Inlägg från: Ida F |Visa alla inlägg
  • Ida F

    Oktober 2010

    Vi gifter oss den 30/10-2010 finns det några fler som gifter sig i oktober i år? Hur har det gått med planeringen för er?
    //I

  • Svar på tråden Oktober 2010
  • Ida F

    Kul att det är några fler. Vi kanske kan följas åt och tipsa varandra lite?
    Vi har bokat kyrka, festlokal, tårta och ringar.
    Middag, underhållning och dricka är också fixat. Nu ska vi införskaffa allt i pappersväg - som inbjudningar, meny, vigsel-och festprogram, placeringskort osv.
    Kläder håller vi på att titta på nu. Min mamma ska sy min klänning, tärnans klänning och näbbarnas kläder. Hon kommer att ha fullt upp Inbjudningarna kommer vi nog att skicka ut under sommaren. Just nu har vi 70 pers på inbjudningslistan men jag tror att den kommer att minska något då vi har räknat med att alla singlar har med sig någon, detta kommer vi att ändra på när inbjudningarna väl går ut. Är det någon singel som har ett seriöst förhållande då så kommer den att bli bjuden också men vi kommer inte skriva + gäst på inbjudan. Glömde nästan...hotell till bröllopsnatten är bokat också + bröllopsresan men den blir inte förrän i december.

    Känner också att vi har rätt bra koll just nu men som oktoberbrud2010 skriver så blir det nog stressigare framöver...

  • Ida F
    Oktoberbrud2010 skrev 2010-03-10 22:13:45 följande:
    Ring och klänning kommer jag att vänta så länge jag kan med, eftersom jag håller på att gå ner i vikt. Har gått ner massor och behöver redan ta in min förlovningsring ca 2 mm. Har 17 kg kvar tills jag är nöjd. Hoppas på att kunna ta dem till min födelsedag i Juli. Kommer besöka vår lokala florist och be om ett ca-pris på min drömbukett och så ska vi besöka vårt lokala bageri och fråga om bröllopstårtan. Har visserligen en svärfar som är pensionerad konditor, men vi vill helst att våra familjer ska göra så lite som möjligt. Förrutom min m2bs systerdotter som vi hoppas kommer vilja fotografera oss under dagen, mot betalning förstås. Hon går på en fotoutbildning och vill bli fotograf och hon tar helt underbara bilder redan nu. Alkohol inhandlar vi nog i Tyskland, passar nog på i sommar när vi ändå tänkte hälsa på min m2bs barndomsvän som bor i Danmark. Känns som att vi har rätt bra koll, men det blir nog stressigare allteftersom tiden går...
    Jag har också 17 kg kvar till mitt mål (har redan gått ner ca 20 kg) Drömmen vore att målet nås lagom till min födelsedag i juli Roligt att vi har samma mål! Klänningen kommer min mamma att sy så finjusteringen är lätt att ordna, ringarna har vi beställt och jag fick gå ner ca2-3 mm och då satt de tajt - guldsmeden sa att det gick att justera storleken närmare om det behövs.

    Fick bekräftelsen från värdshuset förra veckan.

    Just nu tar vi det ganska lugnt - nästa vecka ska vi börja med inbjudningskorten.

    Mabcar:
    Grattis till förlovningen! Hoppas att lokalen och kyrkan hör av sig snart! Vart har ni tänkt att ha vigsel och fest?

    //I
  • Ida F
    MabCar skrev 2010-05-05 19:43:10 följande:
    Hej alla oktoberbrudpar, Vi undar vart ni kommer att åka på bröllopsresa. Vi sitter här och velar fram och tillbaka. Vi har tittat på Thailand, Vietman och Bali men har svårt att bestämma oss. Det är därför vi undrar.    
    Vi funderade på att åka till thailand. Men vi tänkte åka på bröllopsresa i december och åka med barnen. Vi vill inte åka bort utan dem i två veckor. När vi tittade på thailandsresor så var det så stor prisskillnad att åka bort över jul och nyår. Så vi valde mauritsius istället.
  • Ida F

    Oj oj..Vi måste verkligen komma igång med inbjudningskorten! Jag gjorde ett test som jag tycker blev halv bra. Måste till panduro och kolla lite.


    Jag och mamma har varit och köpt tyg och spets till min klänning. Vi var och tittade på simbra siden och tittade. Där hittade jag det perfekta tyget, som hon hade 50% rabatt på Billigt och bra men spetsen blev däremot mycket mycket dyrare än vad jag hade tänkt. Iof så blev totalpriset inom ramarna så det är ju ok ändå. Nu ligger tyget hemma hos mamma - som ska sy och väntar


    Har så svårt att hitta de perfekta skorna. Jag vill ha ett par svarta siden skor, helst med en stor rosett på hälen och en klack på max 7 cm. Men det är helt omöjligt att hitta. Någon som har tips?


    I

  • Ida F
    Gollagolla skrev 2010-05-06 08:47:01 följande:
    Nu är inbjudningskorten klara och ligger och väntar på att bli postade. Skall bli roligt att få iväg dem.Vi skall ha våran son med oss på bröllopsresan så här blir det cypern med bamseklubb och allt. Hade också tänkt mauritius först men kände att det blev för lång resväg för vår kille och sen så är han väldigt förtjust i bamse Mauritius är helt klart drömresemålet men det får bli senare framöver.
    Vi kommer att ha med våra döttrar på resan också. Vi åker den 22 dec och kommer hem den 5 jan så det blir både jul och nyår i paradiset

    Tror att flygresan blir en utmaning men tjejerna ska få en nintendo DS i tidig julklapp så jag hoppas att de kan roa sig med dem.

  • Ida F
    MabCar skrev 2010-05-16 10:55:10 följande:
    Vi har hamnat i "tårt-träsket".... Jag och sambon var iväg igår för att träffa de konditori brukar leverera bröllopstårtor till det ställe som vi ska festen på. När vi var på konditorit så fick vi titta i en pärm med tårtor och beskrivning av smaker. Jag har alltid drömt om en stapelltårta, som finns i mitt galleri. Dock var ej själva konditorn där men hon som hjälpte oss sa att de inte kan göra en sådan tårta.  Nu väntar vi på att Säby Säteri ska öppna imorgon för att prata dem om tårtan. Egentligen borde vi väl kunna säga att vi vill ha en tårta från ett annat ställe än det konditori som Säby brukar använda eller? I meny så står det ju "ert avl av bröllopstårta" Hängde ni med?   Hur har/ska ni göra med tårtan?  
    Vårt ställe, Barkarby Gård, samarbetar med chokladfabriken och Puss&Kram choklad men de sa att vi gärna fick välja leverantör själva - så ni borde ju får välja själva. Vi har valt Barbros mini-bitar i sundbyberg. Hon levererade tårtan till ett bröllop som jag var på förra året och vi var så förtjusta i den tårtan så "snodde" innehållet i tårtan rätt av Men vi kommer inte att ha en traditionell tårta utan varje gäst får en bakelse.

    //I

  • Ida F
    MabCar skrev 2010-05-16 10:43:49 följande:
    Det är svårt det där med skor. Mina kommer från Vagabond och har 2-3 cm klack. På pernillasbrudbutik kan du designa dina egna skor. Kanske kan vara något?
    Tack för tipset! Jag ska kolla upp det!

    /I

  • Ida F

    Jag har haft lite ångest över att jag inte får ihop inbjudningskorten på ett bra sätt...de blev inte så fina som jag trodde i mitt lilla huvud... Har varit stressad över det. Och nu har vi gått och köpt ett parhus (ett helt underbart hus ) men så måste vi ju försöka sälja det vi har (bostadsrättsradhus) och det är ju en hel del jobb med det. Märkte vi... Nu ska vi alltså sälja bostad, flytta, bygga två verandor och lite annat fix... Dessutom ha lite semester och planera bröllop... Oj, hur lyckades vi med det här?? Well bara ta en dag i taget så kommer det nog att lösa sig. Vi har dock bestämt att vi beställer inbjudningar och alla trycksaker från calligraphen..Skönt så slipper vi den stressen.


Svar på tråden Oktober 2010