• Parnassia

    Vi fortsätter blanda och ge

    Ang Odla har iaf jag goda erfarenheter.

  • Parnassia

    Hej hopp!

    Snart är det dags för melodifestivalen! Erkänn att ni tittar!

    Dessutom så har jag sedan igår blivit farmville bonde på FB. Jag som inte skulle börja, men det är rätt kul. Så töntig är jag!

    Dagens stora insats har idag annars bestått av att skotta bort snön på balkongen. Jag fick börja med att hacka och putta snö så gott jag kunde med en arm för att överhuvudtaget få upp dörren så mycket att jag tog mig ut där. Med andra ord behövdes det. Maken har varit på altan, växthus och uthus tidigare, men det är nog dags snart igen...
    Imorgon kommer han hem iaf, äntligen, och nu är han på rätt kontinent! Han sitter i Amsterdam och väntar på flyget till Sverige.

  • Parnassia

    Snorkfröken! Vill du dela med dig av (är det rätt med "av" där? Vad ska det vara annars?!*förvirrad*) receptet på de där muffinsen? Jag har en burk lemon curd i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med. KOmmer inte ihåg varför jag köpte den?

    Har någon annan nåt bra tips på vad man göra med lemon curd?

    Har också en stor cheddarost i kylen, maken fick den som present när han var tomte på julafton. VAD ska vi göra med den? Känns ju synd att riva ner den till gratängost...
    Tips tack!

    Nu blir det sängen, Berlinerpopplarna i väntan på att maken ska ringa och säga att han landat i Sverige.
    God natt!

    PS Salem var bäst!

  • Parnassia

    Vickan - Tack för erbjudandet om böcker, men jag har lånat dem på biblan allihop.
    Och ang osten... Den kanske blir riven då. Men det tar emot på en hel ost, säkert ett kilo! Vi kommer ha en hel årsförbrukning av riven ost i frysen isf.
    Och hälsa tillbaka till din make!

  • Parnassia

    God morgon!
    Idag är en bra dag! Maken kommer hem!

    Snorkis - Tack för receptet! Jag blir lite full i skratt för det var exakt det receptet jag fått av en kompis och därför köpt lemon curden insåg jag när jag tittade på din länk!

    BS - Nej jag röstade inte, det brukar jag ytterst sällan göra. Men med tanke på gårdagkvällens övriga artister så var han helt klart bäst. Man kan också säga "det är inte svårt att lysa i mörker"

  • Parnassia

    Håller med om att hårdrockaren hade superfina ögon!

    Och ang osten. Vi börjar väl äta på den tills vi ledsnar, sen får den rivas ner. Ostfondue har vi aldrig gjort. Är det svårt? Gott? Hur gör man?

    Liten - jag hade tvättat i 60 bara. Om det är ett vanligt bomullstyg måste det räcka. Sedan hade jag strukit tyget och gått lös med nitpistolen. En bra idé! Kanske ska göra slag i ett sådant projekt jag också.

  • Parnassia

    Jag är också spekulant på vildsvinsrecept!
    Måste man tänka på nåt särskilt tror ni? Tänkte annars bara göra som med en vanlig viltstek. Typ steka i ugnen och göra sås.
    Har färs oxå, men den måste man blanda med bland- eller fläskfärs för att det ska gå att göra nåt vettigt av den har jag fått lära.

    Tinga - Intressant och rörande att få läsa er berättelse om pojkarnas födelse. Kom de dagen efter eller veckan efter det där skrevs? Blev lite förvirrad över "går in i v 27" och att de var födda i "27+0"...

  • Parnassia

    Koko - jag hittar sju recept med lemon curd-tårtor på ica.se. Kan det vara någon av dem? www.ica.se/FrontServlet&state=sok_recept_ava&visa=sortering&freetext=lemon%20curd&exclude=&key=&veg=&under=&&event=sok&type=26&ref=sok_recept&querytext=

  • Parnassia

    Vickan - jag har ingen aning. Mig fick de "ta vattnet" på. Men spontant så tänker jag att det kommer ju inte från samma ställe. Men det kanske är korkat. Ser med spänning fram emot svar från någon som vet. Kram!
    Är du orolig skulle jag ringa och prata med någon!

  • Parnassia

    Ang gravidsymtom. Mina försvann i samma ögonblick som E kom ut, illamående, svullnad, halsbränna och värkande åderbråck på benet, bla. Kan inte minnas att jag kände nåt av det efteråt.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge