• Sofiaå­Petter
    Äldre 21 Oct 16:10
    12901 visningar
    32 svar
    32
    12901

    Örebrobröllop

    Hej alla i Örebro med omnejd! Ska vi göra ett nytt försök:)! Verkar inte vara så livat på Örebrofronten...

    Vi är nyförlovade och gifter oss den 7e augusti 2010 i Nora kyrka. Några mer från örebro här? Det är ju kul att diskutera med er som kan ge tips i våra trakter:).

  • Svar på tråden Örebrobröllop
  • KatjaB
    Äldre 21 Oct 16:25
    #1

    Åh, äntligen en Örebrotråd

    Vi gifter oss 10/7 2010 ute vid Riseberga kloster, och så har vi festen på Edsbergs bygdegård.

    Har ni kommit långt i planeringen?

  • Sofiaå­Petter
    Äldre 21 Oct 19:56
    #2

    Å vad kul, en månad före oss ungefär:)! Ska ni gifta er utomhus? Var bor ni?

    Jag tror vi har kommit ganska långt i planeringen... Kyrka, festen, en präst vi känner och transport är bokat. Och budgeten och gästlistan är klar!

    Hoppas vi kan hålla igång den här tråden och få fler att haka på. Är ju så kul att bolla med folk i trakten och kunna ge varandra konkreta tips.

  • KatjaB
    Äldre 21 Oct 20:38
    #3

    vi bor i ladugårdsängen.. ja, det blir utomhus, ingen av oss är religiös och det är ju så himla fint vid klosterruinen, så vi har ju beställt soligt väder

    Vi har bokat vigselförrättare, lokal, frisör o sminkös, budget är klar och gästlistan är nästan klar, färgtema, kläder och dekorationer har vi en rätt klar bild över vad vi vill ha och vart det ska köpas.. om vi nu inte hinner ändra oss.

    Vet inte hur vi ska göra med maten, om vi ska ha en kock som lagar, att vi lagar allt själva eller catering. Men catering blir nog rätt dyrt, så vi vet inte riktigt än

  • Sofiaå­Petter
    Äldre 21 Oct 21:20
    #4

    Å vad ni har kommit långt! Det låter ju toppen. Och det är klart att det blir strålande väder:). Kommer nog fråga dig en hel del om råd:).

    Vi ska ha festen på Åkerby Herrgård utanför Nora och dem fixar nästan allt åt oss, mat, dryck och serveringspersonal. Tom dukning ingår fast vi bestämmer hur det ska se ut. Å så blir det liveband och alla gästerna ska sova över. Det blir så himla kul, då kan vi äta frukost tillsammans dan efter med alla gästerna och öppna presenterna då.

    Så himla kul det är, förmodligen ett av dem bästa åren i våra liv ligger framför oss så nu ska vi njuta, eller hur?!!

    Berätta om hur ni tänker kring tema och dekorationer, där har jag ingen klar tanke än!

  • Gladio­lus
    Äldre 21 Oct 21:53
    #5

    Hej!
    Vad kul att se ngra i Örebro som skall gifta sig nästa sommar, nu kommer jag inte där ifrån men min sambo (blivande man)=) gör det. Vi har kyrka och festlokal klar. Men jag behöver lite tips om bra frisörer och florister bla. Vi gifter oss den 3 juli/ C


    SofiaåPetter skrev 2009-10-21 21:20:35 följande:
    Å vad ni har kommit långt! Det låter ju toppen. Och det är klart att det blir strålande väder:). Kommer nog fråga dig en hel del om råd:).Vi ska ha festen på Åkerby Herrgård utanför Nora och dem fixar nästan allt åt oss, mat, dryck och serveringspersonal. Tom dukning ingår fast vi bestämmer hur det ska se ut. Å så blir det liveband och alla gästerna ska sova över. Det blir så himla kul, då kan vi äta frukost tillsammans dan efter med alla gästerna och öppna presenterna då.Så himla kul det är, förmodligen ett av dem bästa åren i våra liv ligger framför oss så nu ska vi njuta, eller hur?!!Berätta om hur ni tänker kring tema och dekorationer, där har jag ingen klar tanke än!
  • RedRos­es
    Äldre 21 Oct 22:17
    #6

    Vad kul med en Örebro-tråd!

    Jag och min m2b gifter oss nu på lördag! Allt är färdigt, bara lite småsaker kvar, ska bla. fixa mina naglar imorgon

    Jag kommer inte från Örebro så jag flyttar dit nu i och med bröllopet. Tänkte fråga er om ni kan tipsa om bra ställen att fotografera på inomhus (ifall det skulle regna)?

  • KatjaB
    Äldre 21 Oct 22:32
    #7

    SofiaåPetter: vad skönt att de ordnar allt till er, får man fråga vad det går på för er att ha festen där?

    Sitter själva och försöker få ett hum om vad maten kommer kosta, vissa andra på bröllopstorget räknar med 100 kr per person för att laga buffé själva, men då kan jag tycka att det kan vara värt att catera. Hittade ett stället som tar 130 kr / person. och så har vi en kock som en jobbarkompis till mig anlitat flera gånger, då betalar vi för råvaror och 250 kr/timme till honom. Då är de två som jobbar på festen och fixar all mat, 3 rätters.

    Jag är lite av ett planeringsfreak, så vi har ju kommit rätt långt, hehe. Har hittat lakan på annons som jag påbörjat att sy överdrag till stolarna till. Blir vita överdrag på stolarna, vita dukar och vita tygservetter. Sen ska vi ha diamantkonfetti på borden, eventuellt rosa löpare och små ros arrangemang.
    Färgtemat är vitt/vanilj och champagnerosa

  • KatjaB
    Äldre 21 Oct 22:33
    #8

    ett ställe menade jag, inte stället hehe

  • Sofiaå­Petter
    Äldre 23 Oct 13:22
    #9

    Gladiolus: Kul! Örebro är ett bra ställe;). Var ska ni gifta er och ha festen? Det finns en fantastisk florist som jag alltid går till här i örebro och det är floristen Mia på Engelbrektsgatan. På vårt bröllop fixar en av brudtärnorna allt som har med blommor att göra, hon är nämligen en underbar florist men om jag inte hade henne skulle jag absolut ha anlitat Mia! Hon är helt otrolig och har alltid blommor av bästa kvalité.

    När det gäller frisör är Louise H en bra salong, på Nygatan. Där ska jag själv fixa håret, hos min frisör Marlen.

    Katja: Temat och dekorationerna låter ju suveränt fint, så skulle jag verkligen kunna tänka mig! Toppenfint!
    På Åkerby kommer varje kuvert kosta 800 kr och då ingår välkomstskål med snittar (vi vill gärna bjuda gästerna på nåt ätbart redan vid välkomstskålen så folk inte hungrar ihjäl), trerätters middag med vin till, tårta, kaffe, avec och vickning på natten. Och dem fixar allt med personal och dukning osv och det ingår oxå! Vi ska ha ca 66 gäster så själva festen kommer kosta runt 50 000 kr plus att vi ska ha liveband (men inte bestämt vilket än, men vi budgeterar typ 7000 för det). Och sen betalar gästerna själva för sina hotellrum på herrgården men till otroligt bra priser.

    Har käkat lunch med en av mina brudtärnor idag och pratat om färgtemat osv och vi tror vi kör på dessa: vitt, cremevitt, pastellgult, aprikos, svagt orange och så mycket dekorationer i grönt ute från naturen. Vi tänker nog inspireras av Oprah Winfreys 50årsfest där det var supervackert med MYCKET blommor och ganska svulstigt men stilrent. Hahaha, jag vi får väl se...men nu är vi igång och tänker i alla fall.

  • Sofiaå­Petter
    Äldre 23 Oct 13:26
    #10

    RedRoses!!! Grattis till bröllopet i morgon! Håller tummarna för att ni får en fantastisk dag! Njut allt vad ni kan och berätta sen allt;)! Och välkommen till Örebro!

    Om ni frågar får ni säkert fota inne i slottet, det är ju öppet för allmänheten och dem som håller i dem guidade visningarna är jättetrevliga. Inne i Slottet hittar ni säkert fantastiska miljöer att fotas i. Tex bara i den vackra stora, stentrappan tex.

Svar på tråden Örebrobröllop