Inlägg från: Snorkfröken77 |Visa alla inlägg
  • Snorkfröken77

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Apropå Anna Anka - Fy f-n vad tragiskt!

  • Snorkfröken77

    Telis - Det är ju det som är det dumma att ens makes semester går också och man får ställa in saker. Supertrist! Det är nog en jättebra idé att ta de dagarna innan Televinkens ankomst, är nog jätteskönt att slippa ta föräldradagar innan barnet kommit.
    Logiskt sett måste det ju vara lika många som plussar efteråt, som innan om det är genomsnittet, men man tycker sällan man hör folk som plussade gång 9 eller 10, eller så är det så att man inte är lika sugen att berätta det då?

  • Snorkfröken77

    Liten - Jo, men visst är det så, de man hör talas om är ju de som hade 6 en gång och blev gravida eller de som gör IVF, spannet där emellan saknar jag

  • Snorkfröken77

    Jag tror att en bidragande orsak till att man funderar över att det tar tid är ju också att man under hela sin uppväxt blivit förmanad att skydda sig. Innan jag började läsa om det här gänget hade jag ingen aning om hur det var. Sen trodde man ju, inbilsk som man är, att det kanske skulle funka fort iaf, tji fick jag

    Men om man nu ska se något positivt i att det tar lite tid är att jag känner nu att både maken och jag är mer redo, innan och i början var vi båda rätt veliga, speciellt maken.

  • Snorkfröken77

    muggles - Ja, man vill alltid ha det man inte kan få Vad skönt att det fanns en person som inte tyckte jag var hysterisk, jag kände mig lite sådan så här i efterhand. Man faller så djupt varje gång och jag är sådan som människa, ser jag ett ev problem vill jag lösa det..

    Liten - Ja, det är nog så i vårt fall iaf, de positiva känslorna kommer helt klart överväga panikkänslorna när de händer. I början tror jag det skulle ha varit tvärtom

    EA - starkt att du ringde! *kram* Mmm, min kompis blev gravid på första försöket, hur i h-e går det till?!

    Ore - Precis, hur kan man inte bli gravid när man har sex varje dag runt ÄL 7 månader i sträck, jag fattar det inte...
    Skönt att höra berättelser om andra som det tagit sig för lite senare!

  • Snorkfröken77

    muggles- Jag har haft en sådan, gud vilken katastrof det var, han blev uppsagd som tur var, men det mest tragiska var att han fattade verkligen inte varför han fick sparken, han tyckte han hade gjort ett bra jobb *ryyyys*

    Hans tjänst är ledig nu och jag funderar om jag ska söka eller ej...Jag satt ju också och sa att jag kunde göra hans jobb bättre och det kan jag, men jag vet inte om det är tillräckligt bra...

  • Snorkfröken77

    muggles igen Visst kan det vara så att jag varit gravid och fått tidigt mf, men det tycker jag inte räknas, man ska väl iaf hinna få ett plus

  • Snorkfröken77

    Nenne - Har fått sködkörteln kollad för ca 7 år sen pga att jag alltid är så trött och då var det normalt. Borde väl inte ändrat sig? Det jag är mest rädd för är att jag själv sabbat min kropp genom att ta p-spruta i flera år. Först efteråt fattade jag hur mycket det påverkar kroppen och hur många som haft svårt att få barn efter p-spruta. Jag har ju iaf regelbunden mens och verkar ha ägglossning, men min obefintliga mens började ju efter p-sprutan, och min egna teori är att min slemhinna kanske inte byggs upp tillräckligt så inget ägg kan/vill fästa där. (det är ju så p-sprutan fungerar, därför har man ingen mens, hade inte mens på alla åren jag tog den)

    Men nu till mycket intressantare saker, har du hört något om dina ägg?!!

  • Snorkfröken77

    Nenne - Fass skriver så här: I undantagsfall kan det dröja ända upp till 1,5 år innan förmågan att bli gravid återkommer. Tror det är mer än två år sen jag tog sista sprutan.
    Håller tummarna stenhårt för äggen! Har läst lite i bloggen Innan du fanns, där får man verkligen läsa den osminkade sanningen om ivf, gud vad starka ni är som orkar med.

  • Snorkfröken77

    BS - Numera får man bara ta p-sprutan i ett visst antal år, annars kan man bli benskör, ännu en rolig sak som de har upptäckt efter jag slutade med den. Annars var det så otroligt smidigt och skönt.

    Vänner - Nej, det man blir informerad om är att det kan ta upp till ett år efter sista injektionen innan man kan bli gravid, vilket jag tyckte var helt ok. Men efter jag slutat med sprutan och har läst mer om den så blir man lätt uppjagad, finns hur mycket som helst om sprutan på nätet, många som har svårt att bli gravida efter den över hela världen, tillverkaren menar dock att så inte är fallet och att de personerna kanske skulle haft svårt ändå, vilket kan vara sant, men tanken gnager ju ändå i en...Man tar sprutan i en stjärtmuskel var tredje månad, från första injektionen var jag blödningsfri fram till jag slutade med den.

    Liten - Jag vet, men mina chefer med snopp uppmuntrar mig inte precis...Många på jobbet som frågat mig om jag ska söka och jag svarar glidande, kan inte bestämma mig om jag vill detta. Det vore kul med nåt nytt, men frågan är om jag inte lockas mest av titeln och få bossa lite mer, jag kanske bara är maktgalen? Jag har en mellanchefsroll nu kan man säga och jag gillar den, jag tror egentligen den är mer jag, jag vill vara nära verksamheten, där det händer, inte sitta på massa möten, får panik av sådant. Så jag tror att jag ska påtala att den rollen behövs framöver också och att jag gärna fortsätter

    kängu - Spännande med hormonsspiral, har en kompis som har den och hon får samma effekt som av p-sprutan, dvs ingen mens, ska bli spänande att höra en utvärdering sen!

    Lappis - Håller med muggles, dra några vita lögner, det är inget som spelar så stor roll egentligen och det viktigast är ju att ni får er son/dotter!

    Snaily - Än är det inte över! *förhoppningsfull*

    Frejis - Usch vännen, det låter slitigt, är nog bra om du får prata med någon, din graviditet har ju inte precis varit komplikationsfri. *kramar om*

    Ego - har haft migrän på fm, så sitter just nu i morgonrock och med håret på ändan, ska hoppa in i duschen nu, men måste först instämma: FREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEDAAAAAAAAAAAAAAAAAG!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor