• _koko_

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Tjohooo, jag får jubla å mina barns vägnar (som har tyskt blod )!

    Nu sängen, man vet ju som sagt aldrig hur natten blir. Får se när jag hinner in igen, men vet att jag tänker på er alla!

  • _koko_

    Hej hopp i tråden! Snabbt inlägg eftersom jag håller på att rodda barn och packning, vi ska till sambons pappa några dagar.

    AM - Jag slutade faktiskt packa till barnen för att lära sambon, och det funkade. Det blev ett par jobbiga resor när mycket saknades, men nu är han lika bra som jag på att packa till barnen.

    oms - Vilken dramatik!! Hoppas de hittar spiralen! Det påminner mig om att jag måste skaffa p-medel nu. Funderar på hormonspiral, tror att det kan passa en sån som mig. Jag fick nämligen tillbaka mensen häromdagen (och apropå sex har vi det typ aldrig just nu, men lyckades pricka en vecka innan mensen kom, tänk om vi prickat en vecka tidigare...).

    snaily - Ni är SÅ välkomna! Det finns sovplats i källaren också om ni vill. Vi åker visserligen sannolikt till teneriffa i slutet på augusti (nyss bestämt), så bara det inte krockar med det.

    nenne - Har svarat dig.

    Nu hinner jag inte mer!! Stor kram till alla!!!

  • _koko_

    hattis - Finns inga ord. Stor kram!!!

    nenne - Skönt att nancy mår bättre nu, vilken hemsk historia! Jag har dragit drän på en katt (vår tjurskalle), och det gick jättenkelt! Jag trodde att det skulle göra ont och att han skulle bli skitarg, men han rörde inte en min, verkade inte ens känna av det!

    lappis - Vilken härlig semester, instämmer i att det är roligt att läsa om den!

    oupsie - FY för 5000 dollars!! Hoppas nya planen blir ok och att du får möjlighet att njuta en gnutta också.

    sweet - KRAM! Jag bestämde mig för Waldorf Astoria när jag läste det du skrivit, och tror att om man åker med inställningen att det inte är ett modernt lyxhotell utan ett med mycket atmosfär och historia blir man nog nöjd. Kommentarerna på TripAdvisor var väldigt spretiga också, vissa var jättenöjda och andra inte nöjda alls... Vill gärna ses en sväng när vi är där om det går (lutar åt månadsskiftet sep/okt)!! Och det är jag och mamsen som åker, inga barn så långt ögat når.

    muggles - Tack för tipset om luftkonditionering (alternativt fläkt). Vi löste det kortsiktigt genom att dra hemifrån och har bott sanslöst idylliskt i en liten sjöstuga på en ö i mälaren sedan i tisdags. Bada före frukost, plocka egna sockerärtor och gurka till lunchen och somna till vågskvalp...

    snaily - Nu är resan bokad och vi kommer hem 31a augusti, så resten av den veckan är vi hemma! Jag börjar dock jobba den 1a september, fast de första dagarna kan jag nog ta det rätt lugnt skulle jag tro. Eller så skjuter jag på det en vecka, en vecka hit eller dit spelar mindre roll i det stora hela.

    Nu ska jag hämta en bit dajmtårta och sen skriva mera.

  • _koko_

    EA - Vad härligt att renoveringen går framåt, bilder till galleriet sen!!

    vickan - Samma kommentar till dig.

    oms - Skönt att det hela löste sig så bra, jag hade fö ingen aning om hur en kopparspiral såg ut!

    BS - Jobbigt med fästingar, undrar om det inte är som med människor, att de gillar en del och inte andra. Conny har redan fått 4 fästingar i år, jag har haft en under hela mitt liv! Sen beror det förstås på var man rör sig också... Jag köpte fästingmedel till våra katter ett år men använde det aldrig, de fick 3 fästingar totalt under hela sommaren tror jag (vi har till och från väldigt mycket rådjur i vårt område).
    Kul att Iris potträning går så bra, äntligen!  Conny har precis (vi snackar de senaste dagarna!) börjar fatta hur det känns när man är kissnödig, vi har gått rätt många gånger och "kissat", utan att det kommit något!

    snorkis - Stor stor kram, hoppas så att det är över för dig snart och du får snusa fin bebis och tycker att det trots allt var värt det. Hoppas också att du får en snäll bebis som inte håller dig uppe så mycket på nätterna (hormoner i all ära, men är man trött redan från början kan jag tänka mig att det blir olidligt ändå).

    Ikväll har förresten Lillebror somnat utan kvällsamning för första gången (ammar annars morgon och kväll, BARA)! Vi glömde bort hans eftermiddagssömn, så det blev tidig läggning och ingen amning, får se hur natten blir. Men snart, snart, ska jag nog kunna sluta amma helt, tjohoo! Han äter för övrigt mer än storebror nu, hahaha...

  • _koko_

    Hej Telis! Hur är det med sömnen, någon förändring?

    nenne - Funderar på att göra vår utflykt till era trakter i nästa vecka, eller möjligen veckan därpå, skulle det funka? Ja, under förutsättning att ni inte ligger på bb förstås.

  • _koko_

    BS - Ja, hon har ju en vilja av stål er stora tjej, det är ju utom allt tvivel. Och jag förstår att det är jobbigt att tvätta och skrubba hela tiden, ser inte fram emot det (det är bara utomhus som conny är utan blöja än så länge)!

    oupsie - Jag vill veta mer!

  • _koko_

    telis - Åh, vad härligt, vad glad jag blir för din skull!! Hoppas det håller i sig!!! Och jag är iaf sån när jag sover "bland folk" att jag fångar upp låtande barn blixtsnabbt på natten, så hade det varit vi som sov jämte er hade ni kunnat sova lugnt. Håller tummarna för att era grannar är likadana.

    Nu SOV GOTT i tråden!

  • _koko_

    porchez - Kan bara instämma i övrigas resonemang! Tycker dock man ska vara försiktig med att nämna klädstorlekar (var det ore?) utan att samtidigt prata om längd. Skulle jag som är 176 lång komma i 36/38 skulle jag se ut som ett sugrör, de där smala som knappt finns att få tag i längre.

    nenne - Tjohoo, då kan ni verkligen leva loppan under föräldraledigheten!!

    parnassia o PB - KRAM! Jag har nog inte tänkt så mycket på hur det kan upplevas när man frågar vad någon gör, kanske mest för att jag själv inte lägger några värderingar i det, utan tycker det är något enkelt att börja prata om med någon man inte känner. En isbrytare liksom. Plus att oavsett vad folk svarar finns det alltid något i det som jag tycker är intressant att prata om! Men jag ska tänka mig för i fortsättningen.

    msw - Otäckt med tandont, hoppas det inte är något allvarligt!

    Hej kängu!!

    Jag vill förresten också bo på P&P B&B.

    Trevlig resa snaily! Såg du att jag är hemma andra halvan av v35?

    Nu måste jag nog ta hand om mina barn...

  • _koko_

    ore - Attans då, tänkte just att du var den sista som jag skulle tro var storleksfixerad.

    sweet - SJÄLVKÄNSLA heter det, tjejen, och så härligt att läsa att du har så bra sådan!! Det är ju så viktigt och precis det som alla pratar om att man ska lära sina barn genom att inte säga "vad fint du ritar" utan "vilka fina färger du använder" osv. Jag och sambon hade en lång diskussion om det idag eftersom han inte förstår skillnaden mellan det och självförtroende. Jag vet men kan inte förklara, ska ta upp det du skrev som exempel.

    Han och jag är fö inte alls på samma våglängd just nu. Undrar om det är en kombination av gammalt groll, sömnbrist, missnöje med min kropp och för lite egentid, men jag känner mig skitnere just nu. Som flera andra i tråden, kanske något i luften?
    Conny gnäller dessutom från morgon till kväll känns det som, och jag har inget tålamod (märker jätteskillnad på hur han reagerar de gånger jag orkar försöka vara pedagogisk...).

    snorkis - Med första barnet gick det plättlätt för mig att komma tillbaka till ursprungsformen (och kläderna), men jag har å andra sidan alltid haft bra ämnesomsättning osv. Den här gången är allt annorlunda och jag ska i morgon lämna in alla mina gamla jeans till återvinning (det ska sys barnjeans av dem på www.yorrik.se). Jag hoppas att det ska bli lite symboliskt positivt för mig.

