• fru AM

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Minns inte ens vad jag gjorde valborg för 8 år sedan ... förmodligen var jag gräsänka hemma i stan med sonen medan exsambon åkte skidor i Åre. Eller så kanske vi var med. Men allt var på upphällningen så det var förmodligen ingen lyckad helg . Två månader senare var allt annorlunda och jag var nyförälskad i den som senare skulle bli min man.


  • fru AM

    Lappis: kan du inte komma in till Vasaparken istället? Vi går nog dit precis som vi hade gjort tillsammans med våra valborgsvärdar.

  • fru AM

    Tinga: är det en rutinröntgen av ngt slag för Piff? Eller är det något problem med hans lungor?


    EA/fru E: Jag vet at jag fått mängder av tårttips av dig förut men jag måste fråga igen: har du något tips på ENKELT FIXAD dundertårta? Måste kunna göra den stor eller flera. ALLA har tackat ja till Hektors släktfirande så vi blir minst 25 ... fast kul såklart


    Andras tips är givetvis också välkomna!

  • fru AM

    Ok, Tinga - skönt att det inte var ngt akut med Piffs lungor. Hoppas röntgen går bra (inte för att jag förstår hur man lyckas röntga ett litet rörligt barn men de har säkert knep )


    Ingen engagerad tårtbagare i släkten alls! Har valt helt fel släkt I'm on my own ...

  • fru AM

    Cicci: tack för påminnelsen om Prisextra! Vi köpte därifrån till Livias kalas. Det får kanske bli sån igen. Kanske beställd prinsess och sedan hembakt ngn annan-tårta. Plus bullar och lite småkakor ...

  • fru AM

    Tack älskade trådisar för engagemang i tårtfrågan! Jag har sparat ner recept och tips. Har även googlehittat ett annat som jag ska överväga:


    Ingredienser 8 äggvitor
    4 dl socker
    6 dl ricecrisp

    Chokladkräm:
    8 äggulor
    2,4 dl socker
    2 dl gräddmjölk
    160 g blockchoklad
    150 g smör

    Vispad grädde
    Jordgubbar , blåbär eller hallon .
    ---------------------------------------------
    Vispa ihop 4 äggvitor och 2 dl socker pösigt. 
    Rör i 3 dl ricecrisp och bred ut på bakplåtspapper och grädda i 125 grader i 70 min.

    Detta gör du två gånger så blir det två långpannebottnar.

    Rör ihop äggulor, socker, gräddmjölk och sjud tills detta tjockar. Rör hela tiden!! Rör i choklad och smör.

    Bred krämen på en av bottnarna och lägg på botten nr 2. Vispa 5 dl grädde och garnera med den och bären. Låt stå svalt en stund innan servering.
  • fru AM

    Porchez: nä men BAJS! (ang gymmet alltså). Du får kanske börja springa + köpa vikter osv hem. Men det är ju inte alls samma sak!

  • fru AM

    Porchez: förresten - jag kom på att jag ju har en killkompis som är singel! Vill du ha en blind date ngn gång när du är i Sthlm så säg till!

  • fru AM

    Porchez: fast du kanske tycker han är apgammal ... Hän är ändå 3 år yngre än vad jag är men jag är å andra sidan äldsta skräcködlan i tråden. Men han är snygg, smart, snäll och har ett bra jobb och ja vad ska jag säga mer ...?

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen