• Heloise

    Tantvarning del 8

    Oj jag glömde skriva att jag fick ett sms av blomman igår!


    Eskimån klarade upptiningen bra och de fick fortsätta!!

  • Heloise

    Nytt sms av blomman :


    "okej, tro´t om ni vill - bilen la av mitt på en bro mellan enköping och strängnäs igår :-S hann precis rulla av innan broöppning... Sonen fick bli hämtad av en kompis, vi hämtades av sväronen till västerås. Väntar på o hoppas att bilen går att laga idag. Sitter o läser på BT vinka gärna! frustrerad /Passionsblomman"


     

  • Heloise
    Aleta skrev 2010-06-09 10:55:30 följande:
    Kära vänner, jag måste få dela med mig.Min man skickade ett kryptisk mail med bra matläsning. Vad hade hänt? Han skickar aldrig länkar till mig och i synnerhet inte om mat! denbrunamaten.se/Varsågoda, många skratt garanteras.
    Åh helt underbar!! Jag läser och skrattar så jag gråter! Funderar på om jag ska ha en egen 70-tals kväll, eller kanske 80-tals kväll, med flygande jacob som main attraction
  • Heloise

    Vilken tur att ni tog er hem tillslut, och <3 härliga coola blompojken!


    Lyssna på Aleta, soffläge med praliner, eller ännu bättre solstol ute i fina trädgården och praliner.


    Själv ska jag släpa mig ut till baksidan och sova i solen en stund.


     

  • Heloise

    Vilken fin kille du hittat åt snuttan! Mina är snöpta allihopa, stackarna. Men vill de ha en bebis så köper mamsen en bebis åt dem, nemas problemas


     


    Idag är jag faktiskt lite upprör, jag har låtit mig själv bli indragen i en tråd på familjeliv, så egentligen får jag ju helt klart skylla mig själv


    Det handlar iaf om en gravid kvinna som minsann är smal i sig själv men 20v gravid, och en arbetskompis( som SJÄLV INTE ÄR SMAL) till henne sa lite skämtsamt "hej tjockis" till( De hade itne träffats på 2 månader). Och den här tjejen blev alltså så kränkt av att bli kallad tjockis att hon startade en tråd på FL om hur kränkande det är att man som smal blir kallad tjockis av vänner och familj när man är gravid.


    Tråden består i vanlig ordning av två läger, usch vad hemskt för dig, eller jaha det var nog menat som en gullig komplimang.


    Många menar att ordet tjock är en förolämpning, och man skulle kunna byta ut det emot idiot eller svettberta, alltså tjock= äcklig och ointelligent!


    Det gör mig faktiskt väldigt ledsen, folk blir så kränkta av att kallas något som jag per definition är med eller utan bulle i ugnen, att de gör trådar om det på forum. Folk känner sig kränkta av att kallas något som jag är. Det är klart som fan att ungar mobbar barn som inte passar in i mallen, det har de ju fått med sig hemifrån. Och det ligger så inbäddat i hjärnan på folk att de inte ens reagerar på vad det är de skriver.


    Ordet tjockis har bara en negativ betydelse därför att samhället har bestämt det och för att de flesta jönsar med.


    Man är så rädd för att inte passa in i mallen dvs vara smal att man gråter om någon säger tjockis åt en, även om det är sant. Varför tar man inte makt över ordet, ja jag är tjock och det är helt okej. Varför måste ordet tjock koppas ihop med ord som äcklig och ointelligent? Man kan vara tjock, vacker, smart, framgångsrik och lycklig. Alla tjocka sitter inte hemma och moffar kakor och chips hela dagarna. Jag har bättre kondis och rör mig mer och äter bättre än en del av mina väldigt smala vänner. De fick bara bättre metabolism än mig.


     

  • Heloise
    Aleta skrev 2010-06-10 10:45:54 följande:
    Heja Heloise! Ge dem vad de tål på FL. Du har helt klart rätt! Min tjej på 6 år är själaglad för att det är så roligt att gå till dagis nu när en av tjejerna har slutat för sommaren! I vanliga fall så kan hon börja gråta av ångest över att hon inte har tillräckligt fina kläder eller att en av hårtofsarna sitter en millimeter snett. I morse sa hon: "Mamma, det gör inget om det blir lite snett, Xxxx är inte på dagis idag." Så fy vad tidigt det börjar! Det är tydligen flera ungar på dagis som har varit oroliga över klädseln pga denna tjej.   
    Tack Fasy ja ghar lagt ner nu, ingen av dem är intresserade av mina inlägg, utan det är bara tjock är en förolämpning ingen vill vara tjock ingen vill kallas tjock alla som är tjocka vill hoppa ifrån en bro blablablablablabla jag är inte speciellt smart lalalalala.

    Det är tragiskt att det ska börjas så tidigt hos barn, panzers syrras dotter vägrar le för att hennes tänder är sneda( hon är 8). En annan kompis unge har sagt, mamma är jag tjock?(hon är 4). Vad är det för fel på världen, när inte ens barn kan få vara barn och lyckliga över att kroppen fungerar för lek och stoj.


    Det gör mig så otroligt förtvivlad, och ännu värre blir det när föräldrarna inte verkar förstå att det är de som bidrar till det här. Det är ju vår skyldighet som vuxna att försöka så gott det går att uppfostra fördomsfria barn. barn som inte vet att det är det fulaste som finns att vara tjock, eller att det är fult med rött hår, eller att långa människor är flaggstänger eller att utlänningar är svartskallar. 


    Om man som vuxen inte är mottaglig för att omvärdera hur man använder ord och hur detta påverkar omgivningarna.


    Ex jag har lovat mig själv att ALDRIG kritisera mitt utseende inför mina barn, inte säga usch vad jag är tjock. Utan försöka hålla det för mig själv. Jag vill inte ge mina barn det bagaget. Sen kommer jag säkert att misslyckas, men jag vill iaf vara medveten om att det jag säger och det jag gör präglar mina barn för resten av deras liv!

  • Heloise

    Usch vad hemskt Aleta. Stackars flicka och stackars alla andra barn!
    Jag vet inte hur man kommer till rätta med sådant, speciellt inte om hennes föräldrar inte tar tag i problemet. Om en mamma sa till mig att mitt barn sagt att h*n är smartare så skulle jag bli ledsen och ta tag i det på en gång!


    Jaja, det är ju lätt för mig som inga barn har att sitta här och vara jättebra, men jag försöker iaf tänka på hur jag ska vara för att inte föra över mina fördommar och svagheter på våra barn.


    Nu ska jag ta min tjocka mage som är både bulltjock och julletjock och åka till en gammal barndomskompis och hennes barn. Jag, bästa H och Elsa har packat picknick-korgen med spenat och fetaostpaj, kakor och bullar och jag ser framemot en härlig dag med härliga ungar och härliga mammor!


    Kramkram

  • Heloise

    Nu är jag hemma, åh vilken härlig dag, ungarna var så underbara att jag ville ta med mig Arvid 1 år hem. Fast hans mamma hade väl märkt det antar jag


    Här skiner solen och det är jättevarmt! Vi satt ute på gräset med kaffe och ungarna lekte runt oss. Ja inte Elsa då hon kan liksom inte så mkt än, men hon gurglade, och sprattlade och skrattade.


    Vi vart väl lite nostalgiska när vi tänkte på att för 11år sen så sjöng vi om studentens lyckliga dár och nu är en tvåbarns mor, en har ett barn och den tredje har en bulle i ugnen, vi är gifta och förlovade och alla har hus och kombi Den ena har hund och de andra har missar. A sa att det kändes konstigt att ingen kommit på henne än, att hon bara leker vuxen och när som helst kommer hennes mamma att ge henne utegångsförbud, vi andra höll med och vägrade tro att vi är gamla nog för villa, kombi, vovve/misse, karl och bebbe


    Det är något speciellt med barndomsvänner, fast vi inte sett varandra på 3 år så föll vi in i samma gamla lunk, som om vi sågs igår.


    Nu blir jag lite hormon-nostalgisk och måste gå och gråta en skvätt och kolla på "mitt så kallade liv" och vara 14 för en stund


     

  • Heloise

    Panzer och jag har haft en väldigt stressig helg


    Skolavslutning på fredagen i sthlm, mamma och jag tog racer-renaulten och drog till den stora staden, som inte alls visade sig från sin bästa sida men spöregn. Men avslutningen var jättefin, i Oscarskyrkan, hann se både Björn Borg( hans son var otroligt gullig och hade full show i kyrkan) och Per Gessle( vars son går i samma klass som mammas guddotter). Jag ägnade mig kanske mest åt ppl watching och det var ett stort antal blonda 20-30 någonting mammor med 2 karats diamantringar och 50 någonting kostympappor!


    Jag var hemma vid 23:30 och så bums i säng och upp på lördagen och så var vi på ett borgligt bröllop kl 11, med efterföljande champagne och bröllopslunch på en italiensk restaurang. Kl 14 började Panzer och jag, jobba


    Sen jobbade vi hela söndagen och idag blev vi väkta av att Panzers telefon ringde och det var rektorn för en skola där han varit på intervju, han fick jobbet
     Det är en privat/fri skola, ett gymnasium, mitt i stan!


    På torsdag drar vi till götet med några vänner, för en lång weekend av festivaler och mys!

Svar på tråden Tantvarning del 8