Inlägg från: SofiaåPetter |Visa alla inlägg
  • SofiaåPetter

    Örebrobröllop

    Hej alla i Örebro med omnejd! Ska vi göra ett nytt försök:)! Verkar inte vara så livat på Örebrofronten...

    Vi är nyförlovade och gifter oss den 7e augusti 2010 i Nora kyrka. Några mer från örebro här? Det är ju kul att diskutera med er som kan ge tips i våra trakter:).

  • Svar på tråden Örebrobröllop
  • SofiaåPetter

    Å vad kul, en månad före oss ungefär:)! Ska ni gifta er utomhus? Var bor ni?

    Jag tror vi har kommit ganska långt i planeringen... Kyrka, festen, en präst vi känner och transport är bokat. Och budgeten och gästlistan är klar!

    Hoppas vi kan hålla igång den här tråden och få fler att haka på. Är ju så kul att bolla med folk i trakten och kunna ge varandra konkreta tips.

  • SofiaåPetter

    Å vad ni har kommit långt! Det låter ju toppen. Och det är klart att det blir strålande väder:). Kommer nog fråga dig en hel del om råd:).

    Vi ska ha festen på Åkerby Herrgård utanför Nora och dem fixar nästan allt åt oss, mat, dryck och serveringspersonal. Tom dukning ingår fast vi bestämmer hur det ska se ut. Å så blir det liveband och alla gästerna ska sova över. Det blir så himla kul, då kan vi äta frukost tillsammans dan efter med alla gästerna och öppna presenterna då.

    Så himla kul det är, förmodligen ett av dem bästa åren i våra liv ligger framför oss så nu ska vi njuta, eller hur?!!

    Berätta om hur ni tänker kring tema och dekorationer, där har jag ingen klar tanke än!

  • SofiaåPetter

    Gladiolus: Kul! Örebro är ett bra ställe;). Var ska ni gifta er och ha festen? Det finns en fantastisk florist som jag alltid går till här i örebro och det är floristen Mia på Engelbrektsgatan. På vårt bröllop fixar en av brudtärnorna allt som har med blommor att göra, hon är nämligen en underbar florist men om jag inte hade henne skulle jag absolut ha anlitat Mia! Hon är helt otrolig och har alltid blommor av bästa kvalité.

    När det gäller frisör är Louise H en bra salong, på Nygatan. Där ska jag själv fixa håret, hos min frisör Marlen.

    Katja: Temat och dekorationerna låter ju suveränt fint, så skulle jag verkligen kunna tänka mig! Toppenfint!
    På Åkerby kommer varje kuvert kosta 800 kr och då ingår välkomstskål med snittar (vi vill gärna bjuda gästerna på nåt ätbart redan vid välkomstskålen så folk inte hungrar ihjäl), trerätters middag med vin till, tårta, kaffe, avec och vickning på natten. Och dem fixar allt med personal och dukning osv och det ingår oxå! Vi ska ha ca 66 gäster så själva festen kommer kosta runt 50 000 kr plus att vi ska ha liveband (men inte bestämt vilket än, men vi budgeterar typ 7000 för det). Och sen betalar gästerna själva för sina hotellrum på herrgården men till otroligt bra priser.

    Har käkat lunch med en av mina brudtärnor idag och pratat om färgtemat osv och vi tror vi kör på dessa: vitt, cremevitt, pastellgult, aprikos, svagt orange och så mycket dekorationer i grönt ute från naturen. Vi tänker nog inspireras av Oprah Winfreys 50årsfest där det var supervackert med MYCKET blommor och ganska svulstigt men stilrent. Hahaha, jag vi får väl se...men nu är vi igång och tänker i alla fall.

  • SofiaåPetter

    RedRoses!!! Grattis till bröllopet i morgon! Håller tummarna för att ni får en fantastisk dag! Njut allt vad ni kan och berätta sen allt;)! Och välkommen till Örebro!

    Om ni frågar får ni säkert fota inne i slottet, det är ju öppet för allmänheten och dem som håller i dem guidade visningarna är jättetrevliga. Inne i Slottet hittar ni säkert fantastiska miljöer att fotas i. Tex bara i den vackra stora, stentrappan tex.

  • SofiaåPetter

    Katja: Å vad kul att du är florist, snacka om att du kommer få användning för dina kunskaper:)! Ja och Stefan är ju superduktig också så klart, det är där min brudtärna jobbar:).

    Chris, vi får hålla ögon och öron öppna efter ett fint hus:). Men Malmö är ju oxå fantastiskt. Jag pluggade i Lund och längtar tillbaka till Skåne ibland. Men visst, huspriserna här är ju betydligt lägre;). Vi bor mitt i stan nu, i en vindsvåning mitt emot slottet, men letar oxå efter hus. Vi vill oxå gärna bo på "landet" men nära stan eftersom vi båda jobbar i centrum.
    Vart och när ska ni gifta er?

    Förresten är det nån som ska på bröllopsmässan i Karlstad i morron? Vi ska dit! Ha en trevlig helg på er allihopa:)

  • SofiaåPetter

    Chris: ja kärleken vill verkligen bo i Örebro och det är helt ok för mig, vi har båda våra familjer här. Men annars hade jag nog hellre bott i Skåne. Har bott i Sthlm ett par år oxå för det var fantastiskt för karriären men nu känns det som jag valt väg i livet lite. Typ satsa mer på kärleken och privatlivet;) och örebro känns helt ok. Och nu när vi vill köpa hus får vi ju så mkt mer för pengarna här än i sthlm, så det e oxå en viktig faktor. Å skulle man en dag få barn känns det ju härligt att vara nära familjen.

    Ni kommer säkert trivas bra här och annars kan man ju alltid flytta tillbaka:)! Maj blir ju underbart, det är en så fin månad och brukar ju typ ALLTID vara fint väder. Vädret i maj dem senaste åren har ju faktiskt varit finare än resten av sommaren.

    Katja: Ja just det, kommer ju en mässa här oxå. Vi åker på mässan i sthlm i januari för den tror jag e bäst, med flest utställare och bra inspiration. Kan säga att den i Karlstad var värdelös så ni missade ingenting. Men kärleken och jag fick en mysig lördagsutflykt i alla fall:)

  • SofiaåPetter

    Hej på er!
    Sitter och funderar lite på det här med alkoholen... Vi kommer bjuda på mousserande till välkomstskålen och sedan tre glas vin till maten plus avec. Sedan är det bar där gästerna själva får handla det dem vill ha under "partyt". Tycker ni det känns snålt?

    Vi kommer bjuda på snittar till välkomstskålen, trerätters, tårta och kaffe samt vickningsbuffé. Dem allra flesta jag har pratat med tycker att det inte alls är något konstigt att köpa några drinkar själva till barpris under själva festen sen och att vi bjuder på mycket ändå. Men en kommentar jag har fått gav mig känslan av att personen tyckte "krogpriser" var dyrt.

    Vad tycker ni?

  • SofiaåPetter

    Tack! Skönt att bara få det där ur systemet;)... Vet ju själv att vi satsar mycket på festen och att det kommer bli jättebra men den där kommentaren var så konstigt tyckte jag.

    Katja, kör ni på ursprungsplanen eller blir det det där orangeriet du skrev om? Spännande att höra hur det är med er alla och planerna:).

    Annahg, ska fundera på bra ställen. Stadsträdgården mitt i Örebro är ju jättefint till exempel!

    Förresten har nån av er varit och provat brudklänningar i den där stora brudbutiken i degerfors. Är det bra? Tror jag ska åka dit efter jul...Är det för tidigt att börja fundera på brudklänningen. Jag har tittat mkt i tidningar och på nätet och gillar märkena San Patrick och Pronovias (tror jag det heter) men jag har inte börjat prova än. Är nästan lite stressad för just klänningen och hur jag ska se ut... Är otroligt modeintresserad och det här med brudklänning känns ju nästan som det finaste man nånsin kommer ha på sig. Det blir liksom nästan för mycket för mig, hahaha.

  • SofiaåPetter

    Ja jag tror också att det blir att jag syr upp här hemma. Återstår att se. Tänkte prova loss en hel del först så man får se hur dem olika modellerna sitter... Tänkte oxå gå ner lite i vikt, typ 5 kilo eller nåt. Vill så gärna vara finare än nånsin den där dan:)... Har börjat med att helt utesluta kolhydrater och tänkte börja träna betydligt mer.

  • SofiaåPetter

    Såååå fin förlovningsring:)! Blir fint hur ni än gör men jag håller med dig, det är fantastiskt fint med en smal ring på varje sida. Tre ringar röstar jag på;)

Svar på tråden Örebrobröllop