla på plats nu! Frisör/smink, klänning, bukett, tårta, lokal - mat, limo.. Har nu börjat att planera bordsplaceringen och att göra festprogram!


    Klänningen min kom förresten förra veckan, special beställd från Kina. Och den var helt underbar! Helt kanon, lite, lite för lång, men det ska vi fixa i veckan :)

  • agtä3

    Idag har jag fått alla bröllopsfoton! Så kul, fick ca 500 bilder, alla oredigerade än så länge. Känns som att gifta sig igen när man tittar på bilderna

  • MrsMuffin

    Hur går det för er allihop?? Själv börjar jag få panik...det känns som om vi står still och stampar. Ingenting händer liksom...samtidigt skall vi ju vara på restuarang, så vi slipper ju undan mkt jobb i och med det. Är dock stressad iallafall. Har kvar festprogrammen...orkar bara inte börja. Vi blir cirka 82 stycken gäster, och fy fan (förlåt!) för att sitta och göra alla de där häftena. Gaaah!!

    Annars letar jag fortfarande kläder till pojkarna.. Ni som har barn, ska de vara med framme i kyrkan?? Våra kids kommer bara vara med i kyrkan (de sitter väl hos mormor antar jag..) och därefter åka hem med barnvakt.


  • bobods

    Hej brudar, så kul att saker och ting börjar lösa sig för er!


    MrsMuffin, löste det sig med barnvakt?


    Maliinka, det låter ju som ett jättebra pris! Är det någon ni känner lite också så är det ju ännu roligare. 


    Jag letar med ljus och lykta efter plastronger till m2b och marskalk, röda som går ihop med tärnklänningen. Inte så noga att det är exakt samma färg men det är ju synd om det skär sig Hur gör ni? Har ni hittat plastronger i den färgen ni vill ha eller har ni låtit sy upp? Just nu lutar det åt att bara leta efter ett tyg som går an och sen lämna in till en skräddare. Jag är total sy-analfabet...

  • cajeli

    Tiden bara rinner iväg och det finns massor med saker att ordna. Det största problemet just nu är att den som skullle spela på fest helt plötsligt inte kan, han skulle visst bort med familjen, detta trots att vi frågade i december och det var inga problem då : (
    Så himla tråkigt när folk säger att de ska göra det och sedan "glömmer" bort.

    Det är bara att leta vidare under dagen...

    Mra Muffin; det känns som att era festhäften inte är till glädje utan mera fungerar som en energitjuv, kanske ni kan göra en variant av dem som inte är så mycket jobb med eller så hoppar ni häftena helt.
    Vi valde att inte ha häften, har varit på bröllop både där det funnits häften och de har funkat som en räddare i nöden om man har hamnat felplacerad vid bordet. De bröllop som inte har haft häften har jag inte saknat dem på, så det är inte hela världen om man skippar häftena.

    Våra barn kommer att gå med oss in i kyrkan och vara med där framme, de ska ha ringen och hålla i blommorna när det är dags. Skulle de tröttna på att stå kan de alltid sätta sig ner på altaringen eller gå till bänkarna där släkten sitter. Vi har valt att ha med våra barn under hela vigselakten, då de är en naturlig del av familjen, det blir vår lilla familj på 4 personer som kommer att gå in tillsammans.

  • bobods
    Daizze skrev 2010-06-08 10:58:57 följande:
    Bobods: Här finns det mycket olika plastonger att titta på, i olika färger. De har snabb leverans oxå. www.mytuxedo.co.uk/cravats.html
    Tack så hemskt mycket, ska genast kolla in! 
  • Karlstadtös i Stockholm
    Daizze skrev 2010-06-07 10:52:57 följande:
    Hej på er! Vi har beställt bröllopstårta från ICA MAXI (karlstad). Fick två provbitar med oss i fredags. De var helt underbart goda! Är med vit sugerpaste och sen är det med hallonmousse/citronmousse och en med hallonmousse/chokladmousse. Finns massa olika fyllningar att välja på. De skulle ha 26kr/biten. 
    Åh, vad bra! Då känns det ännu bättre att vi valde dem. Alla små caféer har ju sommarstängt i slutet på juli, så jag kände att det var ett bra alternativ. När jag berättade att jag bokat bröllopstårta på ICA Maxi var den ironiska kommentaren jag fick från sambon: Lyxigt! =)

    Känner igen det där med festhäftena. Jag är ju kortmakare själv, så jag gör ju inbjudningar, festprogram, vigselprogram, placeringskort, tackkort o s v åt andra så jag har själv inte det problemet, men jag kan förstå att det kan kännas jobbigt om man inte tycker att det är kul. Själv blir vårt bröllop det 4:e jag gör för i sommar. =) Jag tror att man oftast lägger ner mer tid och energi på festprogrammen än vad de uppskattas för, men jag tycker ändå att det är bra att de finns där. De behöver inte innehålla så många sidor och detaljbeskrivningar om alla, men de blir som ett verktyg för toastmastrarna att hålla festen igång liksom. Ta hjälp av dem! Vi ska bjuda våra på middag på fredag och spåna idéer tillsammans om innehållet.


    Säg till om jag kan hjälpa er med något när det gäller papper! =)

  • VB blivande VD

    undrar om det är någon här som ska köpa knoppa lakan till dukar samt stolsöverdrag?
    skulle väldigt gärna köpa dom av er när ni är klara med dom i så fall

    gifter mig 28 augusti.

    vill ju inte betala fullt pris så vi brudar får ju försöka pressa priset genom att sammarbeta

Svar på tråden Värmlandsbrudar 2010