• Tinga

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Nu lämnar jag in på jobbet för den här veckan, och önskar er alla en trevlig långhelg. Jag kommer säkert att titta in här några gånger. Kram på er!

  • Tinga

    Hattis - trist att det inte blivit något för er ännu. Angående din filosofi kring att berätta tidigt vid nästa graviditet kan jag berätta att jag tänker likadant kring Piff & Puffs ätande; det finns så många rosenröda historier om hur det ät att ha barn, så jag hymlar inte om att vi har det väldigt jobbigt, för det kan behövas lite motpoler till det där andra också.

    Snorkis - tack! Som jag skrev till Hattis ovan tänker jag inte falla i fällan att beskriva tillvaron med småbarn som något sockersliskigt, eftersom det inte är det för oss. Mina föräldrar var här igår kväll och jag var väldigt öppen mot dem hur jag känner inför Piff & Puff, och de reagerade varken med chock eller förvåning, utan tyckte snarare att det lät "normalt", med tanke på hur "onormalt" allt är för oss. Skönt med lite förståelse och de vet mer än väl vad det innebär att ta hand om Piff & Puff, för de brukar passa småttingarna med jämna mellanrum, ibland hela helger. Skönt med sådana föräldrar.

    Fru E - vilken strålande äggskörd! Då var det helt i onödan du oroade dig alltså. Hoppas nu att många blir befruktade och delar sig som de ska. Kram!

    Muggles - lycka till med sprutstart! Kommer att hålla tummarna stenhårt för dig.

    Vänner - kul med ett livstecken ifrån dig! Har undrat hur ni har det.

    Oms - usch, det där lät jobbigt! Hoppas att ni lyckas reda ut allting.

    Snaily - har ni varit på den där tapasrestaurangen ännu, som Muggles tipsade om.
    ? Ska se till att boka imorgon till ett besök där nästa lördag.

    AM - det är tillåtet att ibland känna det som att tillvaron suger. *Säger hon som har patent på det* Skönt att det känns lite bättre nu. Kram!

  • Tinga

    Är själv helt kaputt i kroppen, efter två intensiva trädgårdsdagar. Igår körde vi (mest jag) upp hela den gamla gräsmattan, och idag har vi rensat ut alla gamla grästorvor. Det är många ovana muskler som varit igång, och idag avslutade jag dessutom med en joggingtur. Att gå dubbelvikt när man rensar är heller ingenting som ryggen uppskattar. Nu ser vi iallafall ljuset i tunneln, och resten av helgen blir mindre arbetssam. Imorgon förmiddag blir det en liten tur ner i stan, och på eftermiddagen ska vi på bröllop. Vi har dessutom barnvakt morgonen efter också, så vi kan passa på att partaja rejält.

  • Tinga

    Porchez - lika bra att avskriva honom en gång för alla nu då, om han var en sån trist typ. Fast han borde ju ha betalat för dejten fullt ut om han var en mansgris för övrigt! (Jag menar för bio, mat eller vad ni nu hittade på. )

    September - skickar ett gäng varma kramar till dig. När Piff & Puff kör trehjuling i trädgården (vilket hittills är enda stället de kört på) har vi inte haft hjälm på dem. När det gäller cykling på gatan är det nog ingen dum idé.


    Fru E - hållar tummarna för befruktningen, delningen och återföringen imorgon!


    Hattis - visst är det en underbar känsla när man rensat ordentligt i garderoben.


    Maken och jag hade superkul på bröllopet och den efterföljande festen igår kväll. Vi var bland de sista som lämnade, när dj:n packade ihop vid 2-tiden inatt. Taxi hem och så sovmorgon till 10.20 imorse, eftersom vi hade barnvakter även då. Härligt med engagerade far- och morföräldrar. Och så har vi haft "städtanten" på besök och inspektion här, och på onsdag kommer hon hit och städar första gången. Ska bli spännande att se resultatet.

  • Tinga

    EA - lycka till idag!

    Muggles - hur går det med sprutandet? Känner du av några hormoner?

    September - hoppas att du möts av förståelse när du berättar på jobbet idag. Kram!

  • Tinga

    Gosnosen - kul att se dig här. Trist dock att höra om de avbrutna ÄD-försöken, men hoppas att det går bra nu den kommande omgången. Håller såklart tummarna!

  • Tinga

    PB, Nenne & Telis - jösses vilken slemmig snigeldiskussion ni bjöd på, men som jag garvade när jag läste ikapp. Blev tvungen att läsa högt för maken, som skrattade lika gott.

    Muggles- usch nä, vilken människa är gjord för ivf, egentligen? Det måste vara en av de största nervperserna man kan utsätta sig själv för. Många kramar!


    Fru E - det var ju en strålande skörd. Heja det insatta 8-celliga lilla knytet.

    Lappis - usch, vad jobbigt med bortgången mamma. Om kompisen är i din ålder antar jag att det var i tidigaste laget för mamman att gå bort? Hoppas att du har kraft nog att trösta din vän.

    Mrs B - hej, hej!

  • Tinga

    Imorse ringde logopeden tillbaka till mig, efter sin lilla efterlysning i sitt globala nätverk, angående Piffs matproblem. Experten från New York(!) som hon pratat med hade en tanke kring att det kan vara reflux som ställer till det för Piff. Flrr hade han ju en tydlig reflux, som visade sig som sura uppstötningar både som han svalde ner igen och som kom ut som små kräkningar, men i oktober ifjol slutade vi att se något sådant, så då slutade vi med Losec. Nu sade experten att det kan mycket väl vara så att han fortfarande har reflux, men att den inte når så långt upp som till munnen, utan bara en bit upp i matstrupen. Dock är ju magsaften väldigt frätande, så det kan vara så att den orsakar sår i Piffs matstrupe, som i sin tur gör att han får ont när han sväljer.

    Tydligen är viss kost mer magsyrebildande än annan, så logopedens förslag var att sätta samman en kost som minimerar magsyrebildandet, för att se om det hjälper. På torsdag ska vi träffa gastroläkaren och dietisten, och innan dess skulle logopeden prata med dem, så att vi får en samlad bedömning. Skönt när experterna "pratar ihop sig", så att man slipper få olika bud från var och en av dem.

    I eftermiddags träffade jag psykologen också, och hon var lite skeptisk till att sätta Piff på en särskild diet, för hon menade på att det måste vara lustfyllt, rent smakmässigt också, att äta. Hon trodde mer på att isåfall begränsa eventuell reflux genom medicin, och så låta Piff äta vad han vill. Vi ska avvakta det samlade beskedet på torsdag, och sen blir det ju en gemensam diskussion. Känns iallafall skönt att ha en möjlig, om än inte säker, teori.

  • Tinga

    PB - jag har gått brandutbildning på jobbet idag, och näst efter anlagda bränder är bränder i anslutning till matlagning den vanligaste orsaken till eldsvådor. Tur att det gick bra!

  • Tinga

     


    passionsblomman skrev 2010-05-18 16:12:50 följande:
      Men GUD, är anlagda bränder verkligen så vanligt att det slår matlagning och glömda ljus??? Vad hemskt!

    Brand i elprylar är tydligen nummer 3 på listan och glömda ljus nummer 4.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen