• Sonja68

    Vi som går på Viktväktarna del 6

    Jag är inte insatt i det där med veckobonus. Det är nog bara att konstatera att det gick åt pipsvängen i helgen!
    Har inte gått upp i alla fall, när jag kollade i morse, men 2 hg ner känns ju inte som nåt framsteg direkt.

    Nu är min cykel lagad, så jag hoppas jag kan ta mig en cykeltur ikväll när dottern är på barndans.

    Hur går det för er andra?!

  • Sonja68

    Undra sa flundra om räfsning ger några bonuspoints??
    Räfsade hela dagen och blev sjöblöt i svett och idag har jag träningsvärk t o m i triceps!

  • Sonja68

    Var och joggade 30 min i söndags, idag ska jag på Pilates. Vågen står på ungefär samma, men förhoppningsvis så får jag en starkare friskare kropp ändå

  • Sonja68

    Hej, hur går det för er tjejer???
    Jag har jätteproblem med att skriva upp points, men några postiva saker är:
    1) Vi har tagit bort godislådan från jobbet
    2) Jag har kommit igång att röra mig 2-3 ggr/vecka (i söndags jogging, i tisdags Power Pilates, igår torsdag 30 min spinning + 30 min torso)
    3) Okej, vågen går inte ner, men inte upp, magen putar fortfarande, MEN jag känner mig starkare och piggare Kanske effekterna på vågen och måttbandet visar sig om jag bara håller i ett tag nu.
    3) Jag försöker äta mindre portioner och mindre sött. Lite svårt med glassen bara eftersom vi haft över 25 graders värme i två veckor...

  • Sonja68

     


    Svanboet skrev 2010-05-26 15:53:52 följande:
      Tack tack Sonja!Ser att det är lite tunnt med folk här inne så nu får vi sätta lite positiv snurr på den här tråden.Ska vi starta en utmaning?

    Ja, vi borde nog göra det...
    Jag har problem med pointsräkningen som bekant, men har i alla fall kommit igång lite med träning/röra på mig.

  • Sonja68

    Usch, har insett att jag inte kommer hinna gå ner 8 kg innan semestern... blä...

    4 kg innan 15/7 kan det vara rimligt?

  • Sonja68

     


    Svanboet skrev 2010-05-27 15:29:04 följande:
      Nu får du en tillsägning på skarpen Sonja - Haka inte upp dig på siffrorna!! Om du räknar med att VV som mest rekommenderar att gå ner 0,5-1 kg/vecka som kvinna så kan du nog snabbt räkna ut hur mycket du kan förvänta dig bli av med innan semestern. Sen beror det ju på hur mycket man har att ta av... Positiva tankar! Positiva känslor! Solen skiner, regnet vattnar så jag slipper och nu börjar snart alla grönsaker växa i trädgårdslandet... Förbli positiv och ställ inte så höga krav på dig själv och sluta granska dina "misslyckanden"!

    4 kg verkar rimligt m a o. Tack för tillsägningen Ska försöka tänka positivt! Kram!

  • Sonja68

     


    Svanboet skrev 2010-05-27 15:24:06 följande:
      Vad ska vi hitta på för utmaning då...?Motionsutmaningen? Checkliste-utmaningen? BiggetLoser-utmaningen? Bästa pepparen-utmaningen? Förebildsutmaningen? Receptutmaningen?Själv är jag nog i behov av dem alla Vi kan ju utnämna veckans motionär, veckans "looser", veckans bästa receptförslag...  

    Veckans motionär, veckans Checklistestjärna, veckans recept verkar väl bra?

  • Sonja68

    Jag ids inte väga mig idag, för det har varit fika och slisk hela helgen med en massa kalas både fredag, lördag och söndag. Och ingen träning hela förra veckan.
    Så är det.
    Nu tar vi nya tag

  • Sonja68

    Skulle vi inte kunna tipsa varann med bra recept med få points,
    eller livsmedel, snacks osv. som är "mycket mat men få points"?
    Eller olika motionsformer som drar ihop bra med bonuspoints?

