Inlägg från: a n n a |Visa alla inlägg
  • a n n a

    MAJ 2010 del 3

    Om kyrkan bestämmer sig för att avsäga sig vigselrätten kommer detta att träda ikraft 1 april 2010. Då kommer kyrkan att ha dispens att viga i en månad till. Vad som händer sedan vet man inte riktigt. Antagligen kommer de präster som väljer att bli vigselförättare få möjligheten att göra det.

    Mitt förslag är att ni ringer till era respektive församlingar där ni tänkt ha vigseln och fråga dem och hur de tänkt lösa det. Receptionisten i min sa till mig att de fixar det på ngt sätt och att vi kan vara säkra på att vi den 15 maj kommer att vara man och hustru.

    Jag väljer att inte se det som ett problem, utan har istället valt att hitta ett alternativ som passar mig och min blivande (som jag beskrev tidigare i tråden). Tänk efter lite - kanske kan även ni hitta en lösning som passar er som hand i handske :)

  • a n n a

    bluebride: snygg symbolik m näckrosen o att det är er landskapsblomma :)

  • a n n a

    Tänk oxå på att ni har möjlighet att påverka beslutet; nämligen genom kyrkovalet nästa söndag.

    Genom att rösta på ett parti som inte vill att kyrkan ska avsäga sig vigselrätten så ökar man chanserna för att den ska finnas kvar :)

    Och nej, jag är ingen röstfiskare, fösöker bara hitta vägar för hur man kan påverka :D

  • a n n a

    För att bevisa att jag kan snacka om annat än kyrkan och valet ;) så kan jag berätta att jag just genomlevt en enorm besvikelse. Min Drömklänning som jag hittat på Tradera nådde mitt hem

    Se själva:

    Drömklänningen på bild:
    a-n-n-a.se/wp-content/uploads/2009/09/klanning1.jpg

    Drömklänningen i verkligheten:
    a-n-n-a.se/wp-content/uploads/2009/09/dsc_0899.JPG

    (axelbanden är ditsydda efter min begäran, dock hade jag nog valt att sätta dem annorlunda, men de är avtagbara - i alla fall...)

    Att klänningen inte skulle hålla toppkvalité var jag medveten om. Den kostade bara 2000 och var uppsydd i Kina. MEN hur man kan tolka svarta tribalmönster till vitt är för mig ett gigantiskt mysterium.

    Men det är bara att ta nya tag - tur att det är långt kvar ;)

  • a n n a

    bluebride - tvåtusen känns helt ok och antagligen kan jag sälja klänningen för det till ngn som tycker om den som den är :)

    jag hoppas att din församling är snabb vad gäller mailsvar, min erfarenhet är tyvärr tvärtom - men det kan bero på de stofiliga varelser jag träffat på :D

  • a n n a

    bluebride - *skrattar* då finns hoppet om att de har tid över ;) men syjuntetanter; kan de mail?! *skrattar* (huga så fördomsfull jag var nu :D )

  • a n n a
    snuttfia skrev 2009-09-13 11:29:08 följande:
    a n n a, vart har du beställt klänningen från?
    från en säljare på tradera - med högt betyg, så det känns lite extra trist, men samtidigt bär jag hopp om möjlighet att kunna nyttja returrätten - om säljaren bara hör av sig, äh, det löser sig :)

    Krya på förkylningen!
  • a n n a

    Tankar som poppade upp när du skrev om dina lokalbryderier, martinaa.

    Kyrkan vi valt är min blivande makes val - själv hade jag nog valt annorlunda, men böjer mig gärna :)

    Lokalen vi valt är en herrgård som under min uppväxt var övergiven och vi var där ofta och lekte som barn. Idag är den restaurerad och hur fin som helst.

    Det känns som en bra kompromiss.

    För övrigt har jag hittat min Drömklänning hos minst tre säljare på ebay :) frågan är om den fortfarande är min dröm, jag har hittat ett alternativ som känns bra - väntar bara på att blivande maken ska få tid att bege sig till min blogg o spana ;) (han jobbar som yrkesofficer o är ute på uppdrag)

  • a n n a
    Bluebride skrev 2009-09-13 13:46:20 följande:
    a n n a... oj, yrkesofficer. Kan du sätta ut länkar så vi få se?
    På mannen?! ;)
  • a n n a

    CiaLovesAndreas:
    Ekonomin är ett gissel. Själv har jag valt att prioritera vänner före allt annat. Så fort jag sparar in några slantar genom att ta ett billigare alternativ så tänker jag "nu kan jag med gott samvete bjuda två till" :D

Svar på tråden MAJ 2010 del 3