• Ida F
    Äldre 7 Mar 16:04
    8692 visningar
    58 svar
    58
    8692

    Oktober 2010

    Vi gifter oss den 30/10-2010 finns det några fler som gifter sig i oktober i år? Hur har det gått med planeringen för er?
    //I

  • Svar på tråden Oktober 2010
  • Gollag­olla
    Äldre 8 Mar 08:17
    #1

    Här har du en som gifter sig 10-10-2010. Planeringen har väl kommit en bit påväg bestämt kyrka, köpt klänningen och lite annat smått och gott. Hur går det med eran planering?

  • TrollM­irre
    Äldre 9 Mar 11:18
    #2

    10.10.2010 här med :)

    Har inte kommit så långt i planeringen än, allt känns ganska preliminärt, men man måste väl börja ta tag i saker och ting så småningom :)

    Ringen är typ det enda vi har klart än. Lokal är på g, kommer ha bv, så nu söker vi lite efter nåt fint ställe för själva vigseln :)

  • Fialot­ta 78
    Äldre 9 Mar 14:31
    #3

    02/10 2010 gifter vi oss.

    Har bokat festlokal, ska gifta oss borgeligt på rådhuset. Köpt saker till inbjudningskorten (idag )

    Annars är inget helt bestämt utan vi kollar mest upp priser och dylikt nu. Siktar på buffé och fri bar. Vanlig klänning och kostym. Kommer sikta på ett budgetbröllop men vi får se hur det går

    Kram

  • TrollM­irre
    Äldre 9 Mar 15:58
    #4

    Hur tidigt tänkte ni börja skicka ut inbjudningskorten? Vi har inte alls kommit så långt i planeringen än, men börjar få ihop gästlistan iaf :)

  • 7augus­ti2010
    Äldre 9 Mar 16:08
    #5

    Vi gifter oss på Gysinge Bruk den 2 oktober. Hade tänkt 7 augusti först (som ni kanske förstår på min signatur) men vi insåg att risken för mygginvation är alldeles för stor (det ligger vid nedre dalälven som har problem med just detta).

    Vi ska dit nästa helg och kolla lite på lokalerna och vart vi skulle kunna gifta oss då vi ska ha en borgerlig vigsel utomhus om vädret tillåter.

    Vad har ni för planer för dukning och dylikt? Jag hade tänkt ha silver och vitt som grund och ev någon accentfärg men vet inte vilken. Är inte så förtjust i rött/oranget som är typiska höstfärger. Några förslag?

  • Gollag­olla
    Äldre 9 Mar 16:32
    #6

    Vi hade nog tänkt skicka ut våra inbjudningar någon gång i slutet juli början av augusti.
    Vårat färgtema är vinrött, vitt och guld.

  • Fialot­ta 78
    Äldre 10 Mar 11:05
    #7

    Vi kommer att skicka ut våra inbjudningar innan sommaren (typ maj/juni) sista osa kommer att vara 1:e augusti. Vill ha bra med tid på oss så man slipper stressa precis innan. Har semester i augusti så då har man ju lite extra tid att fixa.
    Kommer att ha färgtema blått och vitt eller blått och silver. Just nu lutar det mer åt blått och vitt, är rädd att silver ska få det att bli mer som en nyårsfest.
    Gästlistan är klar, vi blir 53 st inkl. barn. Kommer att skriva att det är valfritt att ta barnen med sig.

    Kommer nog att köpa alkoholen i tyskland, kollat upp lite priser. Har nog räknat rätt högt på mängden alkohol. Men kom fram till att det nog skulle gå på ca 7000 kr, men då tjänar vi 6000 kr jämnfört med systembolaget. Bor i malmö så har ju nära till tyskland

    Kram

  • Stina1­00100
    Äldre 10 Mar 21:55
    #8

    Hej hej. Vi gifter oss också 2010-10-30
    Har inte kommit så långt i planeringen. Har spånat på lokaler/restaurang och ska runt och titta på dem i nästa vecka och nästnästa vecka. Kyrka är prellbokad. Spännande

  • Oktobe­rbrud2­010
    Äldre 10 Mar 22:13
    #9

    Här är en till som gifter sig i Oktober. Vårt bröllop blir den 23 oktober. Än så länge har vi bokat kyrkan, pratat med min m2bs kusin som ska viga oss (hon har tackat ja).

