• Lycklig81

    Luleå brudar 2010

    Hej
    Alla vi lyckliga som ska gifta oss i Luleå traken 2010.
    Gör listan lång nu ;)

    Lycklig81 17/7 2010

  • Svar på tråden Luleå brudar 2010
  • Lycklig81

    Alla vi som planerar bröllop 2010 samlas här för att ge tips och dela med av oss våra underbara planer!

    Har ni hittat Kyrka/lokat? vart?
    Hur gör ni med klänningen?
    Vem gör godaste och finaste tårta?
    Transport från kyrkan??

    Hjälp!!

  • saga 2010

    Hej! Tittar in i tråden som jag troligtvis kommer spendera en del tid i framöver :). Kul att vara här!

    Lycklig81: Vi har bokat kyrka, samma som ni :). Vad gäller lokalen så är det inte klart ännu med vad det blir. Är fortfarande i undersökningstagen ;0).

    Jag har funderat på det där med brudklänningen en hel del, gissar att det är ett av de svåraste valen bland alla val som ska göras framöver. Har tittat en heldel på e-bay som har otroligt fina klänningar till förmånliga priser. Nackdelen är att det kan vara svårt att veta de exakta måtten som gör att klänningen sitter som gjuten. Å andra sidan så om man beställer en i tid finns det möjlighet att lämna in till sömmerska alternativt sälja den om det känns helt fel. (Förhoppningsvis blir det ingen större förlust kostnadsmässigt). Det kan vara väldigt svårt att välja en modell bland alla tusentals varianter så jag har beslutat att göra följande. För att få en bättre känsla av vad för modell känns bra på mig, kommer jag att prova brudklänningar i olika butiker. Ska till Stockholm i oktober och besöka en god vän till mig, ett ypperligt tillfälle att kombinera nytta med nöje och testa klänningar i butiker med ett brett sortiment. På så sätt hittar jag förhoppningsvis ungefär vad jag letar efter och kan med det utgångsläget bestämma om jag vill handla ur butik eller via nätet. Hur ska du göra?

    Har hört att Gammelstads konditori gör de bästa tårtorna. Du kan hitta ett litet urval på www.gammelstadskonditori.se
    Var på ett bröllop i somras som hade beställt sina tårtor därifrån och de var väldigt goda! Personligen gillar jag inte princesstårta alltför mycket så vi kommer nog att välja någon hallonmousse variant tror jag. Syrligt och gott under sommartid.

    Transporten har vi knappt hunnit fundera på. Hur tänker ni göra?

  • Lycklig81

    Hej
    vad kul att du hittar hit :)

    vilket datum ska ni gifta er??

    Sj så har man inte kommit så långt förutom bokat kyrka och festlokal: www.meldersteinherrgard.se
    jätte fint ställe och de bästa är att man får pussla ihop hur man sj vill ha de.

    De där med klänningen funderar jag oxå på..vädigt mycket :)
    ena stunden tänker jag, kanske man ska låta sy upp i kina, köpa här på bröllopstorget el köpa ny?? så svårt

    Har inte riktigt hittat en som jag verkligen vill ha, de finns så många man vill ha.
    Va i sommras i Halmstad och provade rätt många och hittade en för bara 14200kr går inte riktigt ihop med våran budget kan jag säga :) men snygg va den
    Har varit på Cinderella i Piteå och i Luleå oxå, men nä.

    Så jag tänkte vänta till januari då bröllopsmässan är i Stockholm. Sen efter de då måste jag ha hittat den rätta klänningen, hoppas jag :Z

    Jag har oxå hört att gammelstads har goda tårtor, men finns alltid en men hos mig :)
    Jag vill oxå att Tårtan ska vara snygg. Jag tycker inte dom gör snygga tårtor :Z
    Har hört att de finns en tjej i Luleå som gör både snygga och goda tårtor, hon har de som hobby..men jag har ingen anning vad hon heter.

    Transporten har vi pratat om mycket...skulle vilja åka helikopter men har ingen anning vem man ska vända sig till och hur dyrt de är. Så vi får kolla vidare.

  • saga 2010

    Vad roligt att ni ska ha festen där. Har haft flera skolavslutningar där, det är väldigt fint och idylliskt. Hur kommer ni att göra med transporter och boende? Kommer några av gästerna att bo där? Hur många gäster kommer ni att bjuda? Har du funderat på färgtema och hur ni ska dekorera? Jag är sugen på ljusrosa och vitt, eventuellt med inslag av grönt eller champagne.

    Vi kommer att bjuda runt 80 gäster. Därför det är lite svårt att hitta en lokal som rymmer en del människor och som även ligger relativt centralt i Luleåområdet. Bröllopet kommer att äga rum den 24:e juli, förutsatt att vi får tag i en ledig lokal den dagen :o).

    Ni verkar ha en hel del ordnat ändå. Vi har ännu inte gått ut officiellt med att vi ska gifta oss utan håller ännu låg profil. Ska bli kul att överraska familj och vänner sen!

    Klurigt det där med tårtorna. Det finns ju konditorier lite här och var men jag vet inte nåt om tårtorna. Holms, Anderssons, Trend, Börje Olsson... får börja spana nu då man har vägarna förbi :).

    Komiskt faktiskt att du pratar om helikopter. Det är nämligen min sambos dröm att vi ska göra det, men vi får se. Kanske blir någon tjusig eller cool bil.

  • Lycklig81

    Min m2b konfimerades där, men de är ny ägare nu och allt har piffats upp i 1700-tals still med kristalkronor oah allt.

    Vi kommer ha lokalen från fredag till söndag så min familj och vänner som är från småland kommer sova där, rummen ingår i hyran.
    Sen ska jag kolla upp och vi kan låna Pingstkyrkan i Boden för övernattning resten av dagarna som dom kommer va hos oss.

    Just nu har vi kommit upp till 70 gäster, vi hade oxå problem med att hitta en lokal där så många ryms utan att de ska bli trångt. Vi va och tittade på många lokaler utanför Luleå.
    Anntingen va de för litet el så va de ofräsch och oprivat. Vi ville vigas i Storforsen innan och hade bokat kyrkan men tillslut bestämmde vi oss för Domkyrkan bla för att min m2b har mera koppling till den kyrkan och för att vi inte hittade en lokal som va nära och fin och inte så dyr.

    Våran färgtema är Vit, Brunt och Grönt (somrigt) titta gärna i min galleri :) hur vi ska dekorera vet jag inte än utan hoppas jag får många bra ideér när jag ska på Bröllopsmässan i januari, har en hel del ideér sj som att ha fjärillar el trollsländor men behöver mer hjälp på traven.

    Min familj fick veta 1mån efter vi hade förlovat oss att vi ska gifta oss nästa år, jag och m2b har alltid sakt att inom ett år så ska vi gifta oss.
    Vi va ute i god tid bla för att de ska förboka sem och ha möjlighet att kunna spara. Blir en del pengar när man får åka så långt.

    De där med helikopter är våran dröm me, få se om de går i uppfyllese...hoppas hoppas hoppas :)

    Vi ska gifta oss den 17 juli veckan innan er :)

    Har du tänkt hur du vill ha din brudfrisyr??
    Hur ni vill dekorera?
    Ska ni ha brudtärnor el brudnäbb??
    Vad för slags blommor vill du ha i din bukett och om din m2b ska få välja bukett till dig?
    Fotograf ??

  • Arosa

    Hej hej, Här har ni en till person till samlingen! Vi ska gifta oss i mars så det börjar bli dags att dra igång planeringen på allvar snart.

    Vi ska gifta oss i örnäskyrkan och kommer troligtvis att ha kring 100 gäster. Inbjudningarna kommer att skickas ut snart eftersom att vi bor i göteborg och en hel del gäster kommer att behöva resa från södra sverige.

    Klänningen är inte bestämd ännu, finns så mycket att välja på att man blir alldeles galen... vet ni någon bra frisör i luleå så tar jag tacksamt emot tips? Har inte bott där på tio år så har inte så mycket koll på sånt längre tyvärr...

  • saga 2010

    Det lät som att det blivit fint i Melderstein efter makeovern! Kommer säkerligen att bli en bra plats att ha festen på!

    När vi skulle boka kyrka så ställdes jag inför helt nya perspektiv. Jag har sedan barnsben sagt att jag ska gifta mig i Gammelstadskyrka. Min sambo ville hellre vara i Domkyrkan så vi beslutade oss för att ett studiebesök var på god plats. Det var en märklig och mäktig känsla då vi klev in i Domkyrkan. Vi blev darriga och fick handsvett då vi gick fram efter altargången. När vi tittade på varandra så visste jag att det var där det skulle ske. Gammelstad är en fantastiskt vacker och charmig kyrka men det finns en stor nackdel. Bänkarna längst fram är vridna i sidled samt att om man är en kort gäst så ser man brudparet väldigt dåligt framme vid altaret pga några staket och grindar som skymmer sikten. Så så blev det med det.

    Jag har funderat på håret men inte bestämt mig ännu. Funderar på att ha det utsläppt med stora lockar eller uppsatt i lite 50-talsstil men hinner nog ändra mig några gånger till. Vill du ha ditt hår som på bilderna i ditt galleri?

    Blommorna kommer jag att välja själv, det blir nåt i ljusrosa/vita färger troligtvis. Kom gärna med inspiration då du varit på bröllopsmässan om dukning mm... vad roligt att få gå på den, det hade jag oxå velat!

    Vi vet ännu inte hur det blir med brudnäbb/brudtärna/bestman. Detta är ett känsligt ämne upplever jag. Från min m2b är det inte nåt problem att välja men för mig är det betydligt svårare då jag har flera fantastiska vänner som betyder så mycket men på olika sätt och framförallt så är jag rädd för att såra någon. Hur tänker ni? Skulle ni ha era barn som näbbar? Ingen brudtärna/bestman?

    En annan sak jag förut var inne på var att pappa skulle få leda fram mig i altargången. Just för att vi har en fantastisk relation och för att jag tycker att det vore en fin handling men jag har läst och förstått att många är oerhört emot
    detta och har förstått att det kanske inte är sån bra idé.

    Fotograf är inte bestämt heller. Ska kolla runt lite på vad för typer av bilder vi vill ha och vilken fotograf som motsvarar våra förväntningar. Vem ska ni ha?

    Arosa: välkommen in! :o)

    Kolla med sax & maskin, de är kända för att göra frisyrer om du vill ha det där lilla extra. Det finns massor med salonger här så det finns säkert många duktiga frisörer. Inte varje dag man gör en håruppsättning så jag kan tyvärr inte bidra med min erfarenhet. Klipp och färg gör jag alltid på Trudes. Hittat världens bästa frisör där men hon har gått på mammaledighet och hur mycket bruduppsättningar som görs där vet jag inte.

    Var ska ni ha bröllopsfesten?

  • Lycklig81

    ja jag hade tänkt mig ha de antingen löst och lockigt el i 20-talsstill, men som sakt beror på vilken klänning jag hittar och vad som passar bäst till de :)

    Min pappa ska leda mig till altaren, jag bryr mig inte vad andra säger el tycker utan går efter min dröm.
    Ska man lyssna el gå efter traditioner hela tiden då ska man inte ha vitklänning heller om man inte är oskuld. El?

    äsch vill du att din pappa ska leda dig in så gör de, du kommer ångra dig annars. De är något fint och din pappa skulle säkert bli jätte stolt att få göra de ;)

    Vi har både brudnäbbar och tärnor. 2 av varje. de va inte så svårt att välja. Dom flesta tar sina el m2b systrar, blir oftast ingen tjafs då.
    Angående fotograf så tänkte jag på Photo by Maria men vi får se är inte 100 än.

    Har en jätte fin brudbukett som är som en boll i vit och ljusrosa Rosor med små diamanter i. Finns i min galleri, kanske något sånt??

  • Lycklig81

    Välkommen Arosa :) kul att du hittade hit!

    Tyvär kan jag inte hjälpa dig så mycket med tips på frisör då jag sj är urprungen från Småland och har inte bott här så länge.
    Jag har varit på Sax och Maskin i Luleå och gjort hårförlängning och dom är duktiga och mycket trevliga.

    Den som ska göra min frisyr är min Toastmadam som har en egen salong i Boden..de blir hennes gåva till oss :)

    Vad ska ni ha för färgtema?
    Gör ni egna kort el har ni beställt?
    De är ju Bröllopsmässa i Trollhättan 31 Okt ska du dit??

  • saga 2010

    Photo by Maria verkar vara väldigt duktig. Har funderat på henne. Det ska finnas en kille oxå som är grym på att fota men jag minns inte vad han heter eller vad fotoateljens namn är. Får leta lite på nätet.

    Jo vi ska fundera vidare på det där med ledandet av pappa. Har pratat med min sambo om vad han vill så vi får se hur det blir. Såg buketten i ditt galleri, den var väldigt söt och ja det kan bli nåt åt det hållet. Ska sätta mig och lägga in lite bilder och styra upp mina sidor lite eventuellt ikväll. Har inte hunnit engagera mig i den än men det kommer snart, tycker detta är vansinnigt kul.

    Vad ska ni ha för ring? Tittat nåt på detta?

Svar på tråden Luleå brudar 2010