• Skuggan

    Ska man ta med sig barnen i mataffären?

    Vi gör lite olika. Ibland är en av oss hemme med dottern medan den andre handlar. Ibland åker vi allihop. Ibland passar vi på att fixa annan shopping och då krävs det ibland att hon är med, om man tex ska köpa barnskor.

    Sen tillhör jag dem som tycker att barn hör till samhällslivet och jag tror att vi som föräldrar gör oss själva en börntjänst om vi alltid håller våra hemma för att vi kan hamna i situationer som är obekväma. Barn måste lära sig att bete sig bland folk och det kan de bara göra.... bland folk.

    Nu har vi förvisso en väldigt lugn liten tjej, men jag tror att det till stor del beror på att hon fått vänja sig vid att vara ute även när det inte är ideala förhållanden. Hennes föräldrar har fått lära sig att packa en bra skötvästa, dvs med de leksaker, gosedjur och ev bananer som behövs för att klara en dag ute.

  • Skuggan
    Lina_K skrev 2010-04-01 00:02:49 följande:
    En vardagkväll får man ju välja att smita inom ICA innan man hämtar barnen på dagis ELLER att hämta dem först och sen handla. Jag skulle nog helst hämta mina barn först för att sen handla tillsamman även om det skulle bli lite gnälligt.Barnen har ju lång "arbetsdag" som det är och ska de vänta på en shoppande förälder blir det ju ännu längre.
    Mm, dessutom blir försklepersonalen rätt sur om de vet att man handlar innan man hämtar. Bor man nära förskolan och kan springa på personalen så får man vara försiktig.
  • Skuggan
    Flotten skrev 2010-04-01 16:00:18 följande:
    Det handlade kanske inte riktigt om barnen endast i min kommentar, Jag undrar över när hela lyckliga familjen handlar tillsammans alltid, istället för att kanske någon vuxen är hemma med något barn och lagar mat till det andra gänget som handlar eller vad det nu månde vara.Bara en reflektion alltså.
    Undra om inte det vanligaste är att man gör lite både ock. Ibland åker alla och ibland delar av familjen. Ibland städar man tillsammans och ibland fixar någon med nåt helt annat. Så gör vi och de flesta barnfamiljer jag känner. Men,man kan ju ha fel också.
Svar på tråden Ska man ta med sig barnen i mataffären?