    Tack för feedback ang fråga-om-jobb.

    porchez - Hoppas på positiv semester-upplevelse för dig trots det som hänt. Kram!

    hattis - Kram, kram, kram, och skärpning till kroppen din!

    nenne - Så fort sambon får ändan ur och ringer vår kompis som köpt sommarstuga i krokarna kring nenneville ska vi bestämma när vi ska åka, men det lutar preliminärt åt on-fr nästa vecka.

    ÅÅÅÅH, det var ju massor mer jag skulle kommentera, men det är som bortblåst, som vanligt!

  • _koko_

    mäh, nåt mer kunde jag väl skriva till dig snorkis... Hoppas bebisen bestämmer sig för att titta ut snart, och helst inte genom naveln förstås.
    Du låter trots allt som att du är vid hyfsat gott mod (under omständigheterna)?

    Och sen såg jag nu att frågan eg var hur mycket man förlorat i samband med själva förlossningen, och det vet jag faktiskt inte med något av mina barn. Det dröjde länge innan jag ställde mig på vågen efter båda förlossningarna. Men man säger väl att 10-15kg är bebis, moderkaka, vatten och det extra fett man behöver. Har jag för mig.

  • _koko_

    piggis - Kram tillbaka!! Vilken otroligt god tårta det såg ut att vara, måste testas!!

    Tack övriga för omtanke också, inatt har jag sovit lite sämre - och känner mig - lite bättre... Sjukt att man är så van vid sömnbristen att den har blivit norm och lite mer normal sömn är främmande för kroppen...
    Gick ju till kurator ett tag i våras och känner att jag nog måste plocka upp det igen, och att sambon måste följa med. Vi pratar liksom om varandra och tolkar allt den andre säger på ett betydligt mer negativt sätt än det var menat... Nåja, nu verkar han till slut möjligen kunna tänka sig att testa ett samtal.

    För det mesta har vi en helt ljuvlig semester, men ibland bryter jag ihop och då blir det så jobbigt för att jag känner att jag får noll förståelse.

    Men men.

    Ååååh, lillebror är helt ljuvlig nu på morgonen, bara ler och skrattar hela tiden! Conny har också haft en bra morgon hittills (tänkvärt och lite deprimerande det du skrev om bra stunder, piggis). När jag kom upp stod han på pallen i köket och petade i en brödpåse som vi glömt att lägga i brödburken. Det var flera små hål i den och en del bröd var ätet. Jag undrade varför han inte öppnat påsen på "rätt sätt" ett tag tills jag kom på att det nog var nya katten som hittat påsen under natten...
    Han är en riktig tiggare den här katten, och med lillebror i värsta kasta maten på golvet-fasen är det svårt att få honom att hålla sig till kattmat. Fast det här kan vi förstås inte skylla på lillebror...

    Mmmm, coffee in the morning...

    PB - Med andra barnet går man mer sällan hos bm, antar att de tänker att man inte har tid / redan har koll. Fast om det gått mer än 5 år mellan barnen (är det väl?) räknas man som förstföderska och då kanske man går lika ofta igen? Förväntar mig att du kommer få ta reda på det.

    Snart ska jag åka till mina föräldrar och vattna och sen in till stan och leta fina kläder till liten tjej. ÅH, vad jag ser fram emot att få köpa tjejkläder.

  • _koko_

    Hmm, jag verkar tycka att ordet ljuvlig är helt ljuvligt. Välkommen hem, oupsie! När jag läser det du och piggis skriver slår det mig att vilken tur att vi har BM att gå till under graviditeten, som är vana vid oroliga/stressade/ledsna/glada/rädda blivande mammor!!!

  • _koko_

    Ja, just det, MSW for TS! Inte lika bra melodi som förra gången (BS for TS), men jag ser lika mycket fram emot nya TS.  

  • _koko_

    FAN, nu kom nya katten in med en RÅTTUNGE!! Herregud, han är ju bara barnet själv, hur ska det här sluta - med rådjur??

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen