Inlägg från: Junebug |Visa alla inlägg
  • Junebug

    50-tals temat rullar vidare

    Hej!
    Vårt bröllop kommer ha 40/50tals känsla i kläder, musik, dukning etc.
    Har inte hittat någon klänning än men jakten fortsätter... ska till new york om en månad och tänkte passa på att kolla klänningar, flor och annat kul till bröllopet där. Nån som har några tips?

  • Junebug

    Tack för tipset!! Har köpt ett mönster på ebay och funderar på att låta sy upp en klänning om jag inte hittar någon.


    Jumperflickan skrev 2009-11-10 09:57:14 följande:
    För er som letar kläder kanske det här är intressantwww.blocket.se/goteborg/Sommerska_40__50tals_...Det är för övrigt jättekul att läsa om era 50-talsbröllop. Jag och min sambo lever så mycket 50-tal vi kan dagligen -kläder, musik, bil, inredning (t.o.m kastruller och dammsugare), så jag tänker följa den här tråden och hoppas att jag kan hjälpa till med nåt framöver!
  • Junebug

    En liknande den du hade, ungefär! :)


    Cltsp skrev 2009-11-11 21:07:14 följande:
    vad letar du efter för typ av klänning?
  • Junebug

    Hej!

    Länge sen jag var inne här nu, har också haft fokus på julen och vi gifter oss ju 21 augusti så det är ingen panik direkt.

    Ang engelska snapsvisor; var på ett amerikansk/svenskt bröllop i somras och där hade de "översatt" helan går så att de engelsktalande kunde sjunga med, det blev väldigt lyckat! Här är texten:
    Hell and gore,
    shun gop, Father Allan, lallen lay.
    Hell and gore,
    shun gop, Father Allan lay.
    Oh, handsome in the Hell and tar,
    hand, Ay Hell are half and four.
    Hell and gore -
    - Shun gop, Father Allan lay!


    Pinupp skrev 2009-12-07 09:02:10 följande:
    ... E det nån som har nån bra snappsvisa på engelska? Vi har gäster från Holland som kommer..
  • Junebug

    Make up store har bra smink till bra priser tycker jag! Kan även tipsa om läppstift från smashbox, finns i fina nyanser och håller bra. Mycket handlar nog om hur man grundar, om man kör med primer och hela kitet bör det hålla! Sen får man väl köra lite touch-ups om man nu skulle gråta lite under vigseln.. :)


    ActDontTalk skrev 2009-12-17 11:04:23 följande:
    någon som har tips på bra, hållbart smink? jag är särskilt ute efter flytande eyeliner som inte rasar efter två timmar. har provat loreals och hm:s egna, men tycker inte att någon av dem är särskilt bra. lorealen blir liksom glansig, och det ser ut som om man är supersvettig på ögonlocket, och hm:s är ju inte så hållbar.kanske även tips på schysst läppstift i fin färg, rouge, underlag?
  • Junebug

    Smink bör sminkösen absolut stå för, har aldrig hört talas om något annat? Men vill du ha lösögonfransar eller någon specifik nyans på läppstiftet kanske du måste köpa själv.
    Får jag fråga vad du betalar för hår & smink? Har ingen koll på vad det kostar, ett par tusen?


    teak skrev 2009-12-20 08:47:54 följande:
    jag har även hört att Make Up store gör bra sminkningar, vet dock inte om de gör till bröllop. Fast det borde de ju göra. Jag har bokat håruppsättning hos min frisör och på deras hemsida står det sminkning. Men nu blir jag lite fundersam ifall jag måste står för sminket, någon som vet hur det brukar vara?
  • Junebug

    Vi gillar också Frank Sinatra och har funderat på 'It had to be you' eller 'I get a kick out of you' att dansa första dansen till (beroende på vilken typ av dans vi kör).
    Men jag älskar också Ella Fitzgerald och det lutar därför åt att vi kommer dansa swing till hennes 'cheek to cheek'.
    Det är så svååårt när det finns så många bra låtar! :)

    En kompis till oss är en fenomenal jazz-saxofonist och han har lovat att spela i kyrkan. Funderar på vilken låt bara.. Kanske 'close to you' med carpenters. Och som utgångslåt blir det nog 'all you need is love' eller 'when I'm 64' med Beatles.

    A kiss to build a dream on med Louis Armstrong är också bra!

  • Junebug

    Jättesnygg sminkning!

    Var inne på din sida och kikade, och jeeesus vad mycket ni har hunnit med redan! vi gifter oss 1 ½ månad senare men har inte gjort hälften av vad ni har.. :)
    Bör man boka smink, tårta etc redan nu? Vad sa de när du bokade, var du ute i god tid eller hade de redan fått andra förfrågningar?


    KatjaB skrev 2010-01-02 12:25:17 följande:
    om nån är intresserad finns 2 bilder från makeupstore sminkningen i mitt galleri (dessvärre bara svartvita) hon sa att de lägger ner mer tid på sminket och sminkar något mörkare så det blir mer "sug i blicken" som hon uttryckte det, sen till bröllopet så att det gör sig bättre på korten osv.
  • Junebug

    Är det någon av er alla som känner/har hört talas om en sömmerska/skräddare som gör 40/50tals kläder? Det kan vara någon nyutexaminerad från tillskärarakademien med intresse för kläder från den eran, till exempel?

    Jag letar vintageklänningar men min plan B är att låta sy upp en klänning efter bilden i mitt huvud. Jag har kirrat fantastiskt sidentyg från vietnam i mjuk ivory-färg med vintage-känsla, nu behöver jag bara hitta någon som kan sy... och som inte tar jättemycket pengar för det. Håller tummarna.

  • Junebug

    Hej, kul att ni kommit så långt. Vilket datum är det ni gifter er? vi ska också börja fundera på inbjudningarna nu, har du någon bild på era?

    Vet att flera här använder filmisar som placeringskort, det tycker jag är en kul idé! Kanske härmas :) Beror lite på vilken stil av bröllop ni vill ha, men såg någon som använt målade kottar och satt ner namnskyltar i (vilket var finare än det låter), om man vill skoja till det vet jag andra som har haft små krukor med namnet på en blompinne (sen är tanken att gästerna tar med sig krukan hem och att det växer upp någon krydda).
    Själv tänkte jag nog köra på en enkel variant, ta gammal tapet eller filmisar och skriva fint, kanske rita något.

    Vi ska duka med olika pastellfärger så vi kommer dekorera varje plats med sådana pastelliga sweetheart-godisar, tror det blir fint.


    Pinupp skrev 2010-01-13 15:49:29 följande:
    halloj, ett tag sen nu igen... Tappade datorn i golvet innan jul, modemet pajja!! men äntligen har jag fått ett nytt! Har skickat inbjudningarna nu... så skönt att ha det gjort! har fått så mycket beröm för dem, verkloigen superkul när man lagt ner så mycket jobb. Nu e vi i full gång med sånghäftet och funderar över dukningen.. vet inte riktigt vad jag ska göra med plaseringskorten... Tänkte döpa borden efter filmstjärnor från 50-talet, men vet inte hur jag ska utforma plaseringskorten... nån ide någon?
  • Junebug

    Är det förresten någon mer än jag som jagar vintageklänning? Isåfall delar jag gärna med mig av tips på affärer i Stockholm!

  • Junebug

    En fråga till alla här eftersom vi pratade om musik förut;
    Gifter ni er i kyrka, borgerligt inomhus/utomhus? Har ni funderat på musik till vigseln?

    Vi gifter oss i ett litet kapell, tänkte inte ha någon musik på CD utan köra på piano, orgel och saxofon/klarinett.
    Är sugen på att ha all you need is love som utgångslåt, men skulle hellre ha något med lite drag i..

    Vad kör ni för låtar? In- och utgångslåtar känns svårast tycker jag..

Svar på tråden 50-tals temat rullar vidare