Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan

    Hej Daa!

    Nä, jag har haft huvudvärk den här natten/morgonen/förmiddagen också. Det är inte så kul för man blir liksom helt mosig resten av dagen.
    Sonen har önskat bad på äventyrsbadet idag, men sambon får åka själv med honom, för är det något jag inte orkar så är det äventyrsbada just nu. Det gör inte så mycket, för de har roligt ihop när de tokbadar och han kan gott ha lite exklusiv pappatid.
    Viktigare att jag orkar åka med på handbollsmatch imorgon.

  • passionsblomman

    Skrytigt? Vad är det för trams! Skulle du inte få berätta saker som han är bra på eller?

    Det måste vara lite av en livlina för din make att fåvara i ett sådant sammanhang, där han är så hemtam, kan alla regler och förutsättningar, behärskar hela grejen och dessutom får spela en viktig roll i ett sammanhang. Det är inte en enkel sak att bryta upp ch bli ny och börja om någon annan stans i vuxen ålder. Jag tycker det ärunderbart att höra att han får vara hela sig själv just i sin sport.

  • passionsblomman

    Du, Sonja - vi sitter här jag och min sambo med massor av liknande känslor och i lite samma process - och vi har bara bytt landskap!

    Jag skulle verkligen inte vilja byta land. Jag tycker ni gör det väldigt bra du och din make!

  • passionsblomman

    EA- jäklar! Vad snabbt det går! Undra på tatt de kallar den för den korta metoden! Känner mig i en oerhört långsam och omständlig process i jämförelse. Lite konstigt i perspektivet att det ju tydligen är så bråtton för min del. Men det är väl olika för vem de olika metoderna passar bäst.

    Uj vad spännande det blev nu då med sådär snabba puckar!
    Hur mår du annars?

    (som du ser postar jag samma i båda trådarna till dig nu. Det är lite scitzat att jag pratar med flera av er i flera olika trådar, det verkar ju ibland som att man inte ens noterar hur ngn har det i den ena, fast man kanske harvärsta utläggningen i den andra....)

  • passionsblomman

    Fru Bygg, då ska äggen sammanföras med spermierna i en skål och sedan ska befruktade sättas tillbaka efter några dagars odling i värmeskåp. Om det finns många embryon som ser bra ut kan man frysa in dem! ÄR inte DET helt galet???

  • passionsblomman

    Daa, jag tänkte på det häromdagen, att det egentligen "bara" OBS OBS notera hartassarna!!! är den där sorteringen din , Hvidis, Ankans och Villemoas kroppar har fått göra själva när befruktade embryon inte fått stanna.

    För EA och mig blir det istället redan i labbskålen som det sorteras bort-kanske tom alla embryon ifall man har otur.
    Ingen skulle ju drömma omm att sätt in ett embryo med tydliga fel och sedan hopppas att det skulle rätta till sig.
    Och alla de befrukdade är ju lika mycket en början som de som givit pluss på stickan för någon på vanligt sätt. men det bara GÅR inte att låta sig tänka på dem och att de kasseras som att det skulle ha bliit ens barn.

    Men däremot blir det ju en grälig sorg att det inget barn blev, ifall alla blir dåliga eller detsom sätts tillbaka inte fastnar.

    När man kommer till det där labbstadiet tror jag man inser mer och mer vilken otrolig kropp man har. Kanske har just du otroligt lättbefruktade ägg. Då är det nog väldigt bra att din livmoder inte tillåter vad som helst att växa klart.

    Hänger du med på mina tankegångar?

    Jag menar SJÄLVKLART inte att du ska vara glad åt att du fick mf, det vet du. men just den här tanken runt vad som skulle blivit ens bebis var det jag reflekterade över när vi babblade om embryon hit och dit i den andra tråden.

  • passionsblomman

    Fru Bygg, egentligen är man ju gravid redan när de sätter tillbaka det där lilla embryot. Man bär det inom sig, men det ska ju fästa och stanna kvar också. Så väntan fram till testdatumet är ju bara en enda vedervärdig skräck för rött i trosorna.

    Det är förresten inte ens säkert att man får några befruktade ägg och verkligen inte säkert att det blir bra nog embryon för tillbakasättning. Och inte att man får något enda extra till frysen heller. Det är inte ens säkert att äggen som ploakas ut visar sig ha tillräcklig kvalité att ens fortsätta.
    USCH!!! Det är SÅ många saker som ska stämma så man står faktiskt inte ut att tänka på det egentligen!

    HOPPAS det är 14 toppägg du har på G EA!!!!!!!!

  • passionsblomman

    Jadu EA, det känns väldigt mycket som att vi sitter i samam förbaskade begochdalbana, fast vagnarna bakom varandra. Kanske om vi lutar oss lite lgom ut kan vi nå att hålla handen?

  • passionsblomman

    Just ja, Fru Bygg, du undrade ju vart i det hela jag är.
    jag sprayar på dag 9 idag. Det innebär att inom någon vecka sådär bör jag få en blödning och efter det börjar sprutorna. De tar i sin tur ca 2 veckor.

    Det är antagligen så att precis när EA får koll på hur allt verkligen gick för henne, så kommer jag att vara i ÄP-läge.

  • passionsblomman

    USCH! Mitt inlägg till daa ser inte alls ut som jag menar och vill och nu måste jag säga: FÖRLÅT DAA!!!! Jag menar verkligen inte att picka på din sorg och påstå att du borde vara glad att det gick som det gick.

    Ett pluss som går åt skogen är en enorm besvikelse och en sorg.
    Det är för JÄKLA jobbigt att allt med kroppen går så S-A-K-T-A så man får vänta, hoppas och räkna och gnomlida veckor och månader om och om igen . Hoppas utn att hoppas, våga fast man inte vågar. Bli glad men inte för glad. Bli ledsen men inte bli för ledsen så man förlorar sin redan befintliga familj...

    Skit!

Svar på tråden I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan