• Parnassia

    Vi fortsätter blanda och ge

    PB - har ni inga ackar förstår jag att det blir tjurigare att få ut värme.
    Ett annat knep som jag praktiserar är att bara lägga på lite när man först tänt och låta det ta sig som bara attan, så att pannan kommer upp i temp snabbare, för att då lägga på fullt. Men det vet jag inte om det funkar på alla pannor, för de funkar ju olika. Kontakta ett proffs vetja, tillverkaren eller någon återförsäljare för att få en liten kurs om hur man bäst eldar i er panna, för det är lite olika teknik beroende på vilken typ av panna man har, om den har fläktar, underförbränning eller vad det nu kan vara. Det är ju bra att kunna inte bara för att det ska bli varmt i huset utan också för att man ska elda så skonsamt som möjligt för både panna, skorsten och miljö.

  • Parnassia

    Fru E - det låter ju kalas! Billigt och bra, bättre kan det knappt bli eller?

    Nenne - innan du kan få ut nåt av samtal med FK måste du få moderskapsintyg av BM, det tror jag man kan få tidigast ca v 25, obs TROR.

    Jag hade inte ringt och sagt nåt om jag tyckte det var jobbigt, utan hoppats att nya BM sköter det, får du däremot någon kallelse från gamla BM eller nåt får du väl ta det då (man kanske kan ringa växeln bara?). Strutstaktik alltså!

  • Parnassia

    Det låter som en begäran. Och innan man kan göra en begäran måste man ha gjort en anmälan.

    När det gäller VAB måste man göra båda varje gång. Men när det gäller FP har jag för mig att det räckte med en anmälan, sen kunde man kryssa i "jag kommer begära mer ersättning i anslutning till den här perioden" eller nåt sånt.
    Rätta mig om jag har fel!

  • Parnassia

    Nenne - Fjös??!

    PB vi väntar fortfarande på bilder till galleriet. SKit i att städa, vi kan se bortom det! Iaf jag är otroligt nyfiken på "tornrummet" tex!

  • Parnassia

    Men PB en bild utifrån då? Snääääla?! På fasad och själva huset menar jag, så kan vi också drömma lite och skapa egna bilder av hur det ser ut på insidan?
    Nu med all snö måste det ju vara jättefint, med istappar från tornet och snö som döljer en ev skräpig trädgård. *försöker övertala*

  • Parnassia

    Och VAD betyder fjås nu då? Och kynnran? Älskar dialekter, så förklara gärna

  • Parnassia

    PB - du ska säkert ut snart ändå och handla eller hämta eller skjutsa sonen någonstans, ta med kameran bara! *tjatar som en tok*

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge