Inlägg från: a n n a |Visa alla inlägg
  • a n n a

    MAJ 2010 del 3

    Jag körde den busenkla googlingen "bröllopslåtar" och fick upp en hög med bra träffar - så det är mitt tips :D

  • a n n a

    Ser att det "ska" göras tillägg ang kyrklig eller borgerlig vigsel, eftersom kyrkan ännu inte bestämt sig så har jag ett komboalternativ - är det ok? :D

  • a n n a
    Bluebride skrev 2009-09-10 13:37:39 följande:
    tror inte kyrkan avsäger sig rätten.
    Jo, så kan det bli.

    Anledningen till att denna fråga uppkommit är för att man ändrat i äktenskapsbalken och att man numera "måste" viga även samkönade par. Detta är ngt som alla församlingar och trossamfund accepterar och därav anledningen till att man kommer att avsäga sig rätten i allmänhet.

    Däremot kommer antaglige de präster som vill viga enligt nya lagen kunna bli vigselförättare.
  • a n n a

    Martinaa - vill du skriva KV på min bröllopsdag? tack :) (fast det kan bli BV med kyrklig ceremoni :D )

  • a n n a

    Bluebride: de krånglar därför att tron krånglar till det ;) det finns präster i vårt avlånga land som vägrar att viga samkönade par...trist men sant :(

  • a n n a
    Bluebride skrev 2009-09-11 11:14:54 följande:
    Prästerna får lära sig att de lever på 2000-talet.
    den dag tro blir så enkelt så har vi en värld av fred :D
  • a n n a

    Fröken Strössel:
    Jag är en kvinna som tror på lösningar - därför har jag skapat ett alternativ som kommer att fungera för oss. :)

    Vår ursprungstanke var att gifta oss i Karlskronas marinmuseums Galjonshall (www.marinmuseum.se/sitecore/content/Marinmuseum/Besoksinfo/Konferens/galjonshallen.aspx). Denna kostar dock 4000 kr för att hyra en timma och för fyratusen kan man bjuda rätt många extra gäster ;) Därför prioriterar vi bort den.

    Men nu öppnades möjligheten att vigas med vigselförättare och våra föräldrar som vittnen i Galjonshallen och därefter tillsammans gå till kyrkan där vi möter upp släkt och vänner för den kyrkliga ceremonin.

  • a n n a

    jag har en bröllopsstöttande man

    eftersom jag gjort detta en gång innan så är det extra viktigt att han får det som han vill ha det - jag har redan haft mitt drömbröllop, nu ska jag gifta mig med drömmannen istället :)

  • a n n a
    Martinaa skrev 2009-09-12 10:05:38 följande:
    Det har ju egentligen inte med vigsel av samkönade par att göra, även om det råkar sammanfalla med detta så det är lätt att "skylla" på det. Vad jag förstått handlar det om att kyrkan gör ett jobb åt staten, vilket många anser att de borde slutat med redan när kyrkan skiljde sig från staten. Det är ju en juridisk sak de gör som egentligen inte ska ha med kyrkan att göra alltså...
    Sant.
    Vissa präster "passar på" att göra sitt ställningstagande tydligare, men egentligen är det ingen nyhet att präster inte viger. Ute i Europa så är det betydligt mkt vanligare att vigselakten är uppdelad i två. Med vigsel först och kyrklig välsignelse sen.
Svar på tråden MAJ 2010 del 3