Fick just höra att vår solist är dubbelbokad... Blir så ledsen. Han visste ännu inte hur kan skulle kunna lösa det hela... Vill inte ha nån annan än honom ju! En vän till oss.. =( Nu känns det faktiskt rätt jobbigt eftersom musiken är väldigt viktig för oss.
För er som ska mecka med receptet:
8 dl grädde = 2,67 dl grädde. (Lek med era dl-mått, matskedsmått och kryddmått! Jag kunde få ut exakt genom att använda såna.! (2 dl + 0.5 dl + 1 msk (15ml) + 2 kryddmått (á 1ml)
2 dl grädde = 0,67 dl grädde. (en halv dl + 1 msk + 2 kryddmått.)
Gelatinbladen mätte jag i cm och tog sedan en tredjedel. Tror mina var 12 cm långa styck, så jag tog 8 cm (1/3, och det var ju två gelatinblad man skulle utgå ifrån)!
Vit choklad, en tredjedel är 133,33 gram. (En hundragramskaka och sedan en tredjedel av en till. Ofta är det ju rutor, så då kan man räkna!)
Mjölkchoklad: 116,67 gram. Alltså 100 gram plus en sjättedel! Jag tror min kaka var indelad i 24 bitar, och då räknade jag ut vad 100 delat på 24 var för att få hur mycket varje bit vägde. Sedan tog jag så många jag behövde för att få 16.6 gram. Det var ca 4 tror jag visst!
Den mörka testade vi aldrig, men räkna matte! =)
Så här blir ju matte riktigt roligt tycker jag! Man borde får baka mera på mattelektionerna! Snacka om problemlösning!
Har dock ingen aning om hur länge den klarar sig i frysen. Kommer aldrig så långt att jag behöver förvara den! haha!