• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • viktualia

    AM - hm.. mjaaa jag skickar nog min till Telis så det hamnar i galleriet.. är lite hemlig med bilder hemifrån mig...

  • Liten med Mindre

    Trevlig helg!
    Det blir nog tyvärr inte så många bilder hemifrån. Fast jag borde ju motionera kameran lite mer förstås.

    Tjing!

  • fru AM

    JA det är klart - det är ju det "hemliga" galleriet som ska ha bilderna. Hoppas bara Telis tycker det är ok att få så många att lägga in ...? Om det nu blir så många ... JAg har redan hittat två!

  • MSW

    Oj, spännande med det typiska hemmet! Fast det känns inte som vi har något som känns typiskt oss! Möjligtvis trångt! Fast vi har tänkt dra igång om målning av sovrummet i helgen, så kanske ska avvakta tills det är färdigt! Kanske kan det tom bli före och efter då! Ska fundera på det lite...

  • Oupsie

    Angående genusfrågor så tror jag också att vi vuxna formar barnen mer än vad vi kanske är medvetna om. Dessutom tror jag att det är lättare för flickor att få vara ?pojkiga? än det är för pojkar att få leka med saker som anses ?flickiga?. En kusin till mig ville ha Barbiedockor precis som min syster och jag hade och hans pappa blev förfärad, men till slut fick han en Barbie och en Ken. Min bästa kompis när jag var liten var kille och han ville också ha målade naglar precis som jag hade, men han fick bara ha lite nagellack på tummen för att inte reta upp sin pappa? att jag lekte krig i skogen var däremot helt ok. Jag och min syster hade en massa lego när vi var små och även om vi hade lego som skulle byggas som stall och hus och annat tjejigt hade vi även pirater och riddarborgar. Nu när man tittar på legohyllan i leksaksaffärerna så är allting uppdelat i tjejlego och killego. Tjejlego är rosa och prinsessor och hästar och inte lika mycket klossar som man kan bygga med själv. Min lillasyster och jag hade också många Barbiedockor men vi tyckte att de hade så fåniga kläder (prinsessklänningar) för ?det kunde man väl inte ha på jobbet!? . Är nog också en rödstrumpa som Mugglan, min mamma kallar mig för det i alla fall .

    Jag upplever att det fanns mer könsneutrala leksaker när jag var liten än vad det finns nu. Tycker att allt ska vara så himla rosa och prinsessigt när man ska köpa presenter till makens systerdotter.

    Håller med Lapinette, bara för att man själv har en stil hemma betyder inte att man inte gillar andra. Jag gillar både mer ombonade lite gammaldags stilar och mer moderna. Det som jag har lite svårt för är när det är för minimalistiskt och allt är vitt, vitt, vitt samt djurmönstrat. Funderade på vilket rum i vår lägenhet som skulle vara typisk för oss men kom fram till att alla rum har någonting som ska fixas för att vara klart...

    Är också sugen på en massa onyttiga saker men det känns dumt att få i sig en massa kalorier för något som man ändå inte känner någon smak av? får väl vänta tills förkylningen gått över. Fick Allt om Mat igår och där fanns en massa recept med choklad. Bland annat hade de en choklad- och kokoskaka som påminner om receptet du hade Liten men i det receptet skulle man ha choklad med blåbär i. Sen hittade jag det här receptet igår www.bakakaka.se/franskchokladkaka som jag blev sugen på att prova.

    Trevlig fredagskväll på er allihopa .

  • muggles
    Ore skrev 2009-10-23 14:29:58 följande:
    Varför ska man veta könet på barn som man inte ens känner? För att kunna behandla dem olika, eller?
    Exakt det där har jag också funderat på, jag har nog tom använt exakt de orden Kan nog hända att jag uppfattade det lite som att ni tyckte att vi försöker påverka henne att bli en liten tjej - och att jag som rödstrumpa uppfattade det som kritik Jag erkänner att det är en öm punkt. Men bra att du inte menade det så.

    AM: beroende på lite vad du har så kan jag tänka mig att ta över lite stl 98. Dock inte rosa/lila, mer rött, gult, grönt, blått.
  • muggles

    AM: köpa alltså...
    Förresten, vilken kul idé med typisk bild. Jag kan väl plocka en som fotografen tog nu då (fast vi bor ju inte så avskalat) Men en typisk bild från vårt hem skulle nog bli med "trädtyget" i fokus.

    AM igen: gillar du Lulu Carters stil? Hon brukar väl köra orientaliskt, lila och ganska "mkt"?

    BS: absolut kan man tycka att andra stilar är snyggt men att det ändå inte är det man själv skulle välja. Jag gillar tex amerikansk östkust (Lexington - även om det är ett svenskt märke, Ralph Lauren inredning mm) men jag skulle inte välja det själv. Men jag tycker det är snyggt hos andra (kanske lite väl vanligt nu för tiden). Det jag är allra svagast för är den avskalade danska inredningsstilen (i vissa fall modern italiensk också). Sedan tycker jag det är skitfräckt när ngn stajlat sitt hem i tex retro-50-tal med stringhyllor (tex www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/537442) och hela kittet men själv skulle jag inte vilja ha det.

  • viktualia

    mugglan - häftig lägenhet på tuff adress.... hm.. undrar om det finns nåt sätt att beskriva makens och min inredning... hm...

  • Snorkfröken77

    muggles - Vardagsrummet var ju hur snyggt som helst i den lgh du länkade till. Jag är ju inte med i hemliga galleriet så jag får väl nöja mig med att lägga upp någon bild på vårt badrum när det blir färdigt här på BT

    Puss på er alla och ha en trevlig fredag!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor