• lyckan ler

    Augusti brudar 2010

    Såg att det fanns en tråd tidigare, som blivit stängd. Så jag gör en ny, och hoppas att det dyker upp flera brudar att diskutera med!

    Kopierar in info från förra tråden:
    7 Augusti
    Trollmor 86
    Kickelina
    Lelay
    IdaEric
    Superstarfia

    14 Augusti
    Moi Mokulat
    E o D Tholin
    germanbride
    Mrs Kay

    21 Augusti
    Varmiz
    VanessaB
    HeRo

    28 Augusti
    cplusj
    lyckan ler

  • Svar på tråden Augusti brudar 2010
  • Sörön10
    Liilly skrev 2010-06-08 11:18:32 följande:
    Fråga om tårtan bara... Har man inga bottnar?
    Nope, inga bottnar! Bara himmelsk mousse rakt igenom! Sååå gott! =) 

    Men vi funtar på att ha antingen ett lager chokladtryffel eller kladdkaka i botten. Bara för att maxa chokladen! 

  • Liilly

    Åh så gott det låter!


    Är det vit överst och mörk underst?
    Med kladdkakebotten låter det också riktigt gott men är osäker på vad chokladtryffel är för någonting...

  • Sörön10

    Chokladtryffel är också det en blandning av grädde och choklad. Dock mest choklad, så det får en fastare konsistens. Oftast brukar man göra små bollar när man gör tryffel. Så man äter dem som chokladbitar liksom. 


    Vi har haft vit överst. Tycker att det blir finast så! 

  • Skimmra

    Bröllopsresan är bokad! Det blir två veckor i Kenya för safari och på Zanzibar för sol och bad Såå skönt att ha det avklarat!

    Mumsig tårta, helt fel att läsa receptet såhär en dryg timme innan lunch känner jag....

  • Sörön10

    ÅÅ det låter som en underbar bröllopsresa! =) Vi vågar inte boka vår än, önskar oss bidrag till den och har hittat en drömresa, men man vet ju inte om man har råd med den eller ej! 

  • Skimmra

    Vi önskar oss också bidrag till bröllopsresan men vi har problemet att om vi inte betalar mer än 75% av resans värde med vårt Mastercard så får vi inte automatiskt reseförsäkring och avbokningsskydd och de flesta verkar inte vara så villiga att ge kontanter utan vill istället ge presentkort från den resebyrån som vi skall använda.

    Kan men be gästerna att ge kontanter istället för presentkort så får vi reseförsäkring och avbokningsskydd?

  • Liilly

    Låter mums! Får bli en sån tårta tror jag.. Får väl ta och provbaka en. Frågan är väl om det är svårt att förminska receptet... Får ta och dela på hälften för tredjedel blir ju lite krångligt.


    Hur länge klarar den sig i frysen sen?


     


    Idag har vi varit och beställt ring. Fick beställa i strl 16 men min nuvarande ring är 15,5. Får helt enkelt se om jag kan ha den eller ej. Annars får de skicka in den på förminskning. (16 är minsta storleken man kan beställa där tydligen) Hoppas hoppas att jag kan ha den!

  • Tjena
    Skimmra skrev 2010-06-10 14:50:41 följande:
    Vi önskar oss också bidrag till bröllopsresan men vi har problemet att om vi inte betalar mer än 75% av resans värde med vårt Mastercard så får vi inte automatiskt reseförsäkring och avbokningsskydd och de flesta verkar inte vara så villiga att ge kontanter utan vill istället ge presentkort från den resebyrån som vi skall använda. Kan men be gästerna att ge kontanter istället för presentkort så får vi reseförsäkring och avbokningsskydd?
    Vi har bokat vår resa med avbetalning, så önskar vi oss bidrag till resan och betalar av resan med det... i och med att vi bokade resan för en månad sedan så hinner vi ju även betala av lite på vägen.

    Vi har skrivit att vi önskar oss bidrag till resan i inbjudan... så då fattar ju folk att det inte är på ett speciellt ställe

  • Kalmarbrud75
    Skimmra skrev 2010-06-10 14:50:41 följande:
    Vi önskar oss också bidrag till bröllopsresan men vi har problemet att om vi inte betalar mer än 75% av resans värde med vårt Mastercard så får vi inte automatiskt reseförsäkring och avbokningsskydd och de flesta verkar inte vara så villiga att ge kontanter utan vill istället ge presentkort från den resebyrån som vi skall använda. Kan men be gästerna att ge kontanter istället för presentkort så får vi reseförsäkring och avbokningsskydd?

    Halloj! hittade denna tråd idag, vi gifter oss den 7/8-2010 i Kalmar och har det mesta klart nu, jag bokade kyrka veckan efter midsommar 2008, så det har varit gott om tid att planera allt.


    Vi har också önskat oss bidrag till resan men vill boka allting själva på nätet.
    Min pappa har öppnat ett bankkonto där våra gäster kan sätta in pengar istället för att ge kontanter, sen kan de skicka ett mail med info om att de gett ett bidrag. De behöver såklart inte ange hur mycket pengar de skänkt, då behöver inte vi heller veta exakt hur mycket alla gett, vilket kanske kan kännas "fel" annars.

  • Sörön10

    Fick just höra att vår solist är dubbelbokad... Blir så ledsen. Han visste ännu inte hur kan skulle kunna lösa det hela... Vill inte ha nån annan än honom ju! En vän till oss.. =( Nu känns det faktiskt rätt jobbigt eftersom musiken är väldigt viktig för oss.


     


    För er som ska mecka med receptet:


    8 dl grädde = 2,67 dl grädde. (Lek med era dl-mått, matskedsmått och kryddmått! Jag kunde få ut exakt genom att använda såna.! (2 dl + 0.5 dl + 1 msk (15ml) + 2 kryddmått (á 1ml)


    2 dl grädde = 0,67 dl grädde. (en halv dl + 1 msk + 2 kryddmått.)


    Gelatinbladen mätte jag i cm och tog sedan en tredjedel. Tror mina var 12 cm långa styck, så jag tog 8 cm (1/3, och det var ju två gelatinblad man skulle utgå ifrån)! 


    Vit choklad, en tredjedel är 133,33 gram. (En hundragramskaka och sedan en tredjedel av en till. Ofta är det ju rutor, så då kan man räkna!)


    Mjölkchoklad: 116,67 gram. Alltså 100 gram plus en sjättedel! Jag tror min kaka var indelad i 24 bitar, och då räknade jag ut vad 100 delat på 24 var för att få hur mycket varje bit vägde. Sedan tog jag så många jag behövde för att få 16.6 gram. Det var ca 4 tror jag visst! 


     


    Den mörka testade vi aldrig, men räkna matte! =) 


    Så här blir ju matte riktigt roligt tycker jag! Man borde får baka mera på mattelektionerna! Snacka om problemlösning! 


    Har dock ingen aning om hur länge den klarar sig i frysen. Kommer aldrig så långt att jag behöver förvara den! haha! 


     


Svar på tråden Augusti brudar 2010