• Hattis

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Hej hopp!

    Porchez - Men vad f-n vilket svin   Vad i h-ete!!! Kan du upplysa några om sanningen månne och varna för denne falske skvallerkärring?

    Å vilket restaurangbesök PB, vilken semesterkänsla! Det är ju som vid medelhavet på kvällarna med sådan där fönvarm vind rätt sent på kvällarna... Just precis vad jag längtar efter men inte riktigt orkar med eftersom jag tokjobbar inför semestern och sällan kan planera när jag kan sluta.

    Längtar efter lantställe och "varma" mälarbad precis som lappis, får se om det blir att vi drar dit nu i helgen eller nästa.

    Härligt att vara på Öland också BS! Vattnet borde väl bli varmare efter ett tag även där?

    Låter också fantastiskt med så nära till underbart bad Muggles! Och tänk vad ett år går fort. Både bra och dåligt. Måste kännas vemodigt med årsdagen. Här har jag också en sådan årsdag och även jag tycker att det känns liiite vemodigt. Vad skönt att du tycker att det är ok ändå. Kram!

    Hej MSW, skönt att du lever

    Tinga - gärna mera Japan, tycker att det verkar fantastiskt med sådan mousse och maneter. För mig skulle det nog rycka i hamburgertarmen efter ett tag...

    Just det, läste mitt gamla inlägg om ältandet om stressmyten  - menade förstås att det var tröttsamt av lappis kompis att ta upp den flera gånger och inget annat. Här kan den förstås bespottas! Tyckte mig se att det kunde se ut som om jag menade att det var tröttsamt att ta upp här och det menade jag förstås inte. Kan också bekräfta att jag i våras när jag började cykla som vanligt var jag ändå rätt lugn och tyckte att jag hade tid på mig, nu senast har jag räknat och räknat, funderat över det dagligen och varit stressad inför ev utredning efter sommaren + haft superstressigt på jobbet även om det inte hindrat mig från att ha barnalstring i huvudet även där.

    Ännu mera EGO: Här har berättats för make som blev överlycklig (förstås ). Så Skönt. Men vi har bestämt oss för att försöka krångla = smussla till efter KUB/NUPP som sist. Får se hur det går.

  • Hattis

    Åååå grattis Gosnosen . Vilket supercoolt sätt att avslöja det på - ÄD is the shit!

    EA - Iiih vad häftigt med nyckar till huset! Byggröra eller ej så är det ju den största grej man kan tänka sig att köpa och leva med.

    Nenne - det blev en lång rad papper med pilar till ugnen där en stor bulle syntes bra eftersom lampan i ugnen var på. Det knepiga var bara att jag tyckte att det inte fanns så mycket på kondiset och jag hade bråtttom och var dessutom lite praktisk eftersom vi skulle ha gäster på kvällen så jag köpte en butterkaka. Makens initiala reaktion var Hm - vad ska det här betyda, är du butter? Men efter att ha svarat på frågan vad en butterkaka är för något sorts bröd och var den befann sig så trillade tioöringen ned i rekordfart.

    Sexliv - upp och ned kan man säga, bildligt och bokstavligt talat Eller ut och in kanske? Mitt underliv är inte alltid snällt mot mig och jag kan inte förstå hur man någonsin kan ha sex efter en graviditet men det finns ju en del småsyskon här i världen så på något sätt helar väl kroppen sig... Just nu har jag en elak svampinfektion, men hellre det än UVI iaf  som åtminstone var ett halvår sedan sist *ryser* På senare tid har sexandet varit helt okej i såväl kvalitet som frekvens (VM i byrkratisk beskrivning???), men det är ju som många här alltför väl känner till, inte alltid som det känns så superkul att känna att man Måste göra det råförkyld efter 12 h arbetsdagar eftersom det kan vara tid att jobba på ett plus samtidigt som man inte riktigt tror på det själv. Oromantiskt som sjutton till en början, men fint efteråt iaf kan jag väl sammanfatta det som.

    Öhhh *trött Hattis som glömt vad hon ska skriva och som har en väckarklocka som ringer om mindre än sex timmar* Godnatt alla!

  • Hattis

    Först en stor kram till PB! Håller med lappis - att kunna ge en riktig sådan hade ju varit så mycket bättre. Känner igen en hel del av vad du skriver om ansvaret för ÄL-sex även om jag inte brutit ihop av det (har ju bara hållit på ett drygt år).

    Här är det brunt och inte rött vilket får mig att tro att ngt hänt för ett par dagar sedan. Men. Ännu så länge så är det så liiite liiite. Om inte helvetet brakar löst till imorgon tänkte jag ringa och försöka få ett VUL i nästa vecka om det är någon idé. Därför nu en fråga till trådens alla experter - hur tidigt kan man se hjärtslag nu igen? Vecka 6+0 imorgon. Knepiga cykler (senaste 4: 29,29,29,35). Min underbara gyn sade vid bekräftelsen av MA att om (eller sa hon "när"...) jag blir gravid igen så skulle jag kunna få det med tanke på vad som hänt tidigare.

    Tack för alla tröstande ord och för beskrivningar av att det kan gå bra ändå, Piggis och Tinga.

  • Hattis

    Har nu fått tid för VUL om en vecka, behövde inte tjata alls. Blödningen verkar ha avstannat. *blundar och hoppas att en vecka har gått när jag tittar upp*

    Nähä, fortfarande fredagen den 9 juli. Då passar jag på att säga hej och välkomna Fjällbruttan och Zesa!

    Kram till Snorkis - skit är det - men - tur att det finns lösningar!

    Kram även till Telis  - Å, hoppas att du snart får chans att sova ut!

    Hej September - tänker på dig ibland, hur går det nu?

    Nej nu kan jag inte vara här längre, kram alla och tack för att ni finns!!!

  • Hattis

    Hej där i värmen, jag var förvånad över att ngn orkar sitta upprätt i denna värme!

    Sänder en v a r m tanke till Lappis som är på semester - snyggt tajmat!

    Vink vink till AM

    Vilken dramatik Oms! Hoppas att det löser sig på bästa sätt. Tänk vad knepigt att leta plast/metallpryl i kroppen med ultraljud. Tur att det finns ändå, hoppas att det inte är ngt eländigt utomkveds nu då.

    Lycka till på RUL imorgon Snaily! Vad härligt att du också fått lite värme och semesterkänsla. Har inte ens tänkt på att man kan fråga om bilder från VUL. Ooooom det nu faktiskt skulle visa sig att det finns ngt levande så kanske jag ska be om en så att maken kan få se eftersom han inte ska vara med. Var man tvungen att säga till i förhand?

    Nenne - vilken Prickenmassage!

    Oupsie - har för mig att du ev. är ute på bilsemester. Hoppas att du inte mår alltför illa. Jag har inga som helst symptom och känner mig som Elisabet i Madicken - Jag vill också kräkas! Jag önskar mig inget konstant illamående förstås, det verkar vara totalt överjävligt, men en liten oförarglig morgonspya var tredje dag de dagar jag och maken är själva skulle jag inte vara ledsen för

    Nu - bada!!!

  • Hattis

    Aha, tack för info min allvetande snigel Jag har tid på fredag, så om fyra dagar vet jag! Inget mer blod iaf, *tar i trä* bara eländig svamp som frodas, men jag har nog aldrig varit så obekymrad över det som nu. Hur har du haft det med symptom sedan? (innan de fantastiska beskrivningarna över de första sparkarna )

  • Hattis

    Hej Lappis! Varmt i hela Europa alltså, jag cyklade till jobbet imorse och tro mig Lappis, jag svettades nog också några liter! Här är det tropiska nätter (över 20 grader C på nätterna och snabbt upp till 30) Så även om det förstås är hetare och fuktigare vid medelhavet så vill jag inbilla mig att skillnaden är mindre än vanligt. Vill ha semester nuuuu!

  • Hattis

    Härligt med lyckat RUL Snigeln Spännande och svårt att kolla kön, men lite kul så på hobbynivå.

    Välkommen Andbeyond, *slurpar i mig glassen* Hoppas att det där med tidiga blödningar inte är ngt. Jag är vecka 6 typ och ska VULa på fredag efter att ha haft blödning för ngn vecka sedan (och pga av tidigare MA gissar jag). Jag är superorolig så titta inte för mycket på mina inlägg. Har du ngra symptom?

    Oupsie - Jisses 5000 dollar, det var nog det värsta jag har hört, vilken löjlig ombokningsbarhet...

    Underbart med semester Tinga, är fortfarande lite avundsjuuuuuk på er som åker iväg.
    Snorkis - om du inte berättat om åskvädret så hade jag undrat om du fått värmeslag!!! Men det är klart, nya vitvaror känns faktiskt lyxigt att använda i början. Kanske bäst att passa på att glida på tvättvågen och nå botten i alla tvättkorgar om nu denna något ovanliga lusta skulle sina
     

  • Hattis

    Här ser det inte så bra ut...  En mensliknande större röd blödning dök upp nu precis innan jag gick hem från jobbet.  Det här är något helt annat än den bruna mycket utspädda lilla blödningen förra veckan. Har inga som helst smärtor. Maken är som vanligt inte hemma. Kommer att träffa honom i helgen. Längtar. Vill bara sitta någonstans i på ett berg och gråta med honom. Känner mig jättetacksam för VUL-tiden imorgon iaf.

  • Hattis

    Hej alla underbara människor!

    Tack Sweet med flera för alla varma ord, tumhållning och undran över hur det går.

    Det är nu bekräftat att det är tidigt missfall (om det inte är ett X... vilket det troligen inte är eftersom jag mår jättebra och inte har det minsta ont).

    Det hade nästan varit värre om det synts något utan hjärtslag eftersom det kanske inneburit ytterligare ovisshet om det var för tidigt att se etc.

    Det syntes enbart en förtjockad slemhinna och en liten vätskeansamling. Har fortsatt att blöda lite, även idag. Önskar att det sätter igång lite mer så att det går över. Tycker att kroppen verkar vara mindre trögfattad denna gång så kanske slipper jag sexveckorsblödning nu.



    (Har köpt vin. Ha.)

  • Hattis

    Tack för kramar, suger åt mig dem.

    Har semester om några timmar och kommer nog att titta in här med viss oregelbundenhet (liksom min lea tant).

    Kram tillbaka alla!

  • Hattis

    Är hemma och tvättar och passar på att kolla in tråden samtidigt.

    Hoppas att det blev en lyckad kväll till slut Porchez! Kan f.ö. hålla med om att det är lite trist när folk inte vill gå ut längre, min arbetsplats borde definitivt vara sådan att det är standard att gå ut å t m i n s t o n e en gång per månad, men tänk vad det ska vara svårt att få till. (Om jag bodde och jobbade i förorten skulle jag nog inte gå ut särskilt mycket alls, har nog blivit rätt trött själv.) Att skaffa nya vänner i en håla är nog lättaste heller.

    PB och Parnassia - gaa, förstår jobb-livsfrustration! Men. Det är sommar! Om det inte är säsongsarbeten som man jagar så är det d ö t t nu. Ingen idé att ha dåligt samvete. (Särskilt inte om man är mammaledig.) Detta sagt av Hattis som är en riktig moraltant när det gäller jobbsökeri. Har själv späkat mig med diverse förnedrande säljjobb som jag avskytt och efter avklarad utblidning tvingat mig själv (och andra...) att söka jobb inom, utom och under min kompentens genom att terrorisera växeltelefonister och bocka av i Gula sidorna. Fick ett napp och sedan rann det på och nu har jag ett jobb som motsvarar min kompetens och där jag känner att jag utvecklas. Men det ÄR svårt utan kontakter och tur. Även i Stockholm. Och hur det då är i era hålor har jag svårt att föreställa mig. Önskar er all energi och lycka.

    PB - du som är verbal, social och ansvarstagande, du har inte funderat på att utbilda dig och jobba med någon form av socialt arbete?  Där är min ganska kvalificerade gissning att de flesta inom den banan faktiskt är över trettio (minst) när de börjar plugga. I sådana yrken är livserfarenhet mycket värt. Jag tror nog att världen skulle bli lite bättre med dig i en sådan roll.

    Ser också att det har varit drama för Nancy, vilken tur att det finns snigelkonsulter här!

    Snorkis ho ho, ngt som händer?

    Kul att Kängu tittat in

    Sweet - Har ju noll koll på din branch. Finns det kollegor som har bananskalssnubblat in på nya banor? Starta eget verkar otroligt svårt. Tillsammans med andra kanske? Men det är kanske inte en sådan förändring du är ute efter.

  • Hattis

    Lappis och September - känns som om ni är min gynekolog i hasorna!

    Detta är ju dokumenterat missfall nr två, - men jag misstänker att det kan vara två tidiga till när jag inte testat förrän rätt sent. Detta känns iaf inte på långt när lika jobbigt som för ett år sedan när jag var övertygad om att hade man klarat tolv veckor så hade det klarat sig. Har fortvarande liiite svårt att titta på bebisar som är födda i mars i år men det går lättare och lättare.

    Även om jag resonerar rationellt kring detta missfall så kunde jag förstås ändå inte låta bli att lipa hos gyn i fredags. Hon fick rusa och hämta snytpapper och ägna viss tid åt kurativt samtal tror jag (har liiite svårt för sådant, men uppskattade det ändå). Fick remiss för att kolla sköldkörtelvärden m.m. steg 0,1 i fertilitetsutredning. Trombyl ska ordnas för att kunna starta vid eventuellt framtida plus.

    Så - nu önskar jag bara att det ville blöda klart och att jag sedan kan få ett minus och börja om. Är lite orolig för att min kropp är trögfattad som vanligt. Har tagit in det intellektuellt, är på väg att ta in det känslomässigt, men jag misstänker att kroppen bara har börjat. Har inte det minsta ont. Är knappt rött alls. Gaah. Finns det någon som hört talas om att man behövt skrapning efter missfall v 4-5? Får väl ge mig till tåls några veckor till, men å vad jag har dåligt tålamod   

  • Hattis

    Tjo, nu drar jag åt lantligare nejder, parmiddag med grillning (och VIN!) väntas.

    Aha, Vickan, det var samma för dig. Känns fånigt att skriva att det var "skönt" att höra, trösterikt är nog ett bättre ord. Nu har blodflödet varit till och från i drygt två veckor, den senaste veckan ständigt "till" och förmodligen tilltagande. En del av problematiken är nog den moderna tidsålder vi lever i, att man kan göra VUL och veta med bestämdhet hur det står till och därmed kunna bearbeta det tidigare än om det inträffat för hundra år sedan. Då hade jag fått ana mig till det i början och kanske fattat först idag och ändå inte varit säker.

    PB, ha ha, skön beskrivning av alla "goda råd". Du känner nog bäst själv vad du vill göra. Jag är mest förundrad över att en person som uppenbarligen har så mycket att ge inte har något jobb. Världen är upp och ned.

    EA, hoppas att din kropp är med på tåget nu, har för mig att den verkade ÄL-krångla. Håller en tumme för att den är på gott humör.

    Trådstartare - varför inte allas vår BF-listaskapare som alltid har full koll - MSW?

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen