• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • BrudSommar2006

    Fast galonisar och gummistövlar behöver de nog två av, en omgång att ha på dagis och en att ha hemma.

    Angående babyskydd så gick vårt inte att sätta fast på vagnen men det gjorde absolut ingenting för det gick att ställa i liggdelen på vagnen.

  • BrudSommar2006

    Koko, jag minns känslan av att underlivet håller på att gå i två delar mycket väl och räknar med att det blir lika illa den här gången så jag lider med dig! Fast vad jag minns så gick det över rätt fort efteråt, hoppas att jag minns rätt!

  • Frejis

    God kväll!
    Jag tänker också på Tinga och Piff och hoppas att det har gått bra idag och att det hela vänder snart. Det är ni värda, så mycket som ni har kämpat!

    BS - Grattis till att ha blivit med barnvagn, tyckte att T Lambda såg riktigt fin ut Och välkomna tillbaka till Stockholm!

    Lappis - tycker inte alls att du ger upp för lätt, vad dumt att säga så. Det är ju främst du som känner dig själv bäst och därmed varför du agerar på det sättet. Ni har ju försökt så mycket och rätt så länge och den processen har varit påfrestande. Tycker att du nu förtjänar massor med resor, gott vin, träning och annat som är roligt i livet innan ni blir föräldrar, på ett eller annat sätt. Kram!

    Vickan - vad jobbigt att du fortfarande mår så illa. Läste idag om att det finns Lergigan (comp, tror jag att det var) som innehåller koffein som motverkar tröttheten. Vilken vecka är du i?

    Skulle kommenterat någonting mer, men nu glömde jag vad det var.

  • Frejis

    Idag var vi på DS för en extra koll och tillväxtultraljud. Fick också veta varför min mage är så stor eftersom det visade sig att jag har för mycket fostervatten, vilket var lite oväntat. Läkarna visste inte vad det berodde på, inga anatomiska eller andra fel på bebisen och jag hade ingen infektion heller. Det blir ännu ett ultraljud senare, kallelsen kommer per post.

    Jahapp, nu har jag plockat upp ännu en gravkomplikation som innebär att förlossningen kan starta för tidigt. Lilla fröken har vuxit nästan 800 g på tre veckor och ligger nästan överst på kurvan så att det inte bara jag som är stor.

  • BrudSommar2006

    Aha, är det därför jag inte är så trött, jag har Lergigan comp, hade förra graviditeten också! Det är massor av coffein i mina, det stämmer. Men varför skriver de överhuvudtaget ut den andra sorten då som man blir helt död av om det här nu stämmer?

  • BrudSommar2006

    Frejis, varför är det dåligt med extra fostervatten? Det har inget med myomet att göra alltså?

    Nehepp, läggdags?

  • muggles

    fru AM skrev 2009-08-05 15:25:47 följande:


    Muggles: hur är det med huset - har ni möjlighet att flytta väggar lite som ni vill?
    Jag tror faktiskt det.
  • BrudSommar2006

    Inte läggdags riktigt än för jag är här än, stackars lilla Elsa var utanför vår ytterdörr alldeles själv och blev påhoppad av en stor, röd katt på vår trapp! Vilken fräck en! Stackars Elsa reste ragg och fräste så gott hon kunde tills vi kom och räddade henne, jag tror inte att hon kom till någon skada i alla fall.

  • Tinga

    Jag blir ju alldeles tårögd nu när jag läser ikapp och ser hur ni har tänkt på oss hela dagen (och andra dagar med, för den delen). Ni är bara så bra!

    Japp, nu har Piff fått sond. Det tog en himla tid på sjukhuset; totalt var vi där i 5 h, men effektiv tid var mindre än en timme. Först fick vi träffa en doktor, som när han kom in i väntrummet där bara vi var blev väldigt fundersam över vilket barn som behövde hjälp, för han tyckte inte att någon av dem såg mager, klen eller sjuklig ut. Han kollade hullet på Piff, men tyckte inte att det såg särskilt anmärkningsvärt ut.

    Efter lite diskussioner bestämdes det att han skulle få sond, för att vi ska kunna fylla upp de mål han inte äter full ranson av sig själv. Det blir alltså så att vi först flaskmatar, och det som blir över tar vi direkt i sonden. Därmed blir ju måltiderna mer sammanhållna; tidigare har vi försökt igen en stund senare när han inte ätit så mycket, men det "hattandet" slipper vi nu.

    Vi blev heller inte inlagda, för doktorn tyckte att Piff var för frisk och välmående för det. Imorgon ska vi tillbaka för att träffa doktorn och dietisten, som vi också träffade idag, igen och dessutom sjukhusets specialist vad gäller barn som krånglar med maten. Vi har redan hört om henne vid flera olika tillfällen, så det känns jättebra att det blir experten nummer ett som kommer att hålla i Piffs "fall".

    De senaste dagarna (sen i söndags) har Piff faktiskt inte kräkts en enda gång, trots att han till två tredjedelar har ätit mjölkinnehållande mat och trots att han har ätit lite mer än tidigare de två senaste dagarna. Därmed ansåg både doktorn och dietisten att det är helt uteslutet att han lider av mjölkproteinallergi, för det är definitivt tillräckliga mängder för att han skulle ha kräkt om han var allergisk. Därför bestämdes det att han ska fortsätta äta den näringslösning han fått de senaste veckorna. Fördelen med den är att energiinnehållet är högt, så han behöver inte äta några enorma mängder för att få i sig tillräckligt.

    Det största problemet med sonden är att få den att bli kvar på plats; Piff hade hunnit dra ut den innan vi ens kommit hem och sen har han dragit ut den två gånger till efter det. I det sammanhanget är det "tur" att vi är vana vid sonder, för nu har vi kunnat sätta den själv. Det hade ju varit helt hopplöst om man hade behövt åka till sjukhuset för att sätta sond före varje mål. Får väl se om vi kan få lite rejälare grejer att tejpa med imorgon, så att vi kan spara in några urdragningar. Jag föreslog två varv med silvertejp runt huvudet!

    Nu känns det faktiskt bra att sonden är på plats. Vi får helt enkelt se vart det leder, men att Piff faktiskt inte kräkts på nästan fem dagar känns förstås också jättebra. Just det; doktorn idag höjde Losec-dosen till den dubbla, för Piff har fortfarande lite problem med mat som åker hiss i halsen, även om det inte alltid slutar med en kräkning. Förhoppningsvis gör mer Losec att "locket" i magen blir starkare, så att kräkningsrisken blir ännu mindre.

    Tack igen för allt ert stöd; det är verkligen underbart att ha det i ryggen. Kram!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor