Inlägg från: Snorkfröken77 |Visa alla inlägg
  • Snorkfröken77

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    BS - Jag är på dag 16. Jag tror jag måste gå via VC för att få remiss till gyn, verkar inte som att jag får söka dit direkt Så jag börjar där så får vi se vad de säger. Skräp är vad det är iaf.

  • Snorkfröken77

    Nu har jag pratat med VC och de kunde inte hjälpa mig, de rekommenderade att jag pratar med min BM, så jag ska ringa henne senare får vi se vad hon säger *suckar*

    Vickan - Jag vet ju tyvärr inte vart jag ska vända mig, vet bara en gyn i staden och där blev jag ju nekad, där var man tvungen att ha ont eller så. Den jätteprivata gyn jag vände mig till kändes sådär, det var dyrt och kändes väldigt omodernt (de hade en äldre dam som sekreterare, som skrev in allt i en bok och de tog bara kontanter). så min chansning var VC, att de iaf skulle kunna guida mig rätt i denna djungel. Lycka till på RUL!

    PB - Har alltid 26-27 dagars cykler och det fanns liksom ingen tillstymmelse till streck på stickan, det borde börjat blivit något på stickan nu iaf om jag hade ÄL på G. Har ÄL inte kommit nu så kommer min ju lutealfas iaf bli för kort= svårt att bli gravid. Så oavsett så fungerar inte min kropp som den ska.

    BS - Anledningen att jag skulle gravidtesta var om mensen förra månaden inte var en riktig mens. Jag är nämligen onormalt varm också. Både maken och kollegor har kommenterat det, jag har ordförandeposten i fryslortarnas förening normalt sett och nu fryser jag inte alls.

    muggles - Ska köpa nytt test idag, om inte för att kunna ta bort den parametern i detta trassel. Skönt med sjunkande hcg!!!

    Frejis - Charmig kommentar ang ivf, vad ledsen jag hade blivit! Och vad spännande att det är så nära nu

    Snaily - Jag är precis likadan, gravidmagar blir jag galet avundsjuk på. Bebisar är jag inte alls lika intresserad av.

    Cicci - Blev det Louise?

    Ore - Har snokat på FL och kommit fram till samma sak där, det går att se på CB digital när det är på g, strecket bredvid blir starkare och starkare, jag hade ju bara ett streck hela tiden...

    EA - Vad skönt att det kändes bra att träffa bebis och jag måste säga att de flesta bebisar är inte speciellt söta när de är så där små, det är bara föräldrarna som tycker det...

    BS - Det fixar du! Med din underbara humor kommer det gå finfint

  • Snorkfröken77

    BS - Du är så klok, visst är det så, har jag ju läst nånstans, är man gravid får man även utslag på ÄL-stickor, så bra då slipper jag köpa gravtest idag (jag avskyr det, tycker det är otroligt genant och är livrädd att träffa på någon man känner) Det är min BM som tagit cellprov så det blir säkert bra att jag pratar med henne.

    EA - Inte tant, nej! Den här gången kändes det ju så positivt!
    Jo, det finns kvinnoklinik på stora sjukhuset men jag tror inte man får komma dit utan remiss. Får se vad BM säger.

    Håll tummarna nu att jag får nån hjälp *laddar upp med bärbar telefon,kalender och börjar snoka runt efter ett tomt rum*

  • Snorkfröken77

    Jahapp då är man tillbaks på plats med rödgråtna ögon, hukar bakom min skärmvägg

    Fy fan vilket dåligt samtal, jag blev totalt idiotförklarad, här kommer ett axplock av allt fint hon sa till mig:

    -Meeeen snäääälla du, det är heeeelt normalt att det tar ett år.

    -Hålla på med temp och stickor ska du inte, det är helt onödigt!

    -Du vet du blir bara stressad av att du inte får utslag, det är säkert därför du inte får ÄL. ÄL kan utebli av stress.

    -Har man sex någon gång i veckan så blir nästan alla gravida.

    -Du vet det är så mycket psykologi, det där att bli gravid, skaffa en hundvalp eller adoptera så brukar de flesta bli gravida.

    -Försök och slappna aaaaav.

    -Du ska se att bara ni bokar in samtal för utredning så kommer du bli gravid.

    På slutet av samtalet kunde jag bara svara ja och nej för att inte börja gråta. Efter samtalet så brast det. Fy fan. hon ska ju för i h-e vara utbildad, jag kom mig inte för att säga emot henne för jag blev så paff och ledsen.

    Jag inser nu att jag får inte hjälp och jag pallar inte att prata med någon mer och bli idiotförklarad så nu har jag bestämt mig för att lägga ner tills dess att 12 gånger har gått, ska skita i temp och test för jag mår inte bra av det här (inte för att idiot-bm påstår det vill jag påpeka). Ska köra Lappisracet och njuta av livet och mannen tills vårt år har gått.

  • Snorkfröken77

    EA - Ja, nu tänker jag skita i allt detta (försöka iaf) och bara räkna som vanligt för att få någon aning om när nästa mens kommer. Känns som jag har gjort vad jag kan, nu inväntar jag att 12 gånger ska ha gått för att få tid för utredning. Kanske blir jag gravid innan eller så bli jag inte det...

  • Snorkfröken77

    Lappis - Det är ju sådana kommentarer man förväntar sig av vanliga outbildade, okänsliga människor, inte av en BM...

    Muggles - 4 ggr blir det, man blir ju lite trött för det är ju inte så att jag är 25 år, tiden rinner ju ifrån en...Jag vet ju tack vare alla fina människor i den här tråden att allt sånt här tar ju tid därför tyckte jag det var bra att flagga redan nu för att något kanske är knas. Men tji fick jag. Fanns inte en chans att jag skulle få testa något innan 12 månader. Enda alternativet är att ljuga då men det har jag verkligen ingen lust med, sånt gillar jag inte alls.

  • Snorkfröken77

    EA - Det här var första gången jag testade med stickor för att jag blivit misstänksam om jag har ÄL, har aldrig ÄL-flytningar och min temp har inte varit bra så länge jag tempat seriöst. Dvs det går inte att se om jag har ÄL = troligtvis har jag inte det. Därför tänkte jag testa stickor för att se om jag hade ÄL ändå.

    PB - Det här är försök 8, men jag har haft koll på min cykel sen mars 2008.

    Tinga - Skönt att höra att andra också fått samma bemötande även om det inte är roligt. Skönt att andra får ta hand om Piff & Puff så de verkligen inser vad ni går igenom!

    BS - Jag är alldeles för ärlig

    Ore - Precis så känner jag, om det nu är nåt knas, då har vi ju kastat bort ett år bara för ingen tar en på allvar. Det är ju inte deras tid eller deras liv så det är ju lätt för dem att säga sådana saker. Klockrent förslag med att ringa och boka redan nu, men just nu tänker jag hålla mig så långt ifrån sjukvården jag bara kan.

    AM - Hur sjutton får man bebisarna att ligga i en sovställning de själva inte vill?

  • Snorkfröken77

    PB - Lätt att det blir missuppfattningar när man skriver så här

  • Snorkfröken77

    AM - Jag misstänkte det Jag tror det är svårt att bli cool även fast det är tredje barnet, de är ju helt olika individer samt att råden till föräldrarna verkar ju hinna ändras så mycket så vem kan hinna med?

    PB - Jag förstår vad du menade Nej, jag tycker det är helt galet när en BM talar om för en att man ska slappna av så blir man gravid, jag är lite sugen på att skicka ett mail och förklara hur dåligt det är att säga så när det inte finns några belägg för det. Så typiskt att skuldbelägga kvinnorna *morr* Samtidigt är jag rädd för att bränna mina broar, i min lilla håla finns ju bara 2 BM och den andra är inte heller så bra och OM jag blir gravid måste jag ju gå till någon av dem

  • Snorkfröken77

    Stort grattis till Frejis med make!!! Och välkommen Bumsis

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor