• Pingstdagen2010

    Banta med mig!

    Inte nog med att man ska planera ett helt bröllop nu måste jag även starta mitt stora bantningsprojekt! Är det någon som vill hänga med? Jag tänkte att vi kunde hjälpa och stötta varandra i den här tråden. Min plan är att jag ska försöka gå ner 38 kg på 10 månader. Tror ni att jag klarar det?

  • Svar på tråden Banta med mig!
  • sarasarasara

    Jag har ju lite bråttom också, bara tio dagar kvar! Men det är inte att magen är känslig, det är bara allt vatten som gör att magen är stor. Man ska ju ändå dricka minst 1,5l vatten per dag +5 påsar med sammanlagt 1liter, så det blir 2,5 l vatten per dag, och det är magen nog inte van vid


    Daaling skrev 2009-09-02 21:05:08 följande:
    Min mage brukar bli som minst uppblåst när jag äter mer åt GI hållet, men jag vet inte om det är bra att köra om man har känslig mage?
  • Emmox

    ÅÅ.. ett bra tag sen jag var här inne... =) Jag har varit ute och gått varje dag innan frukost. Så det har inte varit några problem... inte med med ck heller. Har nog gått ner en tre kilo.. Ska köpa träningskort snart, så då blir det in dit och träna häcken av mig.

    Daaling - jag förstår dig precis. Nu kanske det låter konstigt att jag skriver detta på en tråd som faktiskt handlar om bröllop, men jag ska aldrig gifta mig... Det är inte min stil. Jag är här främst i syfte att få prata av mig om viktproblem. Det finns inte särskilt bra sidor om det annat än typ här...

    Nå, åter till dig, Daaling: jag tror många rannsakar på detta vis. Det gör jag med min sambo men varje gång jag funderar på de mindre bra sidorna så försöker jag tänka på de bästa. Men, men det är svår att veta hur framtiden blir... och det är väl tur på ett vis... Det där med djupa diskussioner stämmer bra in på oss: han föredrar kort snack, jag lite längre.. men det är bara så det är.

    Finns inget facit, men jag säger det som alla andra brukar säga: det löser sig. Den där bröllopsdagen kommer bli en av dina bästa dagar någonsin :) Så fortsätt med dina promenader ;)

  • kullaberg

    Hej tjejer!
    Välkomna ni som är nya och bra kämpat av er andra.
    Själv måste jag säga att jag är stolt över mig själv idag. Trodde inte jag skulle orka motionera igår med tanke på huvudvärk och trötthet när jag kom hem från jobb. Men, när jag kom tog jag på mig träningskläder och löparskor och tänkte bara ta en promenad när sambon sprang. Men när jag ändå hade hela outfiten på kunde jag ju lika gärna springa lite tänkte jag. Så, det slutade med att jag sprang hela min löprunda (bara 3 km men ändå..) och sen avslutade med 30 min utegymsträning! Jag var så stolt när jag sen satt och mös i soffan på kvällen!

    Så mitt tips när man inte känner sig motiverad; På med kläderna och sen kommer det liksom lite av sig själv.. hihi

    sarasarasara>> Jag har aldrig provat allevo men jag håller med Daaling, min mage blir också som minst uppsväld av GI-mat. Och då får du ju också i dig riktig mat innan bröllopet. Lycka till!!

  • dandelionkid

    Äntligen! Efter mycket kämpade lyckades jag iaf gå ner ett kg. Det låter som pyttelite men har man kämpat i fyra veckor med både rökning och vikt så är man glad för det lilla ;)
    Höll på med GI förut men verkade inte riktigt funka med ämnesomsättningen (som har med sluta röka att göra?) så gick över till kaloriräkning istället. Så på fyra dagar har jag lyckats med 1 kg. Woho! Och jag måste säga att jag är grymt peppade av alla er här inne som kämpar och stöttar varandra. Fortsätt med det! :D

  • kullaberg
    dandelionkid skrev 2009-09-03 12:32:33 följande:
    Äntligen! Efter mycket kämpade lyckades jag iaf gå ner ett kg. Det låter som pyttelite men har man kämpat i fyra veckor med både rökning och vikt så är man glad för det lilla ;)Höll på med GI förut men verkade inte riktigt funka med ämnesomsättningen (som har med sluta röka att göra?) så gick över till kaloriräkning istället. Så på fyra dagar har jag lyckats med 1 kg. Woho! Och jag måste säga att jag är grymt peppade av alla er här inne som kämpar och stöttar varandra. Fortsätt med det! :D
    Åå! Grattis! Förstår precis vad du menar, är i exakt samma sits! GI funkar inte (har gjort tidigare), har inte gått ner på 4 eller 5 veckor.. Slutat röka.. Nu har jag börjat med mindre portioner av "vanlig" mat samt byter ut lunchen mot en shake (måltidsersättare). Alltså mindre kalorier.
    Ska väga mig imorgon... hoppas på minus på vågen..
    Igen, bra jobbat! Kämpa vidare
  • Daaling
    dandelionkid skrev 2009-09-03 12:32:33 följande:
    Äntligen! Efter mycket kämpade lyckades jag iaf gå ner ett kg. Det låter som pyttelite men har man kämpat i fyra veckor med både rökning och vikt så är man glad för det lilla ;)Höll på med GI förut men verkade inte riktigt funka med ämnesomsättningen (som har med sluta röka att göra?) så gick över till kaloriräkning istället. Så på fyra dagar har jag lyckats med 1 kg. Woho! Och jag måste säga att jag är grymt peppade av alla er här inne som kämpar och stöttar varandra. Fortsätt med det! :D
    Bra jobbat dandelionkid! 1 kg är ju 1 kg och det tycker jag är mycket och jättebra!
  • Daaling
    Emmox skrev 2009-09-02 21:17:41 följande:
    ÅÅ.. ett bra tag sen jag var här inne... =) Jag har varit ute och gått varje dag innan frukost. Så det har inte varit några problem... inte med med ck heller. Har nog gått ner en tre kilo.. Ska köpa träningskort snart, så då blir det in dit och träna häcken av mig.Daaling - jag förstår dig precis. Nu kanske det låter konstigt att jag skriver detta på en tråd som faktiskt handlar om bröllop, men jag ska aldrig gifta mig... Det är inte min stil. Jag är här främst i syfte att få prata av mig om viktproblem. Det finns inte särskilt bra sidor om det annat än typ här... Nå, åter till dig, Daaling: jag tror många rannsakar på detta vis. Det gör jag med min sambo men varje gång jag funderar på de mindre bra sidorna så försöker jag tänka på de bästa. Men, men det är svår att veta hur framtiden blir... och det är väl tur på ett vis... Det där med djupa diskussioner stämmer bra in på oss: han föredrar kort snack, jag lite längre.. men det är bara så det är.Finns inget facit, men jag säger det som alla andra brukar säga: det löser sig. Den där bröllopsdagen kommer bli en av dina bästa dagar någonsin :) Så fortsätt med dina promenader ;)
    Hej Emmox! Wow, vad duktigt med dina morgonpromenader! Själv har jag gått och blivit dunderförkyld ända ner i luftrören så jag har försökt hålla mig stilla för att undvika lunginflammation...räknar inte med någon viktminskning denna vecka även om maten gått bra på så sätt att jag inte ätit något utöver dagens 3 mål och 2 mellanmål. Tack för dina stöttande ord kring mina kalla fötter (det värmde fötterna
    Allt känns bättre sen jag och min m2b hade vårt snack.
  • sunzhine

    Värst vad ni skrivit härinne idag, kul! O va bra ni har kämpat allihop!!!

    Började dan på gymmet idag oxå, glömde ställa kl. men dottern väckte mig så blev bara 15 min sen så men lite stress hann jag ta mig ner. Blev 25 min kondition o 35 min styrka, så nu har jag lite träningsvärk i armarna .

    På jobbet blev det dock ingen promenad då det regnade .

  • sunzhine

    o så dödade man tråden

    Just syndat med en saltakatten klubba, men det va gott o jag e depp så det hjälpte bra :)

  • Mamsellen på smällen

    Bra gjort kullaberg och alla andra! Jag är också riktigt stolt över mig nu när jag sitter i soffan med datorn i knät. Ätit kalorifattigt hela veckan och promenerat varje kväll (rask takt i 50-70 minuter). Dessutom simmat tis, ons, tor 2000 meter varje dag.
    Imorgon ska vi ha tjejkväll så då blir det att synda... Men det jobbar jag bort lördag o söndag!

    Någon mer än jag som tar alli? Hur funkar det för er?


    kullaberg skrev 2009-09-03 08:29:02 följande:
    Hej tjejer! Välkomna ni som är nya och bra kämpat av er andra. Själv måste jag säga att jag är stolt över mig själv idag. Trodde inte jag skulle orka motionera igår med tanke på huvudvärk och trötthet när jag kom hem från jobb. Men, när jag kom tog jag på mig träningskläder och löparskor och tänkte bara ta en promenad när sambon sprang. Men när jag ändå hade hela outfiten på kunde jag ju lika gärna springa lite tänkte jag. Så, det slutade med att jag sprang hela min löprunda (bara 3 km men ändå..) och sen avslutade med 30 min utegymsträning! Jag var så stolt när jag sen satt och mös i soffan på kvällen! Så mitt tips när man inte känner sig motiverad; På med kläderna och sen kommer det liksom lite av sig själv.. hihisarasarasara>> Jag har aldrig provat allevo men jag håller med Daaling, min mage blir också som minst uppsväld av GI-mat. Och då får du ju också i dig riktig mat innan bröllopet. Lycka till!!
Svar på tråden Banta med mig!