Inlägg från: Katarina Michael |Visa alla inlägg
  • Katarina Michael

    Augusti brudar 2010

    7 augusti
    Trollmor 86
    Kickelina
    Lelay
    IdaEric
    Superstarfia
    Astro
    Sörön 10
    Katarina Michael   

    8 augusti
    Liilly

    13 augusti
    Romaste

    14 augusti
    Moi Mokulat
    E o D Tholin
    germanbride
    Mrs Kay
    Empa83
    Annika Hbg
    Skimmra
    lyckan ler

    21 augusti
    Varmiz
    VanessaB
    HeRo
    cire
    Glaca
    Ingvarsson

    28 augusti
    cplusj
    Pemzan
    Tjena


     


    Lägger med till mig själv!

  • Katarina Michael
    Liilly skrev 2010-06-03 22:05:56 följande:
    Vad kommer ni betala för fotograf? Vi håller på leta billiga men det skiljer sig så mycket i pris. Vissa "billiga" kostar 7000:- medans andra billiga kostar 3000:- Det är ju så sjukt stor skillnad på summor. Nu har vi i alla fall hittat en som tar 3000:- för vigsel, efter vigsel, mingel och porträtt. Men tror inte vi behöver ha med alla de grejjerna så det kan eventuellt bli billigare. Positivt är dock att man får alla bilder högupplösta på cd med :)
    De var ett schyst pris. Är de hobbyfotograf elle är de riktig fotograf? 

    Var någonstans?

  • Katarina Michael
    Skimmra skrev 2010-06-11 09:31:30 följande:
    Åh vad störande! Min fästman beställde sin kostym genom Suitopia.com efter att fått rekommendationer från en sömmerska (som också tog hans mått) och efter att jag enbart läst bra saker här på forumet om dem. När kostymen kom hem så satt byxorna suuuperbra men tyvärr var kavajen för liten över rygg och stuss så han mailade suitopia.com och de sa att han skulle ta den till en skräddare så betalar de för eventuella ändringar. Allt frid och fröjd med andra ord men igår så tog han den till en skräddare och han sa att det inte fanns knappt något att ta från för att göra den bredare över ryggen och enligt honom var snittet helt fel för min fästmans kroppstyp så det skulle aldrig bli bra över stussen och det hela skulle kosta mer än vad själva kostymen kostade totalt. Så nu har vi betalat 3000 kr för en kostym som inte går att använda. Min fästman tror att han kommer att kunna hitta en kavaj som matchar byxorna här i Sverige men bara för att något är svart betyder inte det att det ser likadant ut som allt annat svart tyg och jag tror inte att han kommer att hitta en kavaj som matchar tyvärr Han skulle maila suitopia och se vad de sa i och med att skräddaren har sagt att kavajen i princip inte går att få bra....men jag har inte höga förhoppningar om att få några pengar tillbaka tyvärr. Så himla ledsamt!Puh, kände att jag behövde skriva av mig lite. Det blir till att gå och kavajshoppa för oss snart med andra ord...
    Vilken sömerska gick ni till för att ta mått? Vi är nämligen inne på samma banor och vad de låter som är de ju sömerskan som tog måtten som gjort fel.
  • Katarina Michael

    Ussh då, då kanske man inte ska ta och beställa från dem iallafall....nu blev jag lite rädd. Min sambo vill verkligen har en grå kostym men de är så svårt att hitta  just den färgen nämligen.


    Har ju innan bara hört bra om suitopia nämligen.

  • Katarina Michael

    Jag börja känna mig stressad, behöver hitta bh och sen lämna in klänningen för att den ska sys in och ev upp.


    Vet inte vilken brudbukett jag ska ha, velar...trodde jag hittat en som jag ville ha men nu velar jag om inte den blir för klumpig...Ahhh blir galen, har ni bestämt er för hur er ska se ut? tips eller råd? Tacksam för alla tips jag kan få...


    Hittade ett pärlhänge på rean, så är hel nöjd. Men måste lämna in ringarna för gravering.


    Måste hitta grönttyg till löparna och en massa saker som ska införskaffas. Har en lista men är hemma sjuk så kan inte handla de, och m2b känner sig stressad över att få trädgården tipp topp då vi har ska ha trädgårdsbröllop.


    10 juli har vi bokat in provmake up och testning av frisyrer för mig och mina tärnor.


    Sist men inte minst så måste vi hinna till Tyskland och köpa all alkohol vi behöver och lite där till.


    Så de är bra de närmar sig men nu får de gärna sakta ner lite så man hinner!!!

  • Katarina Michael
    jelicka skrev 2010-06-15 10:48:23 följande:
    oj det tyckte jag lät dyrt för blommorna. Jag ska ha en stor brudbukett, tre tärnbuketter, ett corsage, en näbbukett och en näbb korg och ska betala 2200kr. Konstigt att alla priser kan skilja sig så extremt mycket.
    Beror på var man köper och av vem. Mindre affär oftast dyrare...
    Själv ska jag köpa på blomsterlandet, de gör bra jobb, då jag köpte blommor därifrån innan och belv jättenöjd både med kvalitten, jobbet och priset. Men de köper in i större mängder då de är en kedja och de tar nästan inget betalt för jobbet. Då de har anställda som bara jobbat med de, precis som folk som sitter i kassan. Så de tar typ nästan inget extra för bindningen.
  • Katarina Michael
    lyckan ler skrev 2010-06-15 14:36:04 följande:
      Jag känner precis som du! Vi har också väldigt litet och enkelt, med endast 8 gäster! Vi ska gifta oss på Sofiero i Helsingborg och middagen på ett gästgifveri i stan. Tidig middag, så efteråt går vi till hotellet och myser med skumpa, tilltugg och bubbelbad. Men jag känner att det är mycket att fixa och förbereda ändå. Även om det är ett enkelt bröllop.Vad menar du med armbukett? Syrenlila gerbera? Det skulle passa oss perfekt, då mannen slips är just syrenlila och min favvo blomma är just gerbera. Trodde inte de fanns i den färgen...? Vad är det för blad? Har du någon bild, eller bara i huvudet?
    Sofiero är så himla vackert! var där på Rododendron dagarna, förtjäna verkligen utnämdningen till Europas vackraste park!

    Du kommer få såna fantastiska bröllopsbilder!!! lite ävensjuk är jag allt!!

  • Katarina Michael
    Orsakullan skrev 2010-06-15 15:59:07 följande:
    Jag var nere på blomsteraffären i Orsa (bor inte där men vi ska gifta oss där!) och sa att jag ville ha något litet, enkelt, inte för dyrt och gärna långskaftat som t.ex kalla, lilja eller solros. Då föreslog hon gerbera och då frågade jag om de fanns i syrenlila eftersom jag gillar den färgen. Hon svarade att de i princip finns i alla färger utom blått! Sen var det hon som föreslog en armbukett, alltså att blommorna vilar i armvecket och inte hålls i handen som en "vanlig" bukett, och att de vilar på ett stort grönt blad. Sen skulle hon binda ihop med ett syrenlila sidenband ton i ton med blomman. Hon visade mig i affären och jag gillade idén jättemycket! BM ska få samma blomma i corsagen fast mindre, och stora brudnäbben ska ha en näbbukett med samma och ettåringen en näbbkorg med en mindre variant. 4-500 kr för allt detta! Tror det blir jättefint :)
    De var bra pris
  • Katarina Michael
    Orsakullan skrev 2010-06-15 17:28:52 följande:
    Förresten, ett litet tips. På Guldfynd just nu har de jättesöta små kuvertväskor (vit eller svart) som man kan ha med eller utan kedja, på rea för 79kr. Perfekt för läppstift och puder under middagen och jättefin för en budgetbrud som skiter i om det är Gucci eller "Made in China"!
    Hehe bra tips, köpt min på accent på rean för 39kr....kommer typ aldrig använde den igen så de tyckte jag var ett lagom pris...
  • Katarina Michael

    Jag gjorde ett eget monogram och skrev ut sen har jag hållt på och klistra o haft mig, lägger upp en bild!

  • Katarina Michael
    Orsakullan skrev 2010-06-19 10:25:23 följande:
    Har någon handlat på barnkorgen.se? Letade efter finkläder till mina söner och hittade kostymer, 5-delat, för 399 kr där. Har aldrig hört talas om dem men det var ju billigt och precis de färgerna jag vill ha! Har någon nån erfarenhet av företaget?
    De hade mycket billigt, verka vara kinaföretag då de dem har 3 veckors leveranstid på allt.

    Billiga slöjer tex. Dock aldrig hört talas om dem.

  • Katarina Michael
    Jessica och Daniel skrev 2010-06-20 11:00:55 följande:
    Här kommer en till som gifter sig den 7,e augusti.. Hur långt har ni kommit planderingen?? Alla kläder klara?
    Min kläder är klara men ska sys in, ska lämnas omgående för detta.

    Min sambos kläder är inte klara, är något som måste göra rätt omgående.


    Alla grejer är bokade, lite avcheckningar kvar runt små detaljer.


    Massa inköp till dukning är kvar.


    Blommornarådgivning är bokade, dock är jag väldigt velig, för jag är helt inne i att ha vit brudbukett men fått höra av många att den kommer smälta in i brudklänningen, vad tycker ni? Har ju grönt som tema, så göna rosor tycker jag är skitfula så vad ska man annars ha för färg?

  • Katarina Michael
    Annika Hbg skrev 2010-06-21 09:18:35 följande:
     Har ni några bra tips på innehåll i festprogram?    
    Grattis till möhippan!

    Tips till festprogram är att ha en rad eller två om alla som kommer på bröllopet, så som vilken relation dem har tll er och något om de.


    Har man då även placeringen av folket i festprogrammet blir de ett bra sätt att få lite info om borddamen eller herren. Samt kunna se vilken relation en talare har med brudparet.


    Sånger är alltid uppskattat.


    Lite skämt om att bli fru och man, om bröllop. Tips om lyckat äktenskap.


    Lite info om tärnorna, bestmännen och om hur brudparet träffades.


    Vi kommer även ha vår speciella sån nerskriven i festpgrammet.


    Menyn om man inte vill ha den sidan om.


    PÅ första insidan (låter konstigt men första bladet när man har öppnat pärmen) så kommer vi ge låta folk få se vårt nya efternamn, första gången de blir offentligt på bröllpet nämligen. Vi har alltså tagit ett helt nytt namn!

  • Katarina Michael
    Orsakullan skrev 2010-06-22 10:46:51 följande:
    Gör ni bröllopsprogrammen själva eller har ni toastmasters till det? Vi ska inte ha toastmaster eftersom det blir ett litet bröllop men ett litet program med en del lustigheter och allsång är ju kul. Min syrra har erbjudit sig men det lutar åt att jag gör det själv - vill inte riskera för pinsamma påhopp eller att behöva sjunga solo! Hur gör ni?
    Själva, den ena hjälpen vi kommer få är efter åt av min sambos föräldrar. Plus att en släkting ställer upp och fotografera.

    Mina föräldrar har gjort klart för sig att de inte tänker hjälpa till alls, lite trist men sånt är livet.

  • Katarina Michael
    Orsakullan skrev 2010-06-22 11:07:12 följande:
      Hur kan man INTE vilja hjälpa till när ens dotter gifter sig? Det är väl en "once-in-a-lifetime"-upplevelse! Vi har själva valt att göra det mesta själv - själva vigseln är på föräldrarnas gård men resten klarar vi själva! Stressigt men kul att pyssla också och göra det personligt.
    Jag har alltid fått klara mig själv, jag har aldrig haft den stöttningen som de flesta haft under uppväxten. Varför skullle de vara en skillnad nu?
  • Katarina Michael
    23maj2009 skrev 2010-06-22 19:41:44 följande:
    Jag får fixa allt själv jag med.. min mamma kommer inte ens på bröllopet.Hennes nya man har social fobi och har ett jättestort kontrollbehov som han utövar på min mamma. Jag har under många år tyckt att hon borde dumpa honom men det är min mamma som bestämmer hur hon vill ha sitt liv. Jag accepterar detta..Det är också rätt långt mellan oss.Men för det så är man ju lite ledsen, man vill ju hoppas..Jag får nog en underbar dag eller det får vi nog alla!
    Lite så med jag gjort, man lär sig acceptera ens föräldrar, även om man så klart blir besviken.
Svar på tråden Augusti brudar 2010