LCHF:are vad ska du äta i kväll??
Startar här en tråd där vi kan tipsa varandra om middagsmat..tycker den andra tråden med vardagsmat "Vad ska du äta idag" är så bra inspiration så jag tänkte vi kanske kunde starta en liknande med LCHF-mat!
Startar här en tråd där vi kan tipsa varandra om middagsmat..tycker den andra tråden med vardagsmat "Vad ska du äta idag" är så bra inspiration så jag tänkte vi kanske kunde starta en liknande med LCHF-mat!
Jag börjar väl själv då
Här blir det köttgryta med champinjoner, purjolök, vitlök och grädde och till det gröna bönor och sallad.
Jag brukar äta fil med någon matsked keso, lite krossat linfrö ev blåbär eller hallon och ett kokt ägg och till det en kopp kaffe med en skvätt mjölk eller grädde och på det står jag mig gott och väl hela förmiddagen.
Dagens lunch bestod av rester från i går som bestod av laxpudding och till det broccoli och sallad.
Till middag blir det något med köttfärs - får se vad mannen kokar ihop. Kanske fetaostbiffar och gröna bönor....
Jag blev också förvånad över hur mycket midjemåttet hade minskat - första veckan -4 cm!
Nu gjorde jag misstaget att mäta och väga i tisdags (har fått fart fart på vågen igen) och vågen visade + 0,5 kg och måttbandet +-0. Så dumt för jag vet så väl att man inte ska väga sig mer än en gång per vecka men nu känner jag mig jätteorolig att det går åt fel håll. MEN byxorna/kjolen känns stora fortfarande så nu härdar jag ut till lördag då det är vägdag. Jag kommer inte att våga titta på vågen tror jag....hu
Zia 20090618 skrev 2009-10-01 12:38:48 följande:
En liten fråga: Ska allt in i filleerna, dvs squash, salami tomater och mozzarella? Får det plats?
Lät så himla gott!
Zia 20090618 skrev 2009-10-01 13:10:22 följande:
Zia: Tackar och tar emot alla härliga recept! Här ska lagas mat!
Låter helt klart som att du är på G
Ikväll blir det kyckling stekt tillsammans med bacon och en skvätt grädde och gröna bönor och till det en grönsallad!
Zia jag testade dina kycklingfileer och de var helt gudomliga! De kommer definitivt att serveras fler gånger hos oss.
I dag ska vi äta räkor i sås med ugnsbakad paprika och västerbottenost och till det kokt blomkål.
Vad roligt att du har hittat hit!
Tja idag blir det nog mest rester bestående av chilitorsk från i helgen och kycklingfile från zias härliga recept och sen blev det lite räkor i sås kvar från igår.
Måste bara berätta om min chilitorsk i helgen. Jag som är lite ny på det här med LCHF Det här är ett gammalt recept där man blandar smält smör med hackade cashewnötter, saften och rivet skal från en halv lime, lite sambal oelek samt ströbröd som man sedan brer på fisken och sedan in i ugnen. Glad ihågen står jag där med ströbrödet och oooops det är ju BRÖD vilket jag ALDRIG har tänkt på....som tur var hade jag tillräckligt med nötter så jag kunde öka på mängden och det blev nästan lika gott som originalet
Idag är det mannen som lagar mat så det blir spännande och se vad han har att bjuda på!
I går blev det sallad med tonfisk och till det en blandning av turkisk yoghurt och majonäs och en stor pressaad vitlöksklyfta. Mumma!!!!
I dag ska vi på fest hem till en jobbarkompis och det skulle visst bli grillat kött så det ser jag fram emot. Blir spännande med tillbehören men det löser sig alltid! Det stora elddopet för min del blir desserten....ioffs tror jag att det kanske blir gino och det är ju rätt ok
I går åt vi en fantastiskt god gryta!
4 personer
2 fläskfiller
3-4 chorizokorvar
2 röda paprikor i bitar
svarta oilver
2-3 dl grädde
ev. lite buljong
herbes de france
Börja med att fräsa korvarna och sen fläskfilleskivorna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop tills fillen är färdig.
Idag ska vi äta kesoplättar med rökt skinka. Har inte testat tidigare så det blir lite spännande!