• Heloise

    Tantvarning del 8

    Solde: usch vad hemskt, det är alltid jobbigt! Klart att du vart upprörd!

    Blomman: Blir alldeles rörd när jag hör om blompojkens läsintresse!

    Sonja darling: Klart fakta böcker är bra, i den åldern är de ju jättebra, har du sett de där fina och roliga faktaböckerna som finns nu? Det är ett slags interaktiva böcker, med brev och grejjer man dra ut etc, finns bla om pirater, drakar och älvor( tror jag). Det kanske skulle kunna vara ngt för T?

    Canta: Bra att du sköter om dig!

    Jag är på jobbet, och dagen har ju helt klart kunnat vara bättre haha, först hade dörren gått i baklås, så jag fick gå in på framsidan och då går larmet :-S

    Sen hade tjejen jag skulle jobba med försovit sig!

  • Heloise

    Fjärrlån är när man låna böcker ifrån andra bibliotek, ex jag har en ifrån Uppsala. Man får räkna med mellan 1-3 v leveranstid och det kostar ingenting, ganska otroligt, inte sant!
    Man ska även kunna fjärrlåna böcker ifrån andra länder, men då får man betala och det är nog inte alla som gör det, kan vara så att bara forskarbibliotek fjärrlånar ifrån andra länder. Men det kan du ju kolla med ert bibliotek. Be er bibliotekarie låna hem rysk barnlitteratur på fjärrlån, det finns väl både här och där. Fjärrlån år jättebra, speciellt om man inte har ngn tidspress på sig. Däremot är de flesta biblioteken rätt strikta med att inte fjärrlåna litt som de själva har, oavsett om den är uppbokad i 1 år.

    Om du söker en specifik bok och undrar om den ens finns i sverige så kan du gå in på www.libris.se, det är en nationella databas.

    Annars skulle jag rekomendera adlibris där man kan hitta pippi böcker på alla möjliga språk.

  • Heloise

    libris är en nationell databas där de flesta bibliotek lägger upp sitt bestånd. Då kan man kolla själv om det ens är ngn idé att fjärrlåna.
    Hos oss är fjärrlån gratis, men man får inte ha böckerna så länge, det är nog en månad fr.o.m då man hämtar ut dem.

    Det vanliga är att man får ha böcker hemma i 30 dagar, så vida man inte lånar böcker som är korttid, då är det 14 dagar.

    Adlibris är en sajt där man kan beställa böcker, jag anv mig väldigt ofta av dem. Där kan du söka efter pippi och så får du upp en massa pippi böcker, man kan även begränsa sitt urval, men de tär nog bara på eng och sve.

    Annars skulle jag helt ärligt ta ett snack med er biblo och talaom för henne att dina barn är tvåspråkiga och att ni saknar barnlitteratur på ryska. Sen skulle jag lämna in en önskelista, där du skriver vilka titlar du saknar. Det verkar bo en hel del ryskspråkiga barn i närheten av er( fast det kanske är långt bort, jag har ingen koll riktigt på vart ni bor). Biblioteken bör ha litteratur på andra språk än svenska, speciellt då barnlitt. Det bör finnas utrymme för att köpa in ett litet bestånd. Här har vi en jäkla massa språk representerade på barnavd. Jag kan kika om vi har rysk på vägen hem i sådana fall kan du ju fjärrlåna ifrån gävle!

  • Heloise
    passionsblomman skrev 2010-05-05 13:29:08 följande:
    Apropå pappor och sagor så såg jag ett tv-reportage häromsistens. Det var en biblotekarie som inspirerats av ett projekt från england eller vart det nu var. Det går ut på att pappor som sitter i fängelse får läsa in sagor på dvd och skicka till sina barn. Då kan barnet själv lyssna på saga med pappa hur många ggr som helst och när det passar barnet-inte när det är besökstid på anstalten.Jag tycler det var oerhört rörande. Och dessutom var det en pappa som sa att ha aldrig läst en bok självmant förr så nu hade han själv ockås börjat läsa!
    Godnattsagor inifrån heter projektet, och jag håller med dig blomman det är väldigt rörande och fint! En av tjejerna i min uppsatsgrupp skriver en uppsats om just bibliotekens roll ii fängelset, och hon ägnar en stor det åt just godnattsagor inifrån!
  • Heloise

    I Gävle finns det iaf både Pippi, Emil, Nils Karsson pyssling och Karlsson på taket på ryska!

  • Heloise

    Nämen usch Solde nu var du utsatt!!


    Det verkar som att det var många djur som fick lämna jordelivet, både hästar och katter. De enda gångerna som ajg varit med om avlivning har varit hästar, trotjänare som man inte kan låta vandra vidare med bara en främling! Skönt att du kan få ett break ifrån just den delen av tjänsten men att du även har möjlighet att ta tillbaka den om du känner för det.


     


    Stackars ditt öga! Det måste ju finnas någon liknande salva som du kan få?


     


     

  • Heloise
    Sonja68 skrev 2010-05-10 09:58:33 följande:
    Måndag igen. Isen på älven har farit och åter glittrar älven blå, på sin väg ut mot havet.Det känns härligt på nåt vis. Som att återse en kär gammal vän Vi var på en lång promenad/cykelsväng igår med ungarna. Jag och T cyklade, maken ägnade sig åt lilla K som försöker lära sig cykla. Vi har tagit bort stödhjulen, så det är lite kämpigt för henne just nu. Maken höll i stången och så fort han släppte ramlade hon. HOn ramlade säkert 200 ggr, men mot slutet cyklade hon 50 meter utan att någon höll i henne. Men sedan kastar hon sig raklång åt sidan, istället för att bara, bromsa,  sätta ner fötterna och stanna. Men det kommer, det kommer. Några såna där svängar till och hon kommer att cykla själv.Till helgen blir det räfsa av, om vi inte hinner i veckan på kvällarna dvs.Sista snöhögen på norrsidan borde smälta idag. Så får det torka upp fram till helgen. På södersidan kan man redan börja
    Åh vad mysig med cykeltur! Jag kommer själv ihåg när jag skulle lära mig cykla det gick jättebra så länge pappa höll i pakethållaren, eller jag trodde att han höll i den. Vände jag mig om och såg att han inte häll i den så stöp jag som en fura.

     


    Vi har jobbat hela helgen, usch jag är så trött på att jobba helg och så plugga så fort jag är ledig, jag vill bara sitta och kolla på mysiga filmer, eller städa!


    Barnmorskan ringde idag och jag är faktiskt lite ledsen, tydligen hade jag höga HB oxå, så de måste ta om de proverna och utreda varför. Jag som har sett fram så emot att vara gravid och så kommer det bara bakslag hela tiden, iofs inte jättestora, men man kan ju ha roligare under en graviditet än med gaviditetsdiabetes och blodförtunnande/blodtappning. Äsch jag ska väl itne måla fan på väggen, men jag blir ju orolig när min BM blir orolig och ringer. Då ringer jag till bästa H( läkaren) och pumpar henne på all information som hennes mkt smarta och stora hjärna har. Hon trodde hon skulle få vara ledig på sin mammaledighet, ack så hon bedrog sig.

  • Heloise

    Signe vilket fint namn groda fick, Bruttan!


    Dfk: har iofs inget mammahjärta( än) men det spelar ingen roll jag får tårar iögonen iaf, lilla hjärtat!


    Blomman: Vad underbart att fina blompojken trivs så bra, klart attt all er kärlek, omtanke och engagemang betalar sig! Kanske det blir en eskimå till midsommar?


    Jag har precis varit till BM och jag är jättelättad, jag hade superbra på glukosbelastningen, 7.1 och gränsen var 12. Ingen grav diabetes mao. Hb värdet ska de hålla koll på, tur att jag inte är stickrädd. Dessutom hade jag gått ner 1.5 kg sen förra veckan. Mao bullens bliviande mamma rocks( iaf just i dag )


     


    Nu ska jag gå och ta en powernapp, innan fotvård och sen jobb. Har jag glömt ngn så var det inte min intention och jag skickar stora varma kramar till alla härliga tanter


     


    ps Se till att ha en vinkylare i din walk-in- closet för champagne I'm Yours så kan vi ha glam party hos dig


     

Svar på tråden Tantvarning del 8