• Tausen

    Bröllop 2010 del8

    En som jag hittade på nätet, Mikael Frisk heter han. Känns så skönt att kunna bocka av ännu en grej på listan :D
    Love is skrev 2009-11-25 07:59:30 följande:


    Vad kul...vilken fotograf då?
  • Tausen

    Jag personligen bryr mig ju inte alls om såna ettikettsregler..men om man gör det och ändå vill ge honom nåt lite extra så kan ju en tanke vara att han har väst och plastrong till sin kostym,medan de andra bara har skjorta och slips...


    Sundance skrev 2009-11-25 16:59:14 följande:
    Funderar lite på det här med klädsel på bestman och brudgum. Min m2b ska ha 3 marskalker och en bestman och vi har hela tiden tänkt och trott att marskalkerna ska ha mörk kostym (som är vår dresscode) men likadan slips och att bestmanen sen ska ha likadana kläder som brudgummen, dvs frockcoat, väst och plastrong. Men nu har jag läst i ett par ettikettböcker, bl a Bröllopsboken, att bestman inte ska vara "finare" klädd än resten av gästerna. Har man mörk kostym ska alltså även bestman ha mörk kostym. Hur gör ni andra? Har varit på ett par bröllop och då har bestman varit klädd som brudgummen, men vad är egentligen "rätt och fel"? Kan man på något sätt utmärka bestman från de andra marskalkerna utan att han blir för "stiligt" klädd jämfört med de andra gästerna?
  • Tausen

    Igår började jag skära alla papper till inbjudningskorten och stansa ut hjärtan...suck...Känns som att jag aldrig kommer bli klar. Tycker synd om svärfar som ska få skriva våra namn på framsidan av alla (ca 50 stycken)

    När det gäller julklappar är vi nästan klara, vi började redan i september iår - så skönt! :)

  • Tausen

    Så funderar viockså på att göra, tänkte att de får plocka i och ur diskmaskinerna också.. 500:- per/pers eller är det för mycket/lite? Jag känner att jag inte har nån koll.
    Jag hade nog gjort det för den summan när jag var 17 - 18 år, då tjänade man ju inte så mcyket pengar...


    pandis81 skrev 2009-11-26 13:14:00 följande:
    Jag känner att jag också skulle önska att jag kunde lägga det åt sidan ibland, men samtidigt så har vi bara 5 månader kvar, och när man jobbar så mycket som vi gör och har alla andra saker vid sidan om så hinner vi inte riktigt lägga det åt sidan, för då kommer inte allt hinna bli klart. Men jag tror ändå att vi ligger bra till.. Eller jag hoppas det i alla fall. Har tänkt lite och jag ska höra med två kompisar till m2b lillasyster om dom kan hjälpa till i köket lite fylla på om det tar slut och sen kanske duka bort lite. Och så betala dom en peng och så får dom självklart äta maten också. Hur mycket ska man betala dom i så fall.??? Dom är i 18 års åldern??
  • Tausen

    Idag är det städning och lussebullsbakning inför advent som gäller. Vet bara inte riktigt var jag ska börja, men det får nog bli diskberget från igår som gå först...suck och stön...

    Skulle behöva besöka vår lokal igen och kolla de saker jag glömde första gången. Bl.a behöver vi mäta borden för att se så dukar och dekoration räcker och hur många som får plats vid varje bord, inför bordsplaceringen.
    Så ska vi räkna vinglasen för att se om de både räcker till middag och välkommstskål (men det gör de nog inte).
    Är det jätte fult att ha vanliga glas vid välkommstskålen och minglet ifall de inte räcker?
    Samt kolla om det finns kaffebryggare och diskmaskin m.m.

  • Tausen

    Det ska nog vi iaf, det blir ju lite extra roligt tycker jag. Ska ni??


    Lyckliga013bruden skrev 2009-11-28 00:25:57 följande:
    ska ni ha eget tryck på servetterna också?
  • Tausen

    Hur lång tid i förväg bör man fråga egentligen?
    När gifter ni er?


    pandis81 skrev 2009-11-28 00:03:39 följande:
    Har fått klartecken från en av tjejerna som var tänkta till att hjälpa till vid middagen. Så det är skönt. Nu behöver jag bara en till så vi har två som kan hjälpa till.Men en är klar så den punkten är nästan avprickad. Jag köpte våra servetter igår på jobbet faktiskt. Blir silvriga. Annars blir det väldigt mycket rosa.
  • Tausen

    Grattis! Gud vad härligt! Vad fick du den för då?
    och bild, bild, bild! :)


    KatjaB skrev 2009-11-28 17:33:16 följande:
    ok, men då så
    Jag är en brudklänning rikare from idag Hade ju tänkt beställa en klänning från Millys, men har varit iväg ett par gånger och kollat klänningar här i stan. Vill ju ha ett hum om vad jag tycker om och inte.. Har varje gång jag varit där provat en La Sposa Mecenas som är helt underbar. Dock väldigt dyr. I förrgår var jag åter igen och kikade på nyhterna för 2010 och "min" klänning hängde där fortfarande. Det spelar nog ingen roll hur många klänningar jag provar, ingen känner jag mig så fin i som den. Dock är den väldigt arbetat och dekorerad så jag tvivlar på att något likvärdigt skulle gå att köpa på tex millys eller liknande. Hursomhelst så är den från kollektionen 2008, så jag ringde dem idag och sa som det var. Jag är helt föräldskad i klänningen men den är lite väl dyr för vår budget. Eftersom det är rätt färg och storlek, den jag provat och den är så pass gammal, kanske de kan göra nåt åt priset. Det var inga problem alls, de sänkte priset och bjuder på en kemtvätt. Så vips är jag lycklig ägare till min drömklänning!! Lägger in bild i galleriet
  • Tausen

    Vi tänkte lägga in en spotifyplaylist som folk får kopiera in låtar de gillar på som vi kommer varva med bandet sen på kvällen..


    maj2010 skrev 2009-11-29 18:38:59 följande:
    Hoppas du får igång din blivande man. Själv har jag lyckats få igång min nu efter månader av tjat. Han har bokat danslektion och igår satt vi och pysslade ihop inbjudningskort. Nu ska han snart börja bygga oss en hemsida. Ska bli spännande att se den!Vad behöver man ha med på hemsidan? Hittills har jag kommit på:- Vägbeskrivning och karta- Förslag på boende- Kontaktuppgifter till toastmaster- Kontaktuppgifter till oss- Presentation av brud och brudgum (samt ev. tärna och bestman)- ÖnskelistaHar jag glömt nåt viktigt?
  • Tausen

    Min m2b har gjort en jätte snygglogga till oss (han laddade också ner nåt typsnitt från nätet) som vi kommer ha innuti inbjudningarna och på hemsidan. Står våra namn i nån snygg snirklig stil så är det ett streck under och där står det bröllop med mer vanliga bokstäver. Han har börjat med hemsidan nu också, så snart får ni se den :)

  • Tausen

    En kusin till min m2b sa till honom härom dagen att: Ja just det, jag kommer jag ha körkort när ni gifter er så jag tänkte skjutsa er i limo då som jag ska låna då, är det okej?
    okej? Ja tack!!

  • Tausen

    Ja det var verkligen flax! Kändes inte fel när hans syster frågade om hon fick dra ihop ett band och spela på festen heller... Mera sånt tack! Nu väntar jag på att nån ska ringa och vilja laga all maten, servera och diska, betala hotell på bröllopsnatten m.m. :D

  • Tausen

    Ser fint ut helt klart!!


    Sundance skrev 2009-12-04 16:57:45 följande:
    Jag har lagt in en bild i mitt galleri på hur det kan bli om man har blockljus runt blomsterarrangemangen istället för värmeljuslyktor. Vad tycker ni?
Svar på tråden Bröllop 2010 del8