• snaily

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    September
    Vad bra med adoptionskön! Förhoppningsvis kommer ni inte behöva använda er av den men bra att "tjäna" in tid, som Lappis brukar tipsa om.


    Vilket jäkla oväder!! Vaknade av ett enormt åskdunder som skakade om hela huset, blixten måste slagit ner alldeles i närheten. Jag tyckte det var lite läskigt, Korven också tror jag, så maken, jag och Korven låg tätt hoptryckta i mitten av den stora sängen.


    Ösregnar gör det fortfarande... "tur" att man ändå bara ska jobba och sen åka till stan.

  • snaily

    Hej allihopa! Oj vad ni skrivit! Nu ska vi se vad jag tänkte på... (Svårt att höra mina egna tankar med gnäll-Korven i bakgrunden!)


    Nenne
    Har inte hört något mer från Falun heller, kanske litar de på att man skickar ett gulligt tack-kort om det föds någon bebis. Fast såklart borde de ju behöva pålitlig info för sin statistiks skull! Det kanske kommer nåt brev framöver.


    Oupsie
    Å så galet dyrt med flygbiljetterna! Trist!!


    Varmt väder klagar folk på har jag hört... pratade med min syster som är på Ön och det var SÅ synd om dem som hade 33 grader varmt och 25 i vattnet och var TVUNGNA att åka till stranden varje dag... Morr... Skulle gärna byta med henne!! Här började det åska i natt och sen har det regnat hela dagen och åskat igen, och varit tämligen svalt! Blev plaskblöt i stan utan regnjacka (för den hade jag smart nog lämnat i bilen) så frös lite på vägen hem, nu sitter jag i tjockaste fleecetröjan, mysbyxor och yllesockar, det ni!!


    Snorkis
    Håller tummarna för att du orkar hålla ut lite till!
    Annars står vårt svala gästrum fortfarande tomt... Enda nackdelen är väl att det är tämligen långt till närmaste förlossningsklinik, inte lika långt som för Fjällbruttan men dock 13 mil ungefär...


    Andbeyond
    Välkommen! Tar gärna emot den där glassen, men tror jag stoppar den i frysen en stund för är proppmätt efter middag och stor god glass i stan för inte så länge sen.


    Shoppade gravidtrosor på Åhléns, vilken fascinerande skapelse! Fantastiskt sköna verkar de dock vara. Lika sköna som fula, ungefär.

  • snaily

    Ore
    Bra med ett till beslut avklarat! (diskbänken)


    Lappis
    Er semester låter verkligen jättetrist! ....NOT!


    Koko
    Ja, det verkar nog krocka med er resa, det är v 35 vi är lediga. Skulle ju egentligen åkt till Tunisien då men jag är ärligt talat alldeles för nojig för att åka (så långt) utomlands när jag nu är så övertygad om att bebisen ska födas alldeles för tidigt... så vi håller oss i Sverige den veckan. (Måste bara komma ihåg att avboka resan!) Men om ni inte är hemma då så kommer jag förhoppningsvis vara rätt mycket ledig i höst så kan nog klämma in en visit då!


    RUL gick bra! Barnmorskan var bra och förklarade lugnt vad hon såg. Allt såg helt normalt ut och jag hade dopat Ynglet med äppeljuice precis innan så hoan sprattlade runt så fint! Kom på efter en lång stund att jag ville försöka tjuvkika mellan benen, vill inte ha "facit" från barnmorskan men en egen teori kunde man ju ge sig på... Men då var hon nästan klar med ultraljudet så jag fick bara en snabb glimt, nu ska jag googla på ul-bilder och hur olika kön "ska" se ut på RUL.


    Just det, vi blev givetvis flyttade lite också, 4 dagar framåt i tiden så BF blir 6 dec. Det har mest praktisk betydelse för min del med tanke på jobbschema, havandeskapsledighet och semesterdagar... Har nyss haft avancerad uträkning och jag tror mina semesterdagar räcker till att jag jobbar nästan hela september ut och sen är ledig. *peppar peppar*

  • snaily

    MSW
    Ja, visst. Jag tjatade ju jämt innan jag blev gravid om att jag ville vara med på BF-listan så nu lär jag ju passa på!

  • snaily

    BS
    Äh, blev inte klokare av att kolla på en massa bilder på nätet. Det såg mer ut som två rundade utbuktningar (som ett "m" ungefär) men såg ingen snopp, lutar kanske åt flicka? Fast såg bara ur en enda vinkel.

  • snaily

    Hej på er!


    Oms
    Gud vad bra att inte spiralen var på vift, trots allt! Nu återstår bara att se om den vilsna tanten hittar rätt så småningom...?


    Vickan - vilket elände med mjölkstockningen!


    Gravidtrosor - läste i en bok om hur fantastiska de sägs vara så jag var tvungen att köpa Har inte använt dem än dock. Men mina vanliga börjar sitta lite sämre och känns ibland som de vill halka ner när jag promenerar.


    Någon mer än mig som kollar på BB-programmet på femman? Vilka hemska oengagerade pappor! Varför ger ingen dem en stor fet smäll? Nu försöker han låsa in sin fru på toaletten, hemskt roligt!! Blir så upprörd så jag måste byta kanal snart!


    På tal om sånt funderar vi på en profylaxkurs så småningom... Har ni några erfarenheter och åsikter?

  • snaily

    Hej Sweet, kul att höra ett livstecken!


    Snabbt inlägg innan jag måste skynda till jobbet...


    Jo, papp-A värdena har inte tagits om, det är ingen idé att kolla dem i andra trimestern, det ger inget. Läkaren vi träffade förra gången sa bara att ja, det kan innebära en ökad risk för problem med placenta men det är inte till 100% klarlagt och i Sverige finns inga rutiner för några extra kontroller "bara" på grund av det. Om magen växer dåligt ska barnmorskan fixa remiss till spec.mödravården, annars ska jag på tillväxtultraljud i v 31. Så, jag nojar lite fortfarande över att det ska uppstå problem men så här långt ser ju allt bra ut, peppar peppar.

  • snaily

    Hattis
    NEJ! Åh så orättvist och onödigt!! Hoppas så att det inte är någon fara! Skickar styrkekramar och snabbspolar tiden fram till ditt VUL imorgon!

  • snaily

    Hoppas blodet stannat av nu Hattis!


    FruE
    Gud så frustrerande med en sån krånglande cykel! Jag hade så sista cykeln innan första ivf-en, spottade från ÄL (? om jag nu hade någon) och fram till tant, skitjobbigt!

  • snaily

    Presenterar härmed högtidligen Ynglets hjärtfrekvens ikväll: 144


    Gör-det-själv-snigeln har äntligen lyckats höra hjärtljudet med stetoskopet! Ganska svagt men gick att höra, maken lyckades också höra det! Provat flera gånger förut men inte riktigt hört hjärtat, beror säkert på hur fostret ligger och så.


    Nu sängdags! Kram på er!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen