• stellastella

    LCHF:are vad ska du äta i kväll??

    Startar här en tråd där vi kan tipsa varandra om middagsmat..tycker den andra tråden med vardagsmat "Vad ska du äta idag" är så bra inspiration så jag tänkte vi kanske kunde starta en liknande med LCHF-mat!

  • Svar på tråden LCHF:are vad ska du äta i kväll??
  • stellastella

    Jag börjar väl själv då
    Här blir det köttgryta med champinjoner, purjolök, vitlök och grädde och till det gröna bönor och sallad.

  • stellastella

    Jag brukar äta fil med någon matsked keso, lite krossat linfrö ev blåbär eller hallon och ett kokt ägg och till det en kopp kaffe med en skvätt mjölk eller grädde och på det står jag mig gott och väl hela förmiddagen.

    Dagens lunch bestod av rester från i går som bestod av laxpudding och till det broccoli och sallad.

    Till middag blir det något med köttfärs - får se vad mannen kokar ihop. Kanske fetaostbiffar och gröna bönor....

  • stellastella

    Jag blev också förvånad över hur mycket midjemåttet hade minskat - första veckan -4 cm!

    Nu gjorde jag misstaget att mäta och väga i tisdags (har fått fart fart på vågen igen) och vågen visade + 0,5 kg och måttbandet +-0. Så dumt för jag vet så väl att man inte ska väga sig mer än en gång per vecka men nu känner jag mig jätteorolig att det går åt fel håll. MEN byxorna/kjolen känns stora fortfarande så nu härdar jag ut till lördag då det är vägdag. Jag kommer inte att våga titta på vågen tror jag....hu

    Zia 20090618 skrev 2009-10-01 12:38:48 följande:


    Jag blev så himla förvånad över vilket otroligt resultat jag kunde se på vågen redan efter några dagar.. Efter första veckan visade vågen på -5 och efter knappt 4 veckor - 8. Och inte gick man ju hungrig heller! Säger alltid att det är knappast någon diet man följer, man äter ju lyxigt ju;)
  • stellastella

    En liten fråga: Ska allt in i filleerna, dvs squash, salami tomater och mozzarella? Får det plats?
    Lät så himla gott!

    Zia 20090618 skrev 2009-10-01 13:10:22 följande:


    Detta bjöd vi svärmor + man på här för ett tag sen. Kan man kalla det extrem succé? Haha grymt gott i allafall;) Sen gör man ju hur man vill med Tabbouleh som är till, beroende på i vilken fas man är..Squach- och tomatfyllda filéer4 personer4 kycklingfiléersalt, svartpepparca 200 g squash2-3 tomater125 g mozzarellaett par skivor salami (helst sån man skär själv i skivor, mer smak)Marinad:2 msk olivolja2 tsk finhackad, slätbladig persilja2 tsk finhackad färsk oreganoSätt ugnen på 225 grader. Skär en ficka i varje kycklingfilé. Salta och peppra. Rör ihop marinaden i en liten ugnsform. Lägg i filéerna och blanda väl. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter.Skär ett par skivor salami och fördela i fickorna. Skär squashen i 16 tunna skivor. Skiva tomaterna. Salta och peppra och lägg dem i fickorna på filéerna. Skär mozzarellan i 8 tunna skivor och fördela i fickorna. Fäst med tandpetare.Sätt in formen mitt i ugnen och låt stå ca 20 minuter tills kycklingen är klar. Ös med skyn 2-3 gånger under tiden.Tabbouleh4 personer3 dl bulgur2 msk pressad citron1 rödlök2 tomater2-3 dl finstrimlad slätbladig persilja1 tsk havssaltKoka bulguren enligt förpackningen. Blanda i citronsaft och låt kallna.Finhacka löken och skär tomaterna i små tärningar. Blanda med bulguren. Smaka av med salt och persiljan.
  • stellastella

    Zia: Tackar och tar emot alla härliga recept! Här ska lagas mat!

  • stellastella

    Ikväll blir det kyckling stekt tillsammans med bacon och en skvätt grädde och gröna bönor och till det en grönsallad!

  • stellastella

    Zia jag testade dina kycklingfileer och de var helt gudomliga! De kommer definitivt att serveras fler gånger hos oss.

  • stellastella

    I dag ska vi äta räkor i sås med ugnsbakad paprika och västerbottenost och till det kokt blomkål.

  • stellastella

    Vad roligt att du har hittat hit!


    AndLisa skrev 2009-10-05 22:12:05 följande:
    Gud vilken härlig tråd, skriver ett inlägg så att den läggs i mina favoriter. Kram på er alla!
  • stellastella

    Tja idag blir det nog mest rester bestående av chilitorsk från i helgen och kycklingfile från zias härliga recept och sen blev det lite räkor i sås kvar från igår.

    Måste bara berätta om min chilitorsk i helgen. Jag som är lite ny på det här med LCHF Det här är ett gammalt recept där man blandar smält smör med hackade cashewnötter, saften och rivet skal från en halv lime, lite sambal oelek samt ströbröd som man sedan brer på fisken och sedan in i ugnen. Glad ihågen står jag där med ströbrödet och oooops det är ju BRÖD vilket jag ALDRIG har tänkt på....som tur var hade jag tillräckligt med nötter så jag kunde öka på mängden och det blev nästan lika gott som originalet

  • stellastella

    Idag är det mannen som lagar mat så det blir spännande och se vad han har att bjuda på!

  • stellastella

    I går blev det sallad med tonfisk och till det en blandning av turkisk yoghurt och majonäs och en stor pressaad vitlöksklyfta. Mumma!!!!

    I dag ska vi på fest hem till en jobbarkompis och det skulle visst bli grillat kött så det ser jag fram emot. Blir spännande med tillbehören men det löser sig alltid! Det stora elddopet för min del blir desserten....ioffs tror jag att det kanske blir gino och det är ju rätt ok

  • stellastella

    I går åt vi en fantastiskt god gryta!
    4 personer
    2 fläskfiller
    3-4 chorizokorvar
    2 röda paprikor i bitar
    svarta oilver
    2-3 dl grädde
    ev. lite buljong
    herbes de france

    Börja med att fräsa korvarna och sen fläskfilleskivorna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop tills fillen är färdig.

    Idag ska vi äta kesoplättar med rökt skinka. Har inte testat tidigare så det blir lite spännande!

Svar på tråden LCHF:are vad ska du äta i kväll??