• Ängla80

    Hur mycket ska man betala för bröllopspresent?

    Hejsan!
    En av mina bästa barndoms-kompisar ska gifta sig i slutet av april och jag ska iväg i helgen och köpa en bröllopspresent. Men frågan är ju hur mycket man ska köpa för.

    Vi har det normalt ställt och så men jag har ingen aning om hur mycket man ger. Jag vill inte ge för en för liten summa och inte heller för mycket. Det kan uppfattas fel oavsett, som vanligt är lagom bäst, men vad är lagom. Hur tänker ni?

    Vi brukar köpa födelsedagspresenter till varandra för ca 150-200 kr kanske jag kan tillägga.

  • Svar på tråden Hur mycket ska man betala för bröllopspresent?
  • Uppsalabrud2010

    Vi brukar ge för mellan 1000-1500 om vi känner båda. Om vi  bara känner den ena parten och aldrig har träffat den som han/hon gifter sig med 800-1000:-

  • Uppsalabrud2010

    Skönt att höra hur mycket andra ger...ska nog lägga oss på den nivån istället!

  • 23maj2009

    700-1000 kr har vi lagt på present..
    700 kr  var till en present och 1000 kr betalade vi när paret önskade sig presentkort på resa..

    Jag tycker också att man ska se vad ens egna ekonomi tillåter..

  • Rufsas

    Om det är en av dina bästa barndomskompisar det gäller hade jag nog gett lite mer än 500:-/par. Men det beror ju naturligtvis på hur mycket resurser man har.


    Jag tycker definitivt inte att man ska kolla hur mycket i kuvertavgift de har lagt på middagen. Present är INTE som betalning för middagen.

  • KatjaB

    Det beror ju på hur mycket man kan ge, har man fått tas sig långt o kanske handla högtidslkläder o måste betala för övernattning så är det klart att det sticker iväg för gästerna också.
    Tror det är ganska så normalt att ge 500 kr/par om man inte är nära släkt som förälder eller syskon eller så. Då kanske man ger mer eller går ihop för att köpa något större.


  • Loijsan

    Jag skulle ge 500kr från mig och min sambo tillsammans förutom om det skulle va någon av mina allra närmasta vänner då hade vi nog lagt ca 1000kr.

  • Sebastiána

    Jag lägger nog ungefär 500:- Om jag hittar den perfekta presenten för 400:- eller 600:- köper jag den ändå.

  • Sebastiána

    500:- på present från bara mig menar jag. Om vi köper present som ett par kanske det blir lite mer.

  • Skuggan

    Jag tycker att 500 är en rimlig summa från ett par. Men allra rimligast är den summa man vill och har råd att ge.

    Det är mycket som styr när man ger en present och en gåva är "mer värd" i mina ögon om den är omsorgsfullt vald än om den är köpt med hast men kostar mycket pengar.

  • Sebastiána
    Skuggan skrev 2010-05-20 10:43:39 följande:
    Jag tycker att 500 är en rimlig summa från ett par. Men allra rimligast är den summa man vill och har råd att ge. Det är mycket som styr när man ger en present och en gåva är "mer värd" i mina ögon om den är omsorgsfullt vald än om den är köpt med hast men kostar mycket pengar.
    Håller med. Om någon verkligen lagt ner omsorg på en riktigt personlig present är det värt så mycket mer än en dyr sak som köpts "för att...".
Svar på tråden Hur mycket ska man betala för bröllopspresent?