    Vi har hittat en cateringfirma som vi vill anlita. Men jag kommer inte boka med dem förrän vi har fått hyra lokalen. Och man får tidigast boka den den 1 april, har redan satt larmet i mobilen.

    Jag har hittat pappret till inbjudningskorten, men butiken jag var i var tvungen att beställa hem mer, så jag ska köpa det på fredag. Plus resten av det som behövs för att göra dem. Vi kommer dock inte sända ut några inbjudningar förrän andra hälften av Juli. Vi sätter troligen OSA till 1 oktober.

    Min tärna har tackat ja till uppdraget.

    Vi har bestämt hur vi vill lägga upp dagen. Vigseln kommer ske redan kl. 11, därefter bjuder vi på lunch och tårta. Den delen av dagen blir alkoholfri och då bjuder vi in hela familjer.

    Sedan kommer vi be våra närmaste vänner återförena sig med oss på kvällen runt 18.30 och så har vi en helt vanlig barnfri fest med lite enklare buffémat och rikligt med alkoholhaltig dryck hemma hos oss, dit bjuder vi ca 20 personer.

    Vi har gjort en preliminär gästlista, på lunchen blir vi 44 personer inkluderat oss, om alla tackar ja vill säga.

    Ring och klänning kommer jag att vänta så länge jag kan med, eftersom jag håller på att gå ner i vikt. Har gått ner massor och behöver redan ta in min förlovningsring ca 2 mm. Har 17 kg kvar tills jag är nöjd. Hoppas på att kunna ta dem till min födelsedag i Juli.

    Kommer besöka vår lokala florist och be om ett ca-pris på min drömbukett och så ska vi besöka vårt lokala bageri och fråga om bröllopstårtan. Har visserligen en svärfar som är pensionerad konditor, men vi vill helst att våra familjer ska göra så lite som möjligt.

    Förrutom min m2bs systerdotter som vi hoppas kommer vilja fotografera oss under dagen, mot betalning förstås. Hon går på en fotoutbildning och vill bli fotograf och hon tar helt underbara bilder redan nu.

    Alkohol inhandlar vi nog i Tyskland, passar nog på i sommar när vi ändå tänkte hälsa på min m2bs barndomsvän som bor i Danmark.

    Känns som att vi har rätt bra koll, men det blir nog stressigare allteftersom tiden går...

  • Ida F
    Äldre 12 Mar 12:21
    #10

    Kul att det är några fler. Vi kanske kan följas åt och tipsa varandra lite?
    Vi har bokat kyrka, festlokal, tårta och ringar.
    Middag, underhållning och dricka är också fixat. Nu ska vi införskaffa allt i pappersväg - som inbjudningar, meny, vigsel-och festprogram, placeringskort osv.
    Kläder håller vi på att titta på nu. Min mamma ska sy min klänning, tärnans klänning och näbbarnas kläder. Hon kommer att ha fullt upp Inbjudningarna kommer vi nog att skicka ut under sommaren. Just nu har vi 70 pers på inbjudningslistan men jag tror att den kommer att minska något då vi har räknat med att alla singlar har med sig någon, detta kommer vi att ändra på när inbjudningarna väl går ut. Är det någon singel som har ett seriöst förhållande då så kommer den att bli bjuden också men vi kommer inte skriva + gäst på inbjudan. Glömde nästan...hotell till bröllopsnatten är bokat också + bröllopsresan men den blir inte förrän i december.

    Känner också att vi har rätt bra koll just nu men som oktoberbrud2010 skriver så blir det nog stressigare framöver...

Svar på tråden Oktober 2010