• Rufsas

    Hur mycket ska man betala för bröllopspresent?

    Om det är en av dina bästa barndomskompisar det gäller hade jag nog gett lite mer än 500:-/par. Men det beror ju naturligtvis på hur mycket resurser man har.


    Jag tycker definitivt inte att man ska kolla hur mycket i kuvertavgift de har lagt på middagen. Present är INTE som betalning för middagen.

  • Rufsas
    Augustivigsel skrev 2010-06-22 10:06:19 följande:
    Jag tycker personilgen inte alls om att bestämma summa efter kuvertavgift. Det skulle ju i så fall innebära att en vän som valt att ha ett enklare bröllop får enklare presenter. Mina vänner ska få lika värdefulla presenter oavsett vilken typ av fest de valt. Om jag gör skillnad på dem så beror det snarare på hur nära dem jag står. Framför allt om valet av enkelt bröllop är "ofrivilligt" p.g.a. dålig ekonomi. Då vill jag inte att de dessutom ska få billigare presenter.
    Kunde inte hålla med mer! Bröllopspresenten ska inte vara som "betalning" för att man får komma. Kan nästan säga att jag hade gett mer till ett enklare bröllop än ett bröllop där man som gäst exempelvis måste hyra frack (vid frackbröllop) eller bo över på slott för egen räkning.
Svar på tråden Hur mycket ska man betala för bröllopspresent?