  • Sonja68

     


    Svanboet skrev 2010-06-01 15:26:48 följande:
    lillalyckan - du har hamnat lite på samma spår som jag gjorde tror jag. Gick liksom in i "vikt-väggen" och orkade inte hålla koll på points, motion och jobb och familj och hur och pengar, allt bara kändes som om det inte spelar roll vad jag gör för jag är ändå tjock. Jag har nog kommit över den knölen nu. Jag funderar på att gå på mitt möte imorgon som jag annars brukat gå till och jag vill verkligen komma igång igen. Har redan återfunnit lite av "tänket" då jag helt bryskt valde att gå tillbaka till kontoret när jag kommit halvvägs till glasskiosken. *klappar mig själv på axeln* Samtidigt är jag sååå frestad att sitta hemma på altanen och insupa de få sommardagar som liger framför oss. Det är ibland alldeles för lätt att övertyga sig själv om sina politisk korrekta avsikter när man egenltigen har en dold agenda, om man nu akn ha en agenda dold för sig själv. Ta ett steg, en dag i taget. Säg åt dig själv att idag börjar jag och när du har klarat frukosten, ja då är det ju ingen idé att förstöra den starten lagomt till lunch och har du nästan klarat hela dagen så är det ju ingen poäng i att förstöra dagens goda insats lagomt till middagen eller kvällsfikat. Sen är det bara att gå och lägga sig och så är den första dagen över. Sen är det ju ingen poäng i att förstöra den braiga starten med att välja felaktigt under dag två... så kommer man nog in i den "goda" cirkeln igen, det är min plan iaf.

    Jag tänker snarare; jag är ju inte så himla tjock ändå så jag kan nog unna mig några kakor... och så var pointsvallen sprängd!! Men nu har åtta förargliga, onödiga kilon smugit sig på. Och visst, jag är inte överviktig i egentlig bemärkelse, men jag är betydligt kraftigare än jag var för ett år sedan och jag TRIVS INTE!!!
    Jag vill inte byta ut hela min garderob. Har dessutom hamnat mitt mellan två storlekar nu. Om jag får välja mellan att äta upp mig till den större storleken eller hålla igen så jag kommer i min gamla vanliga storlek så väljer jag det sistnämnda.
    Det där du skrev med ett steg i taget; TACK för att du påminde mig, det är så jag brukat tänka tidigare, men nu har jag hamnat mer i "Gud vad lite jag får äta, det är ju helt omöjligt att leva upp till. Och så här ska det hålla på i evigheter"

  • Sonja68

    Jag har problem med att räkna pointsen i t ex middagen. Min man börjar ofta laga till något innan jag kommer hem och han är inte alls inne i pointstänk eller VV-recept, och kommer aldrig att bli heller, samtidigt som det är till sån otrolig hjälp för mig att få schemat att gå  ihop och hinna gå och träna, när han fixar middagen...
    Men, men jag försöker fokusera på träning nu.
    Igår var jag på Pilates efter att inte ha tränat NÅT på en hel vecka. Och det kändes tungt, men det gick ändå. Denna vecka är varje kväll inbokad med barnens aktiviteter så jag misstänker att det inte blir nåt mer för mig denna vecka. EV. om jag tar en rask prommis när barnen är på sin kör ikväll.
    Bättre än inget alls. + Frisk luft

  • Sonja68
    Minstoradag skrev 2010-06-11 23:07:39 följande:
    -1.6 på vågen igår
    Wooohoooo! GRATTIS!!!

    Här renoveras för fullt och jag hinner inte räkna några points, eller motionera eller stå på vågen. Men jag känner på kläderna att det är INTE minus utan plus

  • Sonja68

     


    Minstoradag skrev 2010-06-12 23:55:21 följande:
    Även med ett stort (enligt mig) minus i torsdags har jag haft två riktiga skit dagar nu... Skärpning på mig! Vad gör ni när söt/salt gotte suget slår till och ni inte har typ bars hemma?

    ja, jag vill också veta? Vad gör man när man kommer hem kl 17 vrålhungrig, darrig och vet att man måste orka göra en näringsriktig middag till familjen också? Jag VET att svaret är frukt, men det är lätt att det blir kakor...

Svar på tråden Vi som går på Viktväktarna del 6