• Cantaton

    Tantvarning del 8

    Vad gör man när man är ledig? Nu har det gått flera månader där jag bara mått dåligt eller jobbat (dock inte mycket av det sista). Och vad man gör när man mår dåligt är inte så svårt: sover mycket, tittar på TV, slösurfar, promenerar lite... Men idag känner jag mig LEDIG (trots förkylning och magkatarr) för jag skulle egentligen ha åkt till Portugal idag (men planet är inställt). Så vad kan jag göra? Jag har inte krafter att liksom gå en muséirunda eller så, men jag vill göra något annat än att ligga i sängen och läsa en bok... Förslag?

  • Cantaton

    Jag har faktiskt bakat ikväll Och så har sambon och jag turats om att högläsa slutet på "Olycksfågeln". Dessförinnan sov jag bort hela dagen. Jag behövde väl det.

    Jag har träffat två-tre vänner rätt mycket senaste tiden, och det är väl ungefär dem jag känner för att träffa just nu. Men ja, jag har mått väldigt bra av att umgås med vänner. Tanken slog mig faktiskt idag att jag kanske skulle sätta mig och rita eller måla, men jag orkade inte riktigt dra igång det projektet. Men min dag blev alltså:

    sova
    läsa med sambon
    äta
    läsa med sambon
    baka


    Bobou skrev 2010-04-18 19:46:03 följande:
    Jag drabbades också av plötslig ledighet! Jag trodde ju att jag skulle vara hemma och sympati-jetlagga med pojkvännen, så jag gjorde för ovanlighets skull inga planer och plötsligt hade jag två hela lediga dagar.I eget tycke har jag förvaltat dem väl; framför allt för att jag var ute både på fredagkväll och lördagkväll. Har inte varit ute och dansat på himla många månader nu, och jag hade helt glömt hur fantastiskt roligt det kan vara! Utöver stuffande har jag varit på afro för första gången (mer dans!), fikat med kompisar och handlat balkongmöbler som ska monteras och målas ikväll. Mycket trevlig helg.Och! Även jag hyser hopp om hemkomst för min käre! Han fick plats på ett plan till Trondheim ikväll, så han ska imorgon ta tåget därifrån så jag kanske får se honom redan imorgon kväll!Cantis, mitt bästa tips till dig är att försöka träffa vänner. Man behöver inte göra så mycket mer för att bli gladare. Och sjunga förstås, om du orkar. Spela tv-spel, baka, rita en teckning är annat som kan vara trivsamt. Det är sånt jag gjort senaste tiden när jag inte mått så bra men behövt sysselsätta mig... Berätta sedan vad du hittar på!
  • Cantaton

    Åh tack för frågan! Det går verkligen jättemycket framåt. Alla har tyckt att jag varit gladare senaste veckan, och det har jag. Magkatarren är kvar, om än dämpad med hjälp av medicin. Men nu har jag dock konstaterat att den ger extra utslag på glass, creme fraiche, keso osv. och det i kombination med uppsvullen mage (den är lika stor som för 13kg sedan...!!!) har fått mig att misstänka laktos. Så igår köpte jag lite laktosfria produkter och ska nu testa att avstå laktosfria produkter helt ett par veckor och se om det gör någon skillnad.

    Men jag är fortfarande rätt trött av mig. Jag vaknade nyss och kommer nog behöva en startsträcka för dagen, men då får jag acceptera det helt enkelt. Jag har ändå bara satt upp ett liiitet arbetsmässigt mål för dagen. En vanlig dag i mitt liv hade jag nog satt upp alla punkter på dagens agenda, men nu har jag fördelat dem över idag, imorgon och i övermorgon. Känns okej!


    dfk skrev 2010-04-20 09:47:31 följande:
    Grattis Bruttan!!!! Äntligen säg! Ja Sonja, det där med sjukvården kan alltid variera beroende på vart man bor! Hoppas att svullnaden snart går ner.Men som sagt prova theét, för det fungerar lite utdrivande.Här skiner också en sol på blå himmel, inga askmoln vad jag kan se!Cantaton, hur mår du nu?Aleta, skönt att syster är välbehållen.Men det verkar ha lättat upp litegrann nu med flygförbudet. Vissa flighter går.
  • Cantaton

    Haha. Givetvis. Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag skrev!!!


    Soldemor skrev 2010-04-20 10:36:06 följande:
    Är det inte bättre att avstå de MED laktos? (Undrar tant petimeter!)
  • Cantaton

    Åh, fina Sonja! Vilket mottagande

    Jag ska plocka bort all laktos nu i två veckor och sedan dricka ett glas mjölk och se hur jag mår.

    Känns faktiskt skönt att min Portugalresa inte blev av. Hade inte varit så roligt att försöka få ihop regelbundna måltider efter andras schema, försöka plocka bort laktos för första gången i ett främmande land och få med mediciner på det... Och pengarna får jag tillbaka och kan använda till Turkietresan i sommar istället - när en av mina kompisar gifter sig där!!

  • Cantaton

    Ja o förhoppningsvis vulkanen också

    Äsch, det blev bara en timmas jobb idag. Efter en långpromenad i solen kom jag hem och sov, sov, sov. Vaknade typ nyss. Jaja, så kan det gå.


    dfk skrev 2010-04-20 21:00:57 följande:
    Cantaton, nu har du en härlig Turkietresa att se fram emot i sommar och då har nog magen lugnat sig lite.
Svar på tråden Tantvarning del 8