• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • fru AM

    Lappis: ha det så kul på konserten och gratta maken på födelsedagen!

    Snail: Det var själva f-n vad det där kopplet är svårt att hitta. 120cm:s längd har jag bara hittat på ett enda ställe men i fel utförande (råläder)

    Telis: i helgen ska jag göra den där lockande kladdkakan!

  • Ore

    Frejis: Precis som Telis så undrar jag också vad som är den stora nackdelen med för mycket fostervatten...?

    Tinga: Hmm, tyckte läkaren att Piff hade mycket hull? Jaja, det ska ni nog ta positivt, det är ju ni som jobbat så hårt med att få honom att äta, och har reagerat i tid och INTE väntat tills han är utmärglad. Att ni får kontakt med experten låter superbra! Hoppas nu att Piff äter ordentligt, och att han förhoppningsvis förstår att ju mer han får i sig av egen maskin desto snabbare slipper han sonden... (skrattar litet åt två varv silvertejp...)

    Clownis: Ensam mamma är nog inte helt lätt, särskilt inte när man blir så uppenbart "ensam" - pappan finns ju inte kvar, vilket annars är det vanligaste... Skönt att du tycker att det funkar bra ändå.

    I övrigt stämmer jag in i FREEEEDAAAAAGS-kören!

    (Men ska nu hinna vika litet tvätt och få undan innan syster hälsar på, inte samma syster som igår kväll...)

  • Piggelin1

    Gomorron tråden!

    Clownis - jag sitter här med ögonen fulla med tårar efter att ha läst ditt inlägg. TACK för att du kom in & skrev lite & berättade om hur du & lilla dottern har det! Kan ju inte heller greppa detta hur det skulle vara, men inbillar mig att jag kanske förstår lite, lite, lite, eftersom min bror gick bort strax innan han fyllde 35 & hans barn då var 6 & 8 år. Eller förresten - jag fattar nog inte - men jag blev väldigt berörd av det du skrev. Kramar i mängd

    *tur att vi bara är tre på jobbet idag med, så att jag kan gömma mina tårar bakom skärmen utan risk att ngn annan ser det*

  • Piggelin1

    Tinga - kan bara hålla med vad de andra skrivit - vad skönt att läkaren inte tyckte att Piff var alltför mager & utmärglad & hoppas hoppas att frånvaron av Piffs kräkningar är början till en ny trend. Så himla skönt det vore för er med ett problem mindre. Ni har ju så att det räcker till & blir över ändå...
    Kram

  • Piggelin1

    Lappis - NJUT av middagen ikväll!! Hoppas att alla förväntningar infrias!!
    Kör försiktigt - det är nog många som kör ner till Götet idag...
    Vädret är kanon här, så ta med sommarklänningen

  • Piggelin1

    Frejis - vad skönt att bebisen växer så att det knakar - OM hon kommer för tidigt, så är det ju jättebra om hon hunnit växa så mkt som möjligt innan hon gör entré
    Konstigt det där med mängden fostervatten...

    Ore - MaxiCosin knäppte/snäppte vi bara på Bugaboon, funkade supersmidigt. Hoppas att det finns en liknande smidig lösning för den vagnen du spanat in!

    Kom på efter att ha läste AM's & Sept's inlägg att vi gick ju över till bilstol tidigt (8 mån), mkt beroende på att vi precis gjorde vår Europatour med bilen då. Eftersom bilstol är säkrare än babyskydd, så tyckte vi det var lika bra att byta innan vi drog iväg ner till kontinenten. Annars hade vi antagligen behållit babyskyddet ett tag till vi med! Det var ju så himla smidigt, som sagt!
    Blev lite full i skratt också - för visst var det 13 kg som är övre gräns för att sitta i stolen? Det betyder ju att Amanda viktmässigt fortfarande skulle kunna sitta i babyskyddet, hon väger ju knappt 12 kg idag

    Gick kanon med farmor & Amanda igår & när vi skulle lägga henne igår kväll, så ville hon att farmor skulle vara den som lade ner henne i spjälsängen Gott betyg!
    Satt & tjötade rätt länge ute på terrassen sen igår & jag kom liksom på det där faktum att "Åhhh, vad min svärmor är bra!" Ok att vi är ganska olika & så, men man hör ju så många historier om svärmödrar & svärdöttrar som inte kommer överens (min svärmor kom tex inte alls överens med sin svärmor & för min mamma var det samma sak). Mao, jag är glad att vi kommer så bra överens!

  • Piggelin1

    Jaha, jag´fortsätter väl attt spamma tråden...

    September - vad kul att se dig härinne! Spännande nu med det nya livet som börjar med dagis & båda som jobbar etc. Berätta mer om det & hur det går framöver! Ska ni köra heltid båda två, som mannen & jag gör?

  • Piggelin1

    Vänner - hoppasd att tipset från din BM håller i sig!

    BS - grattis till vagnen!! Ska googla på den & se hur den ser ut! Vilka fina bilder på Iris på FB förresten! Hon ser så himla nöjd ut på de båda bilderna!!

  • Tinga

    Clownis ? vad kul att du hör av dig lite emellanåt. Kan tänka mig att det är skönt att komma bort lite från hemmet och alla minnen emellanåt, men det låter verkligen som att du tar väl hand om dig själv och lilla B. Kram!

    Vänner ? nä, man blir inte mer bunden av sond än vad man blir i största allmänhet av en 1-åring. Nu har ju Piff redan dragit ut sonden flera gånger, och det blir lite meckigare att mata om man ska sätta om den vid varje matningstillfälle, men annars är det bara att han äter som vanligt från flaskan och det han inte äter upp drar man upp i en stor spruta, som man sedan kopplar till sonden och trycker ner maten i magen i lite lagom takt.

    Vad skönt att du mådde lite bättre igår; hoppas att det är en ny trend som inletts.

    Snaily ? vad bra att dina värden var normala! Hoppas nu att Pergo är det lyckopiller som behövs för att du ska få en liten i magen.

    Sjukhusväggar har vi verkligen sett tillräckligt av efter de tre månaderna på neo, så det var skönt att slippa inläggning. Maken gjorde lumpen som sjukvårdare, så det är han som är minst blödig och därmed den som får sätta sonden. Jag nöjer mig med att hålla fast Piff. Fast egentligen tror jag att Piff tycker att det är värre att bli fasthållen än att få sond, så han blir nog argast på mig, egentligen.

    Telis ? du är verkligen en helylle- och helt igenom ärlig kvinna. (Och nä; jag är varken ironisk eller retas med dig, utan det är en komplimang.) Själv hade jag inte haft några skrupler angående att parallellimportera barnvagn eller andra, dyrare prylar.

    Jag tror inte att Piff lider av sonden, utan mest att det är lite irriterande med en stor plåsterlapp på kinden, som ska hålla fast sonden. Dessutom vill ju 1-åringar pilla på precis ALLTING, så det vore nästan konstigt om han lät sonden var ifred. En del av problemet är också att det är svårt att fästa sonden på ett vettigt sätt. Fukt löser upp klistret och nu när det är så varmt blir Piff jättesvettig (han är hemskt varm av sig redan från början), vilket gör att plåstret lossnar.

    Kängu ? det verkar som att du börjat landa lite i amningsproblematiken nu, så det gör säkert att det blir lättare för dig att bestämma dig för huruvida du ska sluta eller ej. De flesta har väl verkligen föreställt sig att de ska amma (och att det ska fungera), så jag antar att det delvis gör att det blir så svårt att lägga ner det hela, eftersom ingen alternativ bild har funnits när man föreställt sig det hela. Kram!

    Piggelin ? vilken skön jobbstart du har fått. Det är fördelen med lite tidigare semester; det är fortfarande lugnt när man kommer tillbaka.

    Lappis ? jag tycker absolut att du förtjänar att få njuta av ett normalt liv, med träning, vin och vilken mat du vill, utan den minsta lilla gnutta dåligt samvete. Som flera före mig så klokt har påpekat har du ju verkligen försökt allt; ingen kan anklaga dig för något annat. Det är ju man själv som känner sig själv bäst, och när det gäller ens kropp är det ingen annan som kan tala om för en vad man ska göra. Man måste sätta stopp någonstans, och har du nått din gräns nu finns det ju ingen som helst anledning att fortsätta pressa sig. Jag tycker att det låter jättebra att du nu landat i adoptionsbeslutet och ser det som det naturliga sättet nu för er att bilda familj. Stora kramar!

    Vickan ? härligt med en till största delen lyckad semester!

    September ? kul att du är tillbaka och att du haft en skön sommar!

    BS ? kul med ny vagn! Att få den vagn man vill ha till ett schysst pris är ju toppen.

    Frejis ? vad trist med ännu mer graviditetsproblem. Men om det nu är en överhängande risk för för tidig förlossning så är det ju jättebra att lilla fröken är storvuxen. Och du är väl i v. 32 eller något nu, så det är ju inte extremt tidigt, även om det skulle bli förlossning snart. Efter 34 v. är bebisen helt färdig vad gäller utveckling av organ och liknande, så därefter är det bara tillväxt och då är det ju inte katastrof om de föds. Vi har kompisar som fick tvillingar i v. 31 för ett par veckor sen och de har inte behövt syrgas över huvud taget, trots att lungorna inte var färdigutvecklade.

  • snaily

    Lappis, ha det så härligt i Göteborg! Och förresten, det är klart att ni inte ger upp för lätt! Ni har ju verkligen gjort ALLT.

    AM, precis som jag då, kanske får ge mig och ta det i råläder. Du har mitt uttryckliga tillstånd att upphöra med koppelgooglingen nu!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor