• Lyckli­g81
    Äldre 15 Sep 09:23
    14828 visningar
    66 svar
    66
    14828

    Luleå brudar 2010

    Hej
    Alla vi lyckliga som ska gifta oss i Luleå traken 2010.
    Gör listan lång nu ;)

    Lycklig81 17/7 2010

  • Svar på tråden Luleå brudar 2010
  • l8ol
    Äldre 17 Oct 14:11
    #51

    Jag har hämtat min klänning...den är så fiiin. Lite lång men det går nog att fixa....pirr

  • Jvö
    Äldre 18 Oct 19:45
    #52
    Lycklig81 skrev 2009-10-17 10:50:41 följande:
    Välkommen Jvö, jag håller me dig..känns som man inte kan göra så mycket just nu förutom att spara penagr :)har ni något som är klart??
    jO, det har vi.. Kyrkan är klar, lokal, vem som ska göra maten, jag vet vad jag ska ha för klänning, gästlistan, brudtärna, bestmans, blomflickor, solosång, toastmadames och värdparet. Det är nog det.
    Vad har ni färdigt?
  • saga 2010
    Äldre 19 Oct 09:58
    #53

    Vilken vacker klänning Arosa!

    Så spännande med dessa klänningar :)

  • Lyckli­g81
    Äldre 20 Oct 08:41
    #54
    Jvö skrev 2009-10-18 19:45:46 följande:
    jO, det har vi.. Kyrkan är klar, lokal, vem som ska göra maten, jag vet vad jag ska ha för klänning, gästlistan, brudtärna, bestmans, blomflickor, solosång, toastmadames och värdparet. Det är nog det.Vad har ni färdigt?
    ja kyrkan har vi bokat, lokal, bestman, brudtärnor, brudnäbb, 1 toastmaster och 2 toastmadam, inbjudningkorten är snart klara (min svägerska gör dom), gästlista, vem som ska göra maten, solosång.

    sen har vi en hel del kvar men vissa känns för tidigt att fixa :
    *ringar
    *min och barnens klänningar
    *m2b kläder
    *transport från kyrkan
    *bröllopsnatten vet vi inte än vart vi ska va?? Kanske de blir på Herrgården med alla andra, få se.
    *buketterna
    *brudbuketten
    *underkläder till mig
    *bordsdekoration
    *fotograf ???

    ja sen kommer jag inte på mera som vi måste fixa men de tillkommer säkert :)
  • Jvö
    Äldre 24 Oct 16:48
    #55

    Jo, bröllopsnatten har vi färdigt blir två nätter på statshotellet i Luleå. Även om det känns som att vi gjort mkt är det fortfarande en hel massa kvar. Men roligt som tusan är det.

    Vars ska ni alla gifta er?

  • saga 2010
    Äldre 26 Oct 21:35
    #56

    Hej brudar!

    I helgen besökte jag min väninna i Stockholm. Fredagen ägnade vi åt att prova brudklänningar i 4 olika butiker 3 stycken belägna på Hornsgatan och en på Drottninggatan. Efter att ha läst lite på nätet om bemötandet bland bröllopsbutiker, (många skräckhistorier) i Stockholmsområdet var jag aningen nervös.

    Jag som tidgare endast besökt Cinderella i Piteå samt Briar Rose fick lära mig nya ettiketter. Innan vi gick in i samtliga butiker fick vi hänga av oss ytterkläderna och ta av oss skorna för att ersätta dessa med innerskor.

    Butikerna som jag besökte var Bröllopskällarn, Stockholm Brud & Fest, Söders Klädestjänst samt Drottninggatan Brud & Fest. Den sistnämnda skulle jag INTE rekomendera. Snorkig personal som knappt hälsade. De verkade inte alls särkilt intresserade av att sälja till mig, snarare besvärade, det var den enda butiken där jag inte heller fick ta bilder med min kamera klädd i de klänningarna som jag provade. Nej, dit skulle jag aldrig gå tillbaka. Hittade jag en klänning där som jag ville köpa skulle jag beställt den från en annan butik, exempelvis Stockholm Brud & Fest som jag nu istället varmt tipsar om. Det var fantastiskt gullig personal som jobbade där. De var väldigt vänliga och välkomnade, berättade om sina klänningar, sen var det bara att peka så plockade de fram klänningarna. När det var dags att prova klev de in i provhytten och assisterade med påklädnaden. De kom med nya plagg som de rekomederade passa just mig och rynkade inte på näsan då jag ville testa brudklänningarnas Rolls Royce :0). Som sagt var så skulle jag gärna gå dit igen. Butiken var inte jätte stor men de hade de "rätta" klänningarna, fantastiskt vackra och de var oxå den enda butiken av de jag besökte som hade fått in kollektioner för 2010. Jag kan oxå rekomendera Bröllopskällarn som även de hade mycketfina klänningar och trevlig personal. Söders Klädestjänst var ingen större höjdare. Jag upplevde min expedit som okunnig och dålig försäljerska med noll karisma.

    Det var en liten recension om Stockholmsbutikerna. Nu kanske någon undrar om det blev något köp. Syftet var egentligen inte att köpa klänning nu utan att hitta en modell som jag trivdes i för att veta var jag ska lägga blicken. Klokare blev jag faktiskt och jag vet nu på ett ungefär vilken typ av klänning som jag vill ha. Om någon är nyfiken på vilken stil kan ni ta en titt i mitt bildarkiv :)

    Jvö> vi ska gifta oss i Domkyrkan, festen kommer att hållas på Örnvik hotell och konferens. Håller med om att det är himla roligt att planera bröllop. Kan sitta i timmar på nätet och titta på olika saker medan tiden bara rusar iväg :)

  • FruEng­ström
    Äldre 27 Oct 22:50
    #57

    Hej Allihopa.

    Jag vet inte hur många som är aktiva i tråden, men jag hoppas jag får hoppa in här.

    Jag och min sambo funderar på att gifta oss nästa år. Vi vet inte riktigt när/var/hur än och det känns jobbigt att inte komma nån vart. Ibland känns det som vi är en bra bit på väg, men sen åker vi ner på ruta 1 igen. Vet inte riktigt vart jag ska börja, för det är ju jag som tänker mest på det hela...och tiden går...

    Vart började ni? Datum, gästlista, boka kyrka/annan plats? Ge gärna lite tips

  • Jvö
    Äldre 28 Oct 00:59
    #58

    Saga 2010 vi ska gifta oss gammelstan. På örnvik tänkte vi också festen men när vi hade ringt dit fyra gånger och dom lovade att skicka prisuppgifter men inte gjort det gav vi upp. Men jag hade gärna varit där är så fint läge älskar att vara vid vattnet.

  • Lyckli­g81
    Äldre 28 Oct 07:44
    #59

    Vi ska gifta oss i Domkyrkan och sen ska vi ha festen på Melderstein Herrgård i Råneå.

    Saga 2010: tack för tipsen om Stholm, vi ska åka ditt i slutet av januari :)

    Fru Engström Välkommen hit :)

    vi började med att bestämma datum först och sen boka Kyrka, sen gjorde vi gästlista och tittade efter festlokal där efter.

    Svårt att boka festlokal om man inte vet på ett ungefär hur många gäster man blir.

    För oss tog de ett tag innan vi tog oss i kragen att åka runt och titta på kyrkor..först ville vi gifta oss i Storforsen och bokade kyrkan där, men vi hittade inte tillräklig stor festlokal och de flesta va fallfärdigt. På hotellet i storforsen ville vi inte ha de bla för att de blev inte privat nog.

    Ja sen blev vi tipsade om Melderstein och vi bokade dag och åkte ditt..de känndes helt rätt så vi bokade den :)

    Sen avbokade jag Storforsen och bokade Domkyrkan. Vill ju inte åka 2timmar för att komma till festen :)
    Sen har vi mera koppling till domkyrkan bla som att min M2b mormor och mamma är döpta, konfemerade, mormor och morfar gifte sig där , morfar begravning. Så de känndes mera rätt där oxå :)

    så gjorde vi iaf ..lycka till

  • FruEng­ström
    Äldre 28 Oct 21:16
    #60

    Lycklig81: Tack för tipsen

  • FruEng­ström
    Äldre 29 Oct 09:54
    #61

    Vilka festlokaler finns det i närheten av Luleå egentligen? Örnvik ser jag att ni skrivit om, och Storforsen är ju ett annat alternativ om man vill ha allt...även om det är lite längre bort. kaptensgården, kyrkbyns kök...jag har jättedålig fantasi...det finns ju säkert massor av ställen att ha fest på...

  • ALLIMA
    Äldre 29 Oct 10:27
    #62

    Rutviks bygdegård och catering till har jag bara hört gott om! dessutom billigare än mycket annat. margaretas värdshus och Kyrkbyns kök har gott rykte.Liksom stadshotellet.

  • l8ol
    Äldre 29 Oct 15:46
    #63

    Hej
    Förr fanns det en festlokal på Kronan, finns den kvar? Följ länken www.kronan.net/swe/kr_welcome_fl.htm

  • saga 2010
    Äldre 29 Oct 16:13
    #64

    Kronan finns kvar som festlokal, men de tar endast upp till 60 gäster. Jag tror att man kan ha festen även på Södrahamnskrogen. Om man vill använda catering finns det även en lokal på Bergnäset som heter Bergnäsgården.

    Fru Engström- vi började med att välja ett datum, dagen därpå valde vi kyrka sen har det varit lite stillestånd tills vi valt lokal. Nu måste vi snart fatta några ytterligare beslut som ska vara klara då vi ska offentliggöra bröllopet på julafton =). Ska bli en riktigt rolig överaskning när vi lägger ner inbjudningskorten i julklapparna. Kan väl oxå säga att det är jag som är den mer drivande personen i fråga om bröllopet då min sambo anser att det är så länge kvar att han tycker det är svårt att planera så mycket i förväg.

  • FruEng­ström
    Äldre 31 Oct 22:11
    #65

    Tack för alla tips. Jag måste börja kika runt lite

  • Lyckli­g81
    Äldre 10 Nov 15:47
    #66

    har kollat upp nu hur mycket de skulle kosta oss om vi åkte helikopter från Luleå till Råneå men de blir en runda först på ca 30-60min innan vi landar..de skulle kosta oss ca 5000-7000 peroende på hur många vi ska va allså om de ska vara bara jag och min m2b el om våra 2 barn ska åka med.

    vi får se hur de blir med de har inte bestämmt oss än :)

    sj har jag börjat jobba nu så man är inte här så ofta längre.

    Hur går de med er andra??

Svar på tråden Luleå brudar 2010