• Tinga

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Sjysst trådstart, BS! Jösses, vad jag garvade! Du hade ju ångest helt i onödan.

    Här har vi också haft en helt underbar helg. Spenderade hela lördagen i Skånes Djurpark, och även om Piff & Puff tyckte att djuren var roliga att kolla på var det minst lika kul att klättra på stubbar, gå balansgång och springa i prassliga löv. Igår hade vi trädgårdsfixardag, för att börja förbereda inför gräsmattebytet. Jag säger som Muggles; skönt att vara husägare och ha sin egen lilla plätt att greja på.

    Något som är ännu mer fantastiskt än den sköna helgen är att Piff är utan sond sedan i torsdags! Inte vet jag vad som hänt, men sen han tillfrisknade från kräksjukan har han varit mycket mer intresserad av mat. Igår åt han t o m en liten portion (kanske 1 dl) av den past med tomatsås som maken och jag åt till middag. Inte kläöktes han en enda gång heller, trots att vi inte delade pastan i pyttebitar. Vilken fantastisk känsla det var att se honom sitta där och sleva in sked efter sked i munnen.


    Tänk om man hade bott lite närmre Stockholm, så att man kunde varit med på fikan i veckan. *avundsjuk*  Hoppas att ni får trevligt.


    Igår blev jag förresten faster för andra gången, när min bror fick sin andra son. Nu har mina föräldrar fyra barnbarn och alla är pojkar. Jag var ganska säker på att de skulle få en flicka den här gången, men icke.

  • Tinga

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-04-26 14:58:32 följande:
    nu ska jag bara köpa någon som vill gräva ner dem åt mig.  

    Det skulle väl svärmor göra?

  • Tinga

    Tack för alla Piff-grattis! JAG blir ju rörd när jag läser om hur rörda ni blir. Jo, det var verkligen en fantastisk känsla igår kväll när vi alla fyra satt och åt samma mat.   Det trodde jag definitivt inte för bara tre veckor sen, för då lutade både maken och jag alltmer åt att det nog skulle bli knapp för Piff. Det vi verkligen hoppas är att polletten nu ska ha trillat ner, så att han fattar att han måste äta, och inte bara gör det för sakens skull (dvs för att vi säger till). Det vore så otroligt skönt så ni anar inte att inte hela tiden behöva bekymra sig om det här med maten. Det är en sån otrolig energitjuv.

    Muggles - det här är ju den bästa tiden på året att sälja bil iallafall, så ni borde ju kunna få ett hyfsat pris. Ska ni köpa en äldre bil istället, eller? (Med tanke på att du skrev att ni ska amortera. )

    Snaily - man får lov att ryta till ibland, särskilt om man mestadels är lugn av sig. (Så att man inte blir en sådan som går runt och gormar jämt, menar jag.)

    PB - jag tycker att det låter som att du varit jätteflitig idag. Och du, fokusera på det som blev gjort, istället för det som inte blev gjort, så att du känner dig nöjd med dig själv. Det ogjorda blir ju ändå inte gjort bara för att du går runt och känner dig missnöjd med dig själv.

    Sweet - usch, förstår att det känns tungt med de där "livsavgörande" besluten ni har framför er. Särskilt när man inte riktigt vet vad man vill känns det ju jobbigt. Jag hade ingen aning om att det var så dyrt att ansöka om Green Card i Usa, men jag förstår att det är sura pengar att betala om ni strax efter flyttar därifrån. Å andra sidan kanske det ger er andrum nu, om ni ansöker, och då kanske det är värt att lägga lite pengar på det? Kram iallafall!

  • Tinga

    Muggles – vad skönt att ni nu fattat beslut om att köra en ivf. Trist förstås att det ska behövas, men att fatta själva beslutet är ju ändå en tröskel man ska över. Jag tror att det är viktigt att sluta cirkeln och verkligen göra allt man kan för att få ett barn. Och ge inte upp hoppet bara för att din svägerska lyckades på ivf; det finns ju faktiskt familjer där flera stycken, oberoende av varandra, vinner högvinster t ex på Triss. Lycka till! Tur i oturen också att ni kan dra kostnaden på bruttolönen, så blir det ju iallafall lite billigare. Klen tröst förstås, men alltid något.


    Muggles igen – skönt att ni fått dagisplats hyfsat nära. Vi har också fått nya platser till hösten; då ska Piff & Puff börja på det dagis som ligger allra närmast oss (ca 300-400 m dit). Det blir super för då ska vi börja saxa, och eftersom det är så kort sträcka dit kan vi gå och slipper krångla med överlämning av cykelkärra och liknande. Dessutom minskar det den totala transporttiden för oss med ca 40 minuter om dagen, och det tackar man ju inte nej till när det är tight att få tiden att räcka till.


    AM – grattis till Hektor! Jösses vad tiden går; jag tyckte att det var alldeles nyss som du velade mellan vaginal förlossning och snitt.


    Lappis – trist med bristande svar på din födelsedagsinbjudan. Skicka en till mig så tackar jag ja direkt ; det lät jättemysigt med ostaffärskonceptet.


    Sweet – jaså, det är ta två betala för en som gäller om man är gift! Ibland kan det vara värt att lägga en del pengar, bara för sinnesfridens skull. Lite som att testa med ivf innan man ger upp bio-barn, tänker jag mig.


    Vickan – jag har spiral nu, och tycker att det funkar bra. I början var mensen betydligt rikligare än när jag åt p-piller, men nu har den stillat sig och jag tycker att mängden och längden är ungefär som med p-piller.


    Angående den här champagnepciknicken; om ni kan tänka er att spika den 12:e redan nu tänkte jag boka tågbiljetter och hänga på. Om en lantis från Skåne också är välkommen, alltså? Jag vill så gärna få träffa er Stockholmstjejer. (Lite fjäsk funkar väl alltid? )

  • Tinga

     


    muggles skrev 2010-04-27 20:51:37 följande:
     Det roliga är att det verkar förbjudet att ha rosa på en liten bebiskille men vuxna karlar kan ha rosa skjortor...?

    Piff har en rosa pikétröja och rutiga shorts (med rosa i) med benfickor på, så lite rosa kör vi allt här. Annars tycker jag att Piff är väldigt fin i rött, så han har mycket röda kläder. I helgen träffade vi på avlägsna bekanta när vi var i djurparken, och eftersom Piff hade röd jacka och röd mössa medan Puff hade grön jacka och svart mössa trodde de förstås att det var en tjej och en kille.

  • Tinga

     


    snaily skrev 2010-04-27 21:19:22 följande:
    TingaKan en lantis från Norrland åka på Stockholms-picknick så kan väl en lantis (?) från Skåne! Skulle vara skoj att träffas.

    Ja, jag skrev ju Stockholmstjejer, men menade självklart alla som kommer, även andra lantisar.

  • Tinga

    EA - jag kollade lite på tåg igår kväll och kom fram till att det bästa för mig blir att åka nattåg upp mellan fredagen och lördagen och sen kvällståg hem på lördagskvällen.

    Sweet - jag tycker inte heller att rött är en tjejfärg, men tydligen tyckte de här människorna det. Kanske för att Piff bara hade rött medan Puff hade både grönt och svart?

  • Tinga

    Nenne - hur länge tänker du hålla den 12:e öppet? Jag vill ju se din fina mage live.

  • Tinga

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-04-28 09:27:05 följande:
    Åh, vad roiigt om så många kan komma då! AAARGH!!! jag vill, jag vill! Men bröllop är också kul... Och klart det är bra väder, det brukar det vara då (jag har koll).

    Spår du i kaffesump eller aborrmagar, eller vad är din specialitet?

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen