• Bauti

    Fikasugna Göteborgsfrugor slutar aldrig tjöta. Tråd 15!

    Då var det dax för att öppna upp ännu en ny tråd. Passande att göra detta den första dagen på året.

  • Svar på tråden Fikasugna Göteborgsfrugor slutar aldrig tjöta. Tråd 15!
  • Ab fab

    nu har jag ju en så himla snobbistisk *s* syn på livet att jag älskar lakan i egyptisk bomull- fick ett set i julklapp. Me lööööv

  • FruTez

    Linum: VI åkte och handlade massor med saker på Gekås. Det är som Nibla skriver, mängde med saker under samma tak och mycket billigare än i stan. Nått som vi använder mycket annars och som kan vara bra att köpa på sig är tvättservetter (vi köpte på gekås) och tvättlappar (ikea). Nått mer som vi använder är faktiskt napp. Jättebra när lilleman är tuttig. Det finns två läger när det gäller napp. Frågar du BB eller BVC så rekomenderar de inte napp, men frågar du mammor så finns det mängder som gör det. Eftersom lillen ammar på bra så ser jag inga problem med napp. Det sägs att bebisen kan bli förvirrad för att de är olika sugteknik... vet inte, man får testa sig fram!

  • Nibla

    Tez:
    Vi blev aldrig avrådda till napp av varken BB eller BVC. Bara amningen kommit igång så är det helt ok att använda napp, enligt de barnmorskor och sjuksköterskor vi mötte.

    Tvättservetter, menar du wipes, som är blöta och kommer i en plastförpackning? Eller menar du tvättlappar som man får blöta ner själv?

    Jag är lite motståndare mot att använda wipes i stjärten och fjösa, sen jag själv tog bort sminket med en sån och de stramade och stack i hela ansiktet. Finns inget bättre än vatten och lite olja.
    Wipes använder jag när jag städar hemma, de är perfekta att ta bort fläckar.

  • Linum

    Fjösa? Gud vilket roligt ord. Direktimport från Sandared?

    Jag skriver ner alla era tips och sparar dem tills jag behöver fundera igenom vad vi verkligen behöver köpa.

    Nu skall jag strax in till stan och fika med maken! Efter det blir det god middag och en bra film (eller På Spåret).

  • Ab fab

    så länge ni inte säger framstjärt

    ha en härlig fredag Limum- boka in mig snart för fikadejt.

  • Bauti

    Linum, gör som jag gjorde. Ta med ett bebyproffs (Neda & Oliver) till Ullared. Då får man bra hjälp med storlekar och sådant.
    Köpte madrass, täcke, kudde, nappar, snuttefiltar, kläder, amningskudde (vilket är jätte bra att sova med i sängen just nu)på Gekås. Skötväcka köpte jag på Tradera. Overall på H&M. Jag skrev upp en inköpningslista och bockade av efter som, fick även lägga till saker som jag kom på att det kan vara bra att ha.

  • Nibla

    Linum:
    Nej, fjösa hörde jag av en kompis från Vänersborg. Niclas envisas med att kallade det grillen. Men jag antar att vi får vara PK nu när L börjar dagis och kalla det för snippa. (Gillar't inte!)

    Skötväska är bra att ha också, som Bauti skriver. Overall är ju tveksamt om ni behöver, april kan bli en varm månad.

  • Nibla

    Ja, grillen. Fråga mig inte varför....

    Blir ju lite fel när man pratar om den riktiga grillen som några kompisar gjorde en gång. De sa: "Vi har gjort rent och ställt undan den för vintern". De fattade nada när jag och N började tokflabba, löjliga som vi är....

  • Ab fab

    "vi har dränkt in den i tändvätska"
    "nu har jag skurat gallret till grillen ordentligt"
    "grannen vill låna grillen- får han det?"

Svar på tråden Fikasugna Göteborgsfrugor slutar aldrig tjöta. Tråd 15!