Inlägg från: Cltsp |Visa alla inlägg
  • Cltsp

    50-tals temat rullar vidare

    Junebug skrev 2009-11-11 18:21:54 följande:
    Tack för tipset!! Har köpt ett mönster på ebay och funderar på att låta sy upp en klänning om jag inte hittar någon.
    vad letar du efter för typ av klänning?
  • Cltsp

    Det finns lite länkar i trådstarten med affärer som även har barnkläder bla sivletto och daddyos.

    Har ni bestämt vart ni ska gifta er?

  • Cltsp
    Junebug skrev 2009-11-15 19:54:21 följande:
    En liknande den du hade, ungefär! :)
    Finns det ingen dolly couture klänning du gillar ??
  • Cltsp
    fiffi1985 skrev 2009-11-16 13:16:27 följande:
    sivletto var jättebra, plus att det finns en riktig butik så man kan prova kläderna också.vi ska gifta oss i kyrkan vid min sambos morföräldrars landställe och sen ha festen på landet. får hoppas på fint väder för dom har en underbar trädgård.
    Det låter som ett jättemysigt upplägg :)
  • Cltsp
    ActDontTalk skrev 2009-11-16 21:02:41 följande:
    Cltsp - jag älskar ditt flor! har du gjort det själv?
    Åh tack! Nej jag har inte gjort det själv även om det säkert skulle gå om man är pysslig. Jag har beställt det från prickigkatt.se Jag mailade och berättade hur jag ville ha det och så gjorde de ett efter mina önskemål.

    Jag ville gärna ha ett flor som man lätt kunde ta av sig efter middagen så då kändes det som en bra lösning att kombinera det med ett diadem. Jag tycker det är jättefint när man han floret runt om hela huvudet fastsatt med någon dekoration men tycker också att det är snyggast om man har uppsatt hår vilket jag inte skulle ha.

    Hur har du tänkt att göra med håret eller med hårprydnader?
  • Cltsp
    ActDontTalk skrev 2009-11-17 22:55:08 följande:
    Jag har inte riktigt bestämt mig än med håret. Jag sitter och försöker hitta snygga frisyrer, genom att googla på 50tals kändisar, men det är så svårt att välja! Jag har ganska långt lockigt hår, och kort rak lugg, så jag kan ju inte få till den där snygga bakåtlockade luggen, ala´Marilyn eller så. Men jag funderar på en half-updo, och göra en upptuperad bulle, om man säger så, även om det känns mer 60-tal än 50 tal.Birgitte Bardot har ju ganska sköna frisyrer tycker jag annars. Har köpt två olika pärldiadem/tiaror till, men jag skulle hellre vilja ha flor tror jag.Någon som har tips på hur man kan duka upp runda bord till middagen? Dekoration och sådär. Vi ska köra mycket på pastellfärger, mest rosa och blått. (Och prickigt)Hur går det för er andra blivande brudar? Hur långt har ni kommit?
    Kanske denna brudfrisyr skulle kunna passa dig??
    www.adventuresoflazygirl.com/2008/11/and-finally-the.html
  • Cltsp
    teak skrev 2009-11-18 21:56:58 följande:
    åh här vill jag vara med. Vi gifter oss 15 maj och jag gillar 50-tal. Så det blir nog lite inspiration därifrån. Jag har valt en kortare klänning och ska få hjälp att sy en underkjol, så det blir lite härligt lyft i den.Ska nog köpa flor på prickig katt, tack för tipset!Har köpt hårblomma från HM, så jag har nog tänkt pyssla lite själv. Få se hur det går. Sedan letar jag nu gröna skor med öppen tå.
    Har du kollat denna sida där man kan designa sin egen sko?
    matildasfest.dinstudio.se/gallery_143.html
  • Cltsp

    Hej, jag tog av mig mitt flor efter vigseln och hade då istället en blomma i håret resten av dagen :)

  • Cltsp
    ActDontTalk skrev 2009-12-07 18:42:13 följande:
    för er som ska ha favors kan jag tipsa om söta små pez-askar med gamla retro motiv på, bland annat elvis och några fagra damer. En av dem ser nästan ut som marilyn i svart hår? Kika in på min blogg för att se bilder på dem!Kostar 3:- st på ÖB.brollopsdagar.blogspot.comidag har vi lämnat in min förlovningsring för att sätta en liten princesslipad sten i den. Ska bli spännande att se resultatet!
    Gud vad roligt med de små pez-askarna!

    Om ni ska göra cupcakes kan jag rekommendera att grädda dem i muffinsplåtar så att de behåller formen och att ta minst dubbla formar till varje muffins - själva kakan syns lätt igenom annars och man ser inte det fina mönstret på formarna.
  • Cltsp

    Jag gjorde hår och smink på samma ställe. Jag tror att min sminkning kostade ca 1000 kr. jag fick stå för lösögonfransarna själv annars ingick allt smink.

  • Cltsp

    Frank Sinatra är verkligen jättebra! Vi hade tänkt att ha "Fly me to the moon" men det blev inte så.

    Junebug, dansa till Ella Fitzgerald låter hur mysigt som helst! Passar säkert jättebra in i temat också :D

    Appropå smink, hur har ni tänkt att sminka er?? Jag ville ju ha lite Marilyn-känsla på mitt bröllop med kajal, lösögonfransar och rött läppstift. Jag var och gjorde en provsminkning några veckor innan och fick nästan panik. Jag tyckte det såg jätte överdrivet ut och kände mig inte alls bekväm. På bröllopsdagen sedan så kändes det istället så rätt, när man får på sig allt annat så ser det ju bra ut som en helhet :) bara ett tips ifall ni får panik efter provsminkning haha

  • Cltsp
    teak skrev 2010-01-07 12:15:04 följande:
    Sitter och letar någon bolero eller liknande. Är rädd för att det kan bli lite kallt utan något över axlarna.Har hittat en bolero som jag tycker verkar vara supersnygg, men priset är ju dyrare än min klänning. FInns på angelinaswww.angelinas.se/visa_produkt.aspNågon som vet var jag kan hitta något liknande men betydligt billigare. Ska ni ha något över axlarna? Vad i så fall?Behöver alla tips jag kan få.
    Känner du ingen som kan sticka en åt dig som liknar den på bilden??
  • Cltsp
    Lian1972 skrev 2010-01-03 22:44:39 följande:
    Hej alla!"Hoppar" in här, min sambo och jag gifter oss oxå den 15 maj! Med 50-tals tema "light". Att jag säger "light" är eftersom vi verkligen verkligen har en tajt budget, typ nästan ingen alls... Så vi tänker försöka göra det bästa med det vi har. Och för det behövs inspiration, a lot of it, så jag är SÅ :) att jag hittade denna tråd!
    Hej, kul med fler som kikar in :) Hur går det för er med er planering?
  • Cltsp
    KatjaB skrev 2010-01-02 12:16:26 följande:
    "fly me to the moon" har vi också funderat på, eller "come fly with me". jag var och provsminkade mig på makeupstore för ett tag sedan, behövde handla lite nytt smink så jag bokade festmakeup där smink ingår i priset. Hon sminkade mig med inspiration av marilyn men inte fullt så pastelligt. Blev riktigt bra och hade bara lösögonfransar längst ut, så att de inte kändes störande. Blev jättefint.
    Tänker du en marilyn-inspirerad sminkning som pastellig? Inte för att det spelar någon roll men det var helt tvärtom den bild jag har :)

    Din sminkning ser jättefin ut!
  • Cltsp

    Hittade denna sida för inspiration
    www.whirlingturban.com/wedding_boutique/

    Bokkie, klänningen är jättesöt!

    Junebug, har du tänkt att ha någon sjunger också eller bara musiken? Svårt det där med låter, det finns ju så många att välja på!

    pinupp, vad spännande att klänningen är på g :)

    teak, varför blev det inte bra med cupcakes? Gjorde du dem i muffinsplåt? Har du sett att det finns jättestora formar så man kan ha en stor muffins som tårta?

    Sweetsun, Hej! Tänkte passa på att fråga om ni gjort något speciellt med era bröllopskort. Vet att ni gjorde en fotobok också. Vi håller på men har inte fått den framkallad än då vi väntar på korten i rätt format från fotograf :)

Svar på tråden 50-tals temat rullar